صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | در عزاداری ها برای جلب توجه عوام، دروغ تحویل مردم ندهید
بازدید این صفحه: 4848          تاریخ انتشار: 1392/8/16 ساعت: 10:48:00
حضرت آیت الله شبیری زنجانی:
در عزاداری ها برای جلب توجه عوام، دروغ تحویل مردم ندهید

موضوع: گفتگو

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛

بار دیگر در آستانه ماه محرم قرار گرفته ایم و شیعیان و محبان اهل بیت علیهم السلام  با برپایی تکیه ها و مجالس عزاداری و ذکر معارف و مناقب اهل اهل بیت و تبیین مظالمی که به آن سلاله پاک روا شده است به سوگ شهادت امام سوم شیعیان می نشینند و مردمان هر یک از مناطق متناسب با آداب و رسوم خاص خود به تعظیم شعائر و عزاداری می پردازند و همگان در تلاشند تا در قامت خادم اهل بیت (ع)  در جهت اشاعه فرهنگ شیعی اسلامی گام بردارند و پاسدار خط سرخ محمد (ص) و آل محمد علیهم السلام باشند اما گاهی نیز دیده می شود همین مجالس عزیز  با بی دقتی و یا عبور از برخی خطوط و حدود خود به نوعی به ضد فرهنگ شیعی تبدیل می شوند تا جایی که مراجع عظام تقلید نیز طی سال های گذشته بارها نسبت به ضرورت توجه به نحوه برگزاری عزاداری ها و سوگواری ها هشدار داده اند. شفقنا در تلاش است تا دیدگاه های علمای بزرگ به ویژه مراجع گرانقدر تقلید را درباره چگونگی برگزاری عزاداری های مطلوب جویا شود.

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی، مرجع عالیقدر شیعه هر پنجشنبه در دفتر خود مراسم روضه و ذکر مناقب و معارف اهل بین علیهم السلام را برگزار می کنند. این مرجع تقلید از ایجاد سبک های صوفیانه و عزاداری همراه با موسیقی ابراز نگرانی می کند و می فرماید: «هر روز نمی شود یک حکم از احکام الهی را به بهانه های مختلف کنار بگذاریم و تحریف کنیم».

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی در گفت وگویی کوتاه به تشریح شرایط عزاداری مطلوب پرداخته و پرهیز از غلو و دروغگویی را یکی این از شرایط می داند.

گفت و گوی حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی را می خوانید:

- عزاداری مطلوب چه ویژگی هایی دارد؟

آیت الله شبیری زنجانی: مطالبی که نقل می شود، از منابع معتبر باشد. هر مجلسی که اشخاص را به اولیای خداوند توجه دهد و مصائب حضرات را بهتر بیان کند بیشتر مطلوب شرع مقدس است. در عزدارای دروغ نباشد و از وزن های صوفیانه که اخیرا می خوانند اجتناب کنند.

- اخیر گروهی در مجالس و مداحی ها از موسیقی استفاده می کنند. این روش مورد تایید است؟

آیت الله شبیری زنجانی: سبک هایی که با موسیقی همراه می شود ناجور است و از اینها باید اجتناب کنند. هر روز نمی شود یک حکم از احکام الهی را به بهانه های مختلف کنار بگذاریم و تحریف کنیم.

- بر محتوای مطالب تاکید فرمودید. در این باره بیشتر توضیح دهید.

آیت الله شبیری زنجانی: به خاطر جلب توجه عوام دروغ تحویل مردم ندهند. در ذهن عوام خیلی دروغ رفته است. اینطور نباشد که آدم مطابق میل آنها صحبت کند، این یک گرفتاری است که خیلی ها مطابق ذهن عوام مطالبی را دنبال می کنند؛ عوام هم خیال می کنند این مطالب وحی منزل است. در ایام عزاداری برای مردم از کتاب های معتبر مطلب نقل کنند نه هرچیزی را که با آن کارشان بهتر می گیرد بیان کنند، بالاخره چهار نفر انسان باسواد دروغ بودن مطلب را می فهمند و مسایل صحیح و راست هم زیر سوال می رود. البته از کتاب هایی هم که به راست و دروغ پایبند نیستند نباید مطلب نقل کرد، از کتاب های معتبر مثل «نفس المهموم» استفاده کنند. ممکن است این کتاب ها هم درست یا نادرست باشند ولی کتابی هایی است که نویسندگان آنها آدم های نسبتا معتبری هستند.

- طلبه های محترم حوزه های علمیه در حال سفر به نقاط مختلف کشور برای تبلیغ هستند. رهنمود حضرت عالی برای مبلغان چیست؟

آیت الله شبیری زنجانی: آنچه که باعث پیشرفت در همه امور است اخلاص است. انسان، خدا و پیغمبر و مذهب را در نظر داشته باشد. اگر اخلاص باشد عمل از طرف خداوند تایید می شود و اگر نباشد آثار آن در حد اعلا نیست. مهم این است که انسان پیوند خود با خدا را محکم کند. رضاخان همه حوزه های علمیه را به هم ریخت؛ اما در آن شرایط حوزه علمیه قم باقی ماند؛ این به خاطر اخلاص موسس این حوزه «آشیخ عبدالکریم حائری» و کسانی بود که بعد از او حوزه را نگه داشتند. طلبه اگر در تبلیغ به دنبال رفع مشکلات مردم و محکم کردن پیوند آنان با خاندان وحی باشد موفقیت بیشتری دارد و عنایت خداوند و اولیای خدا هم به او بیشتر است.

رفتار طلبه باید معرف دین باشد. رفتارها باید مطابق بیانات حضرت صادق- علیه السلام- باشد. رفتاری کنند که موجب اعتقاد مردم به خاندان وحی باشد. هر طلبه ای اگر خوب عمل کند به امام صادق -علیه السلام- خدمت کرده است و اگر بد عمل کند صدمه به این مکتب خورده است. لذا سعی اول طلبه در هدایت های اشخاص تهذیب نفس خود و اعمال خودش است، البته به حضرات معصومین -علیهم السلام- هم توسل کنند که خداوند موفقشان گرداند و از تبلیغ نتیجه مطلوب بگیرند.

منبع : شفقنا

کد خبر: 139281630791
1392/8/16

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن