صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | طلاب تلاش خود را درزمینه ادبیات فارسی بیشتر کنند
بازدید این صفحه: 4287          تاریخ انتشار: 1392/11/17 ساعت: 02:28:12
حجت الاسلام سیدحسن خمینی:
طلاب تلاش خود را درزمینه ادبیات فارسی بیشتر کنند

ولیت حرم مطهر حضرت امام خمینی (ره) انقلاب اسلامی را هنر بزرگ امام خمینی (ره) دانست.

موضوع: حوزه

 

 

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از شفقنا، حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی، در مراسم پایانی جشنواره شعر اشراق، درباره تفاوت علم و هنر اظهار داشت: بزرگان علم را عبارت از تفریق وحدت ها دانسته اند، در حالی که هنر، عبارت است از تجمیع کثرت ها. شما در علم باید یک واقعیت را بشکافید و به اجزاء پرداخته، از وحدت به سمت کثرت حرکت کنید. اگر نگاه به دنیا یکسان باشد، علمی پدید نمی آید.

او افزود: وقتی در هنر به شعر، شیء یا موسیقی هنرمندانه می رسید که کثرت ها را فراموش کنید. اگر ذره ذره سخن یا ذره ذره رنگ ها را ببینید یا تک تک صداها را بشنوید، به اثرهنری دسترسی پیدا نمی کنید.

تولیت حرم مطهر حضرت امام خمینی (ره) ادامه داد: هنر مادامی هنر است که اجزای پدید آورنده اثر هنری و کثرت های درون آن، خود را درون قالب وحدتی که پدیدآورنده و روح آن است گمشده ببینند.

او اظهار داشت: اگر به کلمه کلمه توجه کنید به شعر نمی رسید و اگر به نقطه نقطه توجه کنید تابلو نقاشی نمی بینید. اگر ضرب و صدا را به طور خاص نگاه کنید به موسیقی نمی رسید. هنر وقتی پدید می آید که وحدت پدید آمده باشد.

خمینی با بیان اینکه تک بیت هایی که گفته می شود، در قالب یک مثنوی است که معنا پیدا می کند ابراز داشت: کلمات منفرد در قالب بیت است که معنا پیدا می کند. اگر دانه دانه اجزا را از هم جدا کردیم و وحدت را شکستیم، در این صورت به یک هنر نمی رسیم.

او وحدت را نخستین تاثیر هنر دانست و یادآور شد: کثرت ها وقتی واحد می شوند، معنا پیدا می کنند. این معنادار بودن یک هدف برای آن تعریف می کند. هر ضرب موسیقی تاثیر ندارد، ولی نشستن ضربات در کنار هم هدفی را نشان می دهد.

یادگار امام راحل (ره) با بیان ارزشمند شدن واژه ها و نغمه ها در کنار هم گفت: شعر وقتی معنا پیدا می کند که واژه ها از معنای ابتدایی خود فراتر روند. پس با وحدت خواهید دید که تک واژه ها معنایی فربه تر از معنای منفرد خود می یابند و نقشی مضاعف پیدا می کنند. یک واژه می توانست هیچ برانگیختگی نداشته باشد، ولی وقتی آن را در اثر هنری وارد می کنند، ملتهب شده و شور می آفریند.

او هنر را وحدت آفرین دانست و با طرح این پرسش که آیا انقلاب با این تعریف یک هنر نبود، بیان داشت: آیا بزرگ ترین هنرمند روزگار ما، یعنی امام(ره) نبود که این کثرت های پراکنده جامعه را به وحدت تبدیل کرد و از دل این وحدت یک موج خروشان آفرید؟

خمینی ادامه داد: امام بزرگوار، تک تک افراد را به شکل طوفانی جمع  کردند و هدفی برای آنان قرار دادند که زندگیشان را از این رو به آن رو کرد.

او انقلاب اسلامی ایران را هنر دانست و گفت: انقلاب کثرت ها را در قالب وحدت درآورد و باید گفت که انقلاب ندیدن کثرت هاست. انقلاب برای مجموعه هویت واحد، هدفی متعالی تعریف کرد.

تولیت حرم مطهر امام خمینی(ره)، با بیان اینکه جشنواره شعر اشراق برای یکی از هنرمندان بزرگ این سرزمین شکل گرفته اظهار داشت: واقعا تک تک انسان هایی که شاید گفته می شد به تنهایی توانایی ندارند، وقتی در جمع قرار گرفتند، نشان دادند که می توانند طوفان به پا کنند.

او با طرح این پرسش که چرا امام (ره) هنرمند بودند بیان کرد: امام بزرگوار، با اعتماد به مردم که در ایشان موج می زد انقلاب عظیمی به پا کردند. انقلاب به تعریفی که گفتم، یک هنر بوده، تابلوی بزرگ، مثنوی فوق معنوی و اثر موسیقایی است که این صدای ظریف را با گوش دل می توان شنید. شرط بقای این هنر بزرگ نیز همان وحدت می باشد.

خمینی تاکید کرد: کارها، مشکلات و پیچ و خم های عظیمی پشت سر گذاشته شد تا این انقلاب به دست ما رسیده و با همین توانمندی، هنر و انرژی مضاعف نتیجه خواهد یافت.

او در پایان جشنواره اشراق را کار ارزشمندی دانست و گفت: در میان حوزویان، توجه به ادبیات فارسی به سبب این که دروس به زبان عربی است کمرنگ می باشد. با توجه به تاثیر شعر و ادب فارسی در جان و روح مردم، می طلبد که طلاب تلاش خود را در این زمینه بیشتر کنند.

کد خبر: 1392111730973
1392/11/17

Share

آخرین مطالب
1392/9/25: پیام تسلیت سید حسن خمینی به مناسبت درگذشت آیت الله ارسنجانی
1392/9/16: حجة الاسلام سید حسن خمینی: / اعتدال این نیست که چشم بر هر افراطی گری ببندیم / هیچ حکومتی از بستن فضای دانشگاهی نفع نبرده است
1393/8/12: شعری از سیدحسن خمینی در رثای سیدالشهدا (ع)
1392/3/28: ديدار حضرت آيت الله مكارم شيرازي و حجة‌الاسلام و المسلمين سيد حسن خميني با حضرت آيت الله صافي گلپايگاني
بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن