بازدید این صفحه: 2934 تاریخ انتشار: 1392/10/7 ساعت: 07:28:31
حضرت آیتالله مکارم شیرازی:
دستگاه قضا در صورت اصلاح سبب اصلاح و در صورت فساد موجب فساد جا معه می شود
یکی از مراجع تقلید با اشاره به اهمیت قضاوت و کار در این حوزه گفت: قوه قضائیه مهمترین دستگاه هر جامعه است که اگر اصلاح شود موجب اصلاح جامعه می شود و در صورتی که خودش فاسد باشد جامعه را به فساد می کشاند.
موضوع: دیدار
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از شفقنا، حضرت آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی پیش از ظهر امروز در جمع گروهی از کارآموزان دستگاه قضا با اشاره به اهمیت قضاوت و کار در این حوزه اظهار کرد: قوه قضائیه مهمترین دستگاه هر جامعه است که اگر اصلاح شود موجب اصلاح جامعه می شود و در صورتی که خودش فاسد باشد جامعه را به فساد می کشاند.
او افزود: حضرت علی(ع) در روایتی ویژگی های قضات را مطرح فرموده اند که از آن جمله می توان به خودساختگی، تقوا و وارستگی اشاره کرد.
این مرجع تقلید با اشاره به وظایف و ویژگیهای قضات اظهار داشت: وقتی حکم مشخص باشد قاضی باید با قاطعیت نسبت به صدور آن اقدام کند؛ قاضی وسواسی نمیتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد.
او افزود: از دیگر ویژگیهای قضات، عدم تاثیرپذیری از تملقگوییهاست؛ دروغگوییها و چاپلوسیها نباید در قضات تاثیر بگذارد ضمن اینکه قاضی نباید تحت تاثیر اغراقها قرار گیرد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه حضرت علی(ع) درباره قضات سفارشها و توصیههای فراوانی داشتهاند عنوان داشت: اگر امروز در تمام تشکیلات قضایی جهان جستجو کنیم، شرایطی به کیفیت سفارشات ایشان یافت نمیشود.
او ادامه داد: بر اساس دستورات دینی قضات در هنگام گرسنگی، خوابآلودگی و عصبانیت نباید بر مسند قضا بنشینند زیرا این مسائل میتوانند بر او تاثیر بگذارند؛ قضات نباید مستقیماً از بازار خرید کنند و اگر مجبورند باید به جایی بروند که او را نشناسند زیرا ممکن است ارتباط مستقیم با مردم بحث رشوه و مباحثی مانند این را به وجود بیاورد.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه قاضی نباید مهمان یکی از دو طرف دعوا بشود گفت: دقت فراوانی در امر قضا در اسلام صورت گرفته به طوری که قاضی حتی در نگاه کردن به طرفین نیز باید عدالت را رعایت کرده و زمان یکسانی برای نگاه به آنها اختصاص دهد و برای صحبت کردن هم همینگونه باید باشد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: با وجود همه مشکلاتی که ذکر شد، مقام قاضی در نزد خداوند بسیار بالاست و مانند کسی است که به میدان جهاد رفته باشد زیرا هر آن امکان دارد تیری به سوی او بیاید و مورد هدفش قرار دهد.
او با اشاره به روایتی مبنی بر اینکه افضل اعمال، مشکلترین آنهاست بیان داشت: به هر اندازه مشکلات بیشتر باشند فضیلت اعمال نیز فزونتر خواهد بود.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه قضات باید خود را به خداوند بسپارند گفت: رسول گرامی اسلام(ص) هر روز که از خانه بیرون میآمدند میفرمودند خدایا! مرا لحظهای به خود وامگذار و زمانی که ایشان چنین سخنی بگویند ما نیز باید به پیامبر خود تأسی کنیم.
این مرجع تقلید تصریح کرد: امیدوارم شما آبروی جمهوری اسلامی بوده و بتوانید مجری عدالت باشید؛ حضرت علی(ع) میفرمایند ملتی سعادتمند است که حق ضعفا با قاطعیت از زورمندان گرفته شود.
کد خبر: 139210730902
1392/10/7
آخرین مطالب 1392/9/28:
حضرت آیت الله مکارم شیرازی:
/
وقف از سرمایه های مهم جامعه اسلامی است
1392/9/23:
توصیه های مهم حضرت آیت الله مکارم شیرازی به طلاب
1392/9/21:
استفتاء در رابطه با دليل حرمت اشتراك در فيس بوك از حضرت آیت الله مکارم شیرازی
1392/9/19:
پیام تسلیت آیات و مراجع عظام تقلید به مناسبت در گذشت حضرت آیت الله حسینی ارسنجانی
|