صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | در گذشت حضرت آیت‌الله سيد محمدباقر موحد ابطحي / پیام تسلیت مراجع
بازدید این صفحه: 5420          تاریخ انتشار: 1392/11/17 ساعت: 02:47:11
در گذشت حضرت آیت‌الله سيد محمدباقر موحد ابطحي / پیام تسلیت مراجع

آیت الله سید محمد باقر موحد ابطحی در پی یک دوره بیماری امشب (چهارشنبه 16 بهمن ماه) در بیمارستان بقیه الله تهران دار فانی را وداع و دیدار حق را لبیک گفت.

موضوع: اخبار

 

 

 

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛

آیت الله سید محمد باقر موحد ابطحی در پی یک دوره بیماری امشب (چهارشنبه 16 بهمن ماه) در بیمارستان بقیه الله تهران دار فانی را وداع و دیدار حق را لبیک گفت.

بنا بر این گزارش پیکر پاک ایشان روز جمعه در شهر مقدس قم تشییع و به خاک سپرده خواهد شد.

بر اساس گزارش از مرکز پژوهش های اندیشمندان اسلامی، آیت الله سید محمد باقر ابطحی در 2 اسفند 1306 هـ .ش برابر با شب دوم رمضان سال 1346هـ .ق خانواده‌اي اهل علم و معرفت در در اصفهان به دنيا آمد. پدرش، آيت‌الله حاج سيد مرتضي موحد ابطحي از علماي اصفهان بود. جدّ مادري‌اش نيز آيت‌الله سيد محمدتقي موسوي احمدآبادي، نويسنده كتاب مكيال المكارم است.سيد محمدباقر مقدمات و دروس سطح را در حوزه علميه اصفهان، نزد پدرش و استاداني همچون حضرات آيات: حاج‌آقا رحيم ارباب و شيخ محمود مفيد آموخت. سپس در 17 سالگي، براي ادامه تحصيل به قم رفت و در مدرسه حجتيه اقامت گزيد. در قم، از محضر آيات عظام: سيد حسين بروجردي، سيد محمد حجت كوه‌كمره‌اي و امام خميني بهره گرفت و با اينكه 20 سال بيشتر نداشت، به دليل ايرادهاي علمي و نقدهايي كه در كلاس درس بيان مي‌كرد، توجه استادان را به خويش جلب كرد.آيت‌الله موحد براي فراگيري دانش بيشتر، در سال 1370 هـ .ق رهسپار نجف اشرف گرديد، ولي طولي نكشيد كه به دليل گرماي طاقت‌فرساي نجف، به قم بازگشت.وي پس از بازگشت به قم، در رشته‌هاي گوناگون علوم اسلامي به‌ويژه حديث و رجال به تحصيل و پژوهش پرداخت و به درجه‌هاي عالي رسيد. آيت‌الله موحد در دوره سطح و خارج، شاگردان بسياري را پرورش داد. افزون بر آن، با بنيان نهادن مدرسه و مركز پژوهشي «الامام المهدي» در قم، به گردآوري اخبار و احاديث اهل بيت(ع‌) همت گماشته كه ره آورد آن، انتشار ده‌ها كتاب ارزنده مانند الصحيفة السجادية الجامعة و صحيفة الامام الرضا(ع) است.از فرازهاي شگفت در زندگي اين انديشمند وارسته، توسل به امام زمان(عج) است. ايشان به پشتوانه اين توسل‌ها، به كاميابي‌هاي بزرگي در امور فرهنگي و عمراني دست يافته بودند، كه از آن جمله به ساخت بيمارستان، درمانگاه، مساجد، مدارس و... مي‌توان اشاره كرد. آيت‌الله ابطحي با همكاري گروهي از پژوهشگران حوزه علميه قم، سرگرم گردآوري احاديث شيعه بودند.

نگاشته ها و دیدگاه ها

كتاب

1.المدخل الي تفسير الموضوعي للقرآن كريم، تفسير، عربي، 10 جلد

2.الصحيفة السجادية الجامعة، دعا، عربي؛ (اين كتاب دربردارنده 270 دعا و نيايش از امام سجاد(ع) است، در حالي كه صحيفه سجاديه كه از قبل موجود بودند، 54 دعا دارند)

3.جامع الاخبار و الآثار عن النبي و الائمه الاطهار، حديث، عربي، 2 جلد؛ (در اين كتاب، روايت‌هاي ائمه معصومين(ع) در زمينه تفسير قرآن، گرد آمده است)

4.الصحيفة العلوية الجامعة، دعا، (700 دعا از امام علي(ع))

5.صحيفه فاطمه زهرا و چهار فرزندش، دعا، عربي، (دعاهاي فاطمه زهرا(س) و فرزندانش: امام حسن، امام حسين، امام باقر و امام كاظم(ع))

6.صحيفه امام صادق(ع)، دعا، عربي، (1000 دعا از امام صادق(ع))

7.الصحيفة الرضوية الجامعة، دعا، عربي، (دعا و مناجات‌هاي امام رضا، امام جواد، امام هادي، امام عسكري و امام زمان(ع))

8.الدرر اللاّمعة في احاديث الجامعة، حديث و رجال، عربي، (اين كتاب، مقدمه‌اي بر كتاب جامع الاحاديث الشيعه نوشته آيت‌الله العظمي بروجردي است)

9.عوالم العلوم، عربي

10.فقه جامع الاحاديث، حديث، عربي، (موضوع اين كتاب، تفسير، دلالت احاديث و بررسي تعارض و رفع آنها است)

11.معجم اسناد روايات، رجال و حديث، عربي

مقاله

1.بررسي بعد سياسي حج

2.اهميت خانه خدا و كيفيت اداره حرمين شريفين

3.علل جلوگيري آل سعود از حج حجاج ايراني از 1367 تا 1369ه‍ .ش

4.برائت از مشركين در حج

5.گفتاري پيرامون اهميت عيد فطر و قربان

سمت ها و فعالیت ها

1. سرپرست مركز پژوهشي و مدرسه امام مهدي(عج)، قم.)

فعاليتها:

1.تبليغ، اقليدِ فارس

2.اعزام مبلغ، اقليد، سرحد و چهاردانگه

3.مناظره با «بن باز»، امام جماعت وهابي مسجدالحرام، مكه

4.بنيان نهادن مدرسه امام مهدي(عج)، قم

5.ساخت درمانگاه وليّ‌عصر(عج)، اقليد فارس

6.ساخت بيمارستان وليّ‌عصر(عج)، اقليد فارس

7.ساخت مساجد فراوان، اقليد و چهاردانگه

8.ساخت هنرستان صنعتي، اقليد فارس

9.ساخت كارگاه‌هاي قالي‌بافي، اقليد فارس

10.ساخت پايگاه بزرگ امام رضا(ع)، اصفهان

11.همكاري در احداث لوله‌كشي آب، مازندران

12.همكاري در ساخت كارخانه قند، اقليد فارس

13.بازسازي امامزاده سيد محمد، اقليد فارس

14.طرح نقشه مسجد جمكران، قم

توضيح: از ديگر فعاليت‌هاي ايشان، پيشنهاد نگارش كتاب گران‌سنگ تفسيرالميزان به علامه طباطبايي و پيشنهاد گردآوري همه روايات شيعه به آيت‌الله سيد حسين بروجردي است.)

تحصیلات حوزوی و فعالیت های دانشگاهی

مقدمات

سيد مرتضي موحد ابطحي (پدر)، پيش از 1365 هـ .ق، اصفهان

سطح

سيد مرتضي موحد ابطحي(پدر)، پيش از 1365 هـ .ق، اصفهان

حاج آقا رحيم ارباب، پيش از 1365 هـ .ق، اصفهان

شيخ محمود مفيد، پيش از 1365 هـ.ق، اصفهان

خارج فقه و اصول

سيد حسين بروجردي، 1365 ـ 1370 هـ .ق، 5 سال، قم

سيد محمد حجت كوه‌كمره‌اي، 1365 ـ 1370 هـ .ق، 5 سال، قم

امام خميني، اصول، 14 سال، قم

امام خميني، فقه، 14 سال، قم

سيد محمدرضا گلپايگاني، اصول، 1 دوره، قم

سيد محمدرضا گلپايگاني، فقه، 5/13 سال، قم

محمدعلي اراكي، فقه، 5/13 سال، قم

سيد احمد خوانساري، فقه ـ قضاء و شهادات، قم

سيد ابوالقاسم خويي، نجف اشرف

سيد عبدالهادي شيرازي، نجف اشرف

سيد محسن حكيم، نجف اشرف

سيد محمود شاهرودي، نجف اشرف

سيد كاظم شريعتمداري، قم

آيت‌الله محقق يزدي، قم

تفسير

علامه سيد محمدحسين طباطبايي، قم

فلسفه

علامه سيد محمدحسين طباطبايي، اسفار، 5/4 سال، قم

علامه سيد محمدحسين طباطبايي، الهيئت شفا، قم

طب قديم

سيد مرتضي موحد ابطحي (پدر)، قانون بوعلي سينا، اصفهان

علامه حاج ميرزا محمد طبيب‌زاده، قانون بوعلي سينا، اصفهان)

پيام تسليت مرجع عاليقدر حضرت آيت الله العظمي صافي به مناسبت ارتحال فقيه مجاهد حضرت آيت الله آقاي حاج سيد محمد باقر موحد ابطحي (رضوان الله عليه)


بسم الله الرحمن الرحيم

اذا مات العالم الفقيه ثلّم في الاسلام ثلمة لايسدّها شيء

با كمال تأسف و تأثر اطلاع يافتيم فقيه مجاهد و عالم رباني و خدمتگزار مخلص اهل بيت عصمت و طهارت حضرت آيت الله آقاي حاج سيد محمد باقر موحد ابطحي رضوان الله تعالي عليه دعوت حق را لبيك گفته و روح بلندش به ملكوت اعلي پيوست.

انا لله و انا اليه راجعون

حقير كه از دوران جواني به آن فقيد سعيد ارادت داشته و ساليان متمادي با ايشان حشر و نشر داشتم و از نزديك در جريان فعاليت‌هاي ديني و علمي و خدماتي آن بزرگوار بودم ايشان را حقيقتاً‌ انساني شايسته، فقيهي خستگي ناپذير، معلم اخلاق و استاد بزرگ علم و ادب مي‌دانستم كه داراي كمالات معنوي و فضايل و مكارم عظيم اخلاقي بود.

روش زندگي آن عالم بزرگوار براي حوزه‌هاي علميه و آقايان طلاب و مؤمنين درس و الگو بود. او با اينكه به مراتب بالاي اجتهاد و علم و عمل نائل گشته بود، ولي مانند يك سرباز فداكار و خدوم براي مولاي خود حضرت بقية الله الاعظم ارواح العالمين له الفدا جانفشاني مي‌نمود و ياد و ذكرش وجود مقدس آن حضرت بود و در شهرهاي مختلف به خصوص اصفهان و اقليد امام زمان عليه السلام،‌مصدر خدمات علمي و فرهنگي و عام المنفعه بود.

آن فقيد سعيد با تأسيس مدرسه علميه حضرت امام مهدي عليه السلام در حوزه‌ي علميه‌ي قم افتخار ديگري براي خود به جاي گذاشت و در آن مدرسه با تحقيق در تراث علمي و فقهي عالمان بزرگ به خصوص كتاب شريف عوالم العلوم يادگارهايي از خود به جاي گذاشت كه همه‌ي آنها جاويدان خواهد بود. الحق بايد گفت كه عاش سعيداً و مات سعيدا

اين مصيبت بزرگ را به پيشگاه مقدس حضرت ولي الله الاعظم عجل الله تعالي فرجه الشريف و حضرات علماي اعلام و آيات عظام و حوزه‌ها‌ي علميه و نيز به بيت مكرم و شريف و خاندان اصيل آن مرحوم، به خصوص به حضرات آيات برادران بزرگوارشان و علويّه‌ي مكرمه و مردم شريف اصفهان و اقليد امام زمان عليه السلام تسليت گفته و براي همه صبر جميل و اجر جزيل و براي آن عالم عظيم القدر علوّ درجات و رحمت و غفران الهي را از خداوند متعال مسألت دارم.

5 ربيع الثاني 1435

لطف الله صافي

 


پیام تسلیت حضرت آیت الله العظمی شیرازی بمناسبت ارتحال آیت الله العظمی موحد ابطحی


بسم الله الرحمن الرحیم
إنا لله وإنا إلیه راجعون
 
درگذشت علامه عظیم الشأن حافظ و مروج وناشر ماثورات اهل بیت عصمت وطهارت صلوات الله علیهم اجمعین حضرت آیت الله العظمی آقا حاج سید محمد باقر موحد ابطحی قدس الله تعالی سره الشریف را به مولایمان ولی الله الأعظم امام زمان مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف و مراجع عظام وعلماء اعلام اعلی الله تعالی کلمتهم و حوزه های علمیه مقدسه صانها الله عزوجل و بیت عزیز و اصیل آن بزرگوار و حضرات آیات و حجج اسلام اخوه گرامشان دامت معالیهم و عموم مؤمنین کرام علی الخصوص مردم ولایی دارالمؤمنین اصفهان تعزیت عرض می نمایم.

برکات عالیه ایشان را که عمر شریف و پر عظمت خود را صرف آنها نموده بودند،از تربیت صدها و صدها شاگرد عالم و فقیه و واعظ و ائمه جماعات و مؤمنین کرام و تأسیس مدرسه علمیه و تربویه حضرت امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف در شهر مقدس قم و تدوین و نشر صدها جلد از آثار عظیمه ائمه اطهار صلوات الله علیهم و خدمات متنوعه انسانی و اسلامیه در حوزه علمیه مقدسه اصفهان و اقلید امام زمان صلوات الله علیه و علی آبائه و غیر ذلک؛از خدای متعال مسألت دوام آنها را دارم.

علو درجات و مقامات عالیه را برای آن فقیه فقید نزد خدای عزوجل و اجداد طاهرینشان مسألت می نمایم.
 
صادق الشیرازی
5 ربیع الثانی 1435هـ ق

 

 

حضرت آیت الله مظاهری ارتحال آیت الله سید محمد باقر موحد ابطحی را تسلیت گفت

حضرت آیت الله العظمی مظاهری

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم
إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ

ارتحال عالم جلیل القدر حضرت آیت الله آقای حاج سید محمد باقر موحد ابطحی«قدّس‌سرّه» موجب تأسف گردید. این فقیه بزرگوار که در خاندانی مکرّم و در نزد اساتید عالیقدری همچون حضرت آیت الله العظمی آقای بروجردی«رضوان‌الله‌تعالی‌علیه» پرورش یافته بودند، عمر شریف خود را در خدمت به اسلام و مسلمین و حوزه‌های علمیّه، خصوصاً در نشر تراث مقدّس اهل بیت«سلام‌‌الله‌‌علیهم‌اجمعین» سپری کردند.
فقدان این عالم ربّانی را به همه بازماندگان گرامی ایشان خصوصاً حضرات آقایان اخوان محترمشان و همچنین به شاگردان و ارادتمندان ایشان تسلیت می‌گویم و از خداوند تعالی رحمت و رضوان و علوّ درجات آن فقیه فقید را مسألت می‌کنم.

حسين المظاهري
6/ ربیع الآخر / 1435
17 / بهمن/ 1392

 



 

 

 

 


کد خبر: 1392111730975
1392/11/17

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن