صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اندیشه >>
مرجع ما | پنج علامتی که شیعه دارد اما اهل سنت ندارد
بازدید این صفحه: 5443          تاریخ انتشار: 1395/10/20 ساعت: 13:45:41
پنج علامتی که شیعه دارد اما اهل سنت ندارد

پنج چیز علامت تشیّع است و معنا کرده‌اند که به این پنج چیز اهمیّت دهید و مؤمن باید این پنج چیز را به جا بیاورد، ‌امّا بالاتر اینست که پنج چیز علامت شیعه است، یعنی سنّی ندارد و شیعه دارد.

موضوع: اندیشه

حضرت آیت الله مظاهری می گوید: شیعه پنج علامت اختصاصی دارد که اهل سنت ندارند و باید به آن توجه شود.

به گزارش مرجع ما به نقل از شفقنا، این مرجع تقلید در درس اخلاق خود با عنوان معرفت نفس ضمن تبریک میلاد امام حسن عسکری(ع) اظهار داشت: آقا امام یازدهم می‌فرمایند:«عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ صَلَاهُ الْإِحْدَى وَ الْخَمْسِینَ وَ زِیَارَهُ الْأَرْبَعِینَ‏ وَ التَّخَتُّمُ فِی الْیَمِینِ وَ تَعْفِیرُ الْجَبِینِ وَ الْجَهْرُ بِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‏»[۱]

پنج چیز علامت تشیّع است و معنا کرده‌اند که به این پنج چیز اهمیّت دهید و مؤمن باید این پنج چیز را به جا بیاورد، ‌امّا بالاتر اینست که پنج چیز علامت شیعه است، یعنی سنّی ندارد و شیعه دارد، پس شیعه باید این پنج چیز را داشته باشد و این پنج چیز در رساله‌ها نیز آمده است.

اوّل چیزی که از اختصاصات شیعه است، نماز شب است. سنّی‌ها نماز شب ندارند. سی و چهار رکعت نافله را ندارند. البته کار خوبی دارند که ما نداریم و این ننگ و عیب بزرگی برای ماست. کار خوبشان اینست که یک ساعت قبل از اذان صبح یک اذان می‌گویند و همه در مسجد می‌ریزند. لذا کسانی که مشرّف شده‌اند، می‌بینند یک ساعت قبل از اذان صبح سنّی‌ها به مسجد می‌روند و مشغول راز و نیاز با خدا می‌شوند و البته دعا ندارند، بلکه قرآن می‌خوانند، اما علی کل حال آن یک ساعت با خدا هستند تا موقع نماز شود و نماز را به جماعت بخوانند و متفرق شوند. این کار خوبیست و وظیفۀ ما اینست که یک ساعت قبل از اذان صبح بیدار شویم. اما آنچه وظیفۀ ماست، ‌نماز شب است. همین که استاد بزرگوار ما علامه طباطبائی می‌گفتند در بازار نجف می‌رفتم و ناگهان دیدم کسی دست روی شانۀ من گذاشت و برگشتم و دیدم استادم مرحوم آقای قاضی است. گفت فرزندم دنیا می‌خواهی نماز شب و آخرت می‌خواهی، نماز شب و دنیا و آخرت می‌خواهی، نماز شب. قرآن می‌فرماید این نماز شب است که مقام محمود دارد و مقام پسندیده در دنیا و آخرت دارد. مقام پسندیده در دنیا اینست که مورد لطف خداست و گناه نمی‌کند. اگر به راستی نماز شب بخواند؛ چنان‌که قرآن می‌فرماید:

«إِنَّ الصَّلاَهَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَ الْمُنْکَرِ»[۲]

نماز شب او را از گناه باز می‌دارد. اینکه قرآن می‌فرماید: «إِنَّ الصَّلاَهَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَ الْمُنْکَرِ»، برای همۀ نمازهاست. نماز واجب و نماز مستحب و مخصوصاً نماز شب برای اینکه انسان را از شرور و آفات و رفیق بد حفظ کند و از شیطان درون و شیطان برون حفظ کند، خیلی مفید است و من از همۀ شما تقاضا دارم نماز شب را ولو مختصر بخوانید. نماز شب، هشت رکعت نافله و دو رکعت شفع و یک رکعت وتر است و اگر دعاهای آن را هم نخوانید، این یازده رکعت یک ربع طول می‌کشد و این را قبل از نماز صبح بخوانید. ما سی و چهار رکعت نوافل داریم که سنّی ندارد و از جملۀ آن این نماز شب است و من از همۀ شما تقاضا دارم نماز شب بخوانید. حتّی از امام صادق«سلام‌الله‌علیه» سؤال شده کسی موفق نمی‌شود به نماز شب، چه کند؟ حضرت فرمودند قضای آن را بخواند.[۳] آن قضای نماز، انسان را توفیق می‌دهد که نماز شب خوان شود. به قول آقای قاضی«رحمه‌الله‌علیه» اگر دنیا بخواهید، نماز شب و اگر آخرت بخواهید، نماز شب و اگر دنیا و آخرت بخواهید، نماز شب.

دوم، بلند گفتن «بسم الله الرحمن الرحیم» در همۀ نمازها. سنّی‌ها این را ندارند و سنّی یا بسم الله نمی‌گوید یا آهسته می‌گوید. امّا شیعه باید حتّی در نماز ظهر و عصر که حمد و سورۀ آن آهسته است، بسم الله را بلند بگوید.

سوم، سر گذاشتن روی خاک، ‌که این هم مختص شیعه است و سنّی‌ها ندارند. سنّی‌ها روی فرش و غیره سجده می‌کنند و ما که روی مهر سجده می‌کنیم، توهین و سرزنش می‌کنند و حتّی مشرک می‌گویند و تهمت‌های عجیبی به ما می‌زنند، برای اینکه ما سر روی مهر یا خاک می‌گذاریم و امام حسن عسکری«سلام‌الله‌علیه» می‌فرمایند علامت شیعه اینست. خوشا به حال شیعه که سر روی خاک بگذارد و تواضع خاص در مقابل خدا و گریه و زاری در مقابل خدا داشته باشد.

متعدّد زن‌های پیغمبر نقل کردند که پیغمبر را در سجده می‌دیدیم که سر روی خاک گذاشتند و مثل باران گریه می‌کنند و می‌فرمایند: «اللَّهُمَّ وَ لَا تَکِلْنِی‏ إِلَى‏ نَفْسِی‏ طَرْفَهَ عَیْنٍ أَبَداً»[۴]

خدایا مرا یک لحظه به خودم وامگذار. گریه می‌کردند تا جای سجدۀ ایشان تر می‌شد.

این سجده چیز خوبیست، اما در نماز واجب و نماز مستحب سر باید روی خاک باشد و سنّی این را ندارد.

چهارم، انگشتر عقیق در دست کردن است. روایتی داریم که می‌گوید کسی را با ظلم و تازیانه می‌بردند. امام به راوی فرمودند ببن انگشترش چیست. راوی می‌‌گوید دیدم غیر عقیق است. به امام گفتم انگشتری غیر عقیق است. امام فرمودند اگر انگشتر عقیق در دست داشت، خدا او را حفظ می‌کرد.[۵] در بعضی روایات داریم که نماز را هفتاد برابر می‌کند.[۶] لذا انگشتر عقیق در دست راست و مخصوصاً در انگشت آخر، علامت شیعه است و سنّی ندارد.

پنجم چیزی که سنّی ندارد و محروم است، زیارت است. سنّی زیارت ندارد. حتّی برای خلفای خودش هم زیارت ندارد. اما شیعه زیارت دارد. زیارت عاشورا، زیارت وارث و زیارت امین الله دارد و از همه مهم‌تر زیارت جامعه دارد. آقا امام زمان به علامه مجلسی فرمودند: «نعمت الزیاره»[۷]. علامه مجلسی زیارت را حفظ بود و در مقابل امام زمان مردانه زیارت جامعه را خواند. می‌گویند مداح‌وار خواندم و آقا فرمودند بیا جلو. با خجالتی جلو رفتم و در مقابل آقا سلام کردم و آقا جواب دادند و فرمودند «نعمت الزیاره». ‌این خوب زیارتی است و یک صبحگاه برای شیعه است. تمام اسرار شیعه در این زیارت هست. شما نمی‌توانید سرّی از اسرار شیعه پیدا کنید که در این زیارت جامعه نباشد. اما زیارت اربعین که در این روایت آمده،‌ از باب مثال است. روز اربعین انسان باید اظهار ارادت کند به امام حسین«سلام‌الله‌علیه» و این قضیه‌ای که الان با این جمعیت عجیب پیدا شده،‌ آقا امام زمان خیلی دوست دارند. خوشا به حال کسانی که پیاده می‌روند و با آن حال می‌روند و با آن حال برمی‌گردند.

و اما تاریخ هم عجیب است. قطعه تاریخ مربوط به شهادت امام یازدهم است. اما برای شیعه یک افتخار و دو معجزه است و تشیع روی همین قطعه تاریخ خوابیده است. ابوالادیان می‌گوید آقا امام عسکری مرا خواستند و فرمودند که این نامه‌ها را به مداین ببر و جوابش را بگیر و سهم امام را هم بگیر و برگرد. قبض‌های سهم امام را دادند و گفتند به صاحبشان بده، اما وقتی برگشتی من مرده‌ام. ابوالادیان از اصحاب سرّ است و خیلی ناراحت شد که می‌خواهد آقا را از دست بدهد. اینکه از اصحاب سرّ است رفت در فکر دیگری و گفت آقا بعد از شما چه کسی است؟ ابوالادیان می‌دانست بعد از آقا کیست، اما می‌خواست این قضیه را از زبان امام حسن عسکری بشنود و الاّ ‌در میان شیعه و سنّی دوازده امام چیز مشهوریست و روایات فراوانیروی آن داریم. حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی که از مراجع تقلید هستند کتابی نوشته‌اند به عربی و الان به فارسی ترجمه شده به نام «منتخب‌الاثر» و در این کتاب بیش از هزار روایت از سنی و شیعه راجع به دوازده امام است.

پایۀ شیعه خیلی محکم است. لذا ابوالادیان رفت در پایۀ محکم و گفت بعد از شما چه کسی است؟ حضرت فرمودند هرکسی بگوید جواب نامه‌ها از کیست و هرکسی بگوید پول‌ها از کیست و چه مقدار هم در کیسه‌هاست و هرکسی که به جنازۀ من نماز بخواند. می‌گوید ابهت آقا مرا گرفت و ساکت ماندم و به مداین رفتم و قبض‌های سهم امام را دادم و نامه‌ها را گرفتم و سهم امام متعدد در کیسه‌ها بود و روی کیسه‌ها نوشته بود که چه مقدار است و از چه کسی است. به سرّ من رای آمدم و دیدم آقا را از دست داده‌ام. ناگهان دیدم جعفر کذاب نشسته و اصحاب معتمد عباسی اطرافش هستند و می‌خواهند خلیفه درست کنند. جعفر کذاب پسر امام هادی و برادر امام حسن عسکری است اما خیلی بد درآمد. پسر امام بد درآمد به دلیل رفیق بد.

تا توانی می‌گریز از یار بد

یار بد بدتر بود از مار بد

مار بد تنها همی بر جان زند

یار بد بر جان و بر ایمان زند

جوان‌ها! از رفیق بد بترسید. الان خیلی از جوان‌های دختر و پسر رفیق دارند. این موبایل‌بازی‌ها و رفیق‌بازی‌ها موجب شده است که چندین برابر طلاق در مقابل ازدواج باشد. ازدواج خیلی کم شده زیرا تشریفات و تجمّل‌گرائی زیاد شده و طلاق زیادشده برای رفیق‌بازی‌ها و موبایل‌بازی‌ها و برای این کار کثیف که پیدا شده است.

پسر نوح با بدان بنشست

خاندان نبوتش گم شد

سگ اصحاب کهف روزی چند

پی خوبان گرفت و مردم شد

تا می‌توانید رفیق خوب پیدا کنید. رفیق مسجدی و رفیقی که به دنبال روحانیت و نظام باشد و رفیقی که به راستی اهل باشد و بتوانی از او استفاده کنی، و الاّ‌ اگر رفیق بد پیدا شد، تو را بد می‌کند. جعفر کذاب بد شد به خاطر پول‌پرستی و ریاست طلبی و رفیق‌بازی.

ابوالادیان می‌گوید دیدم که می‌خواهند جعفر کذاب را خلیفه کنند. جلو رفتم که ببینم به کجا می‌رسد. دیدم از جای دیگر عده‌ای آمده‌اند و پول و نامه آورده‌اند و گفتند خلیفه بعد از امام عسکری کیست؟ آنها جعفر کذاب را نشان دادند و اینها جلو رفتند و گفتند ما پول و سهم امام و نامه آورده‌ایم و جوابش را می‌خواهیم. جعفر کذاب گفت بدهید تا قبضش را بدهم. گفتند آقا امام حسن عسکری به ما یاد داده است که اگر می‌خواهید پول دهید، باید کسی که می‌خواهد پول را بگیرد بگوید از کیست و چه مقدار در کیسه‌ها است. جعفر کذاب رو کرد به رفقایش و گفت اینها از من علم غیب می‌خواهند. گفتند امام حسن عسکری چون امام بود علم غیب داشت. پدرت امام هادی نیز علم غیب داشت. مابقی امامان نیز علم غیب داشتند و می‌دانستند چقدر در کیسه‌ها پول هست. می‌گوید در این حین ناگهان جنازۀ مبارک آقا را آوردند و به جعفر کذاب تعارف کردند که نماز بخواند. این می‌گوید من مات شدم و گفتم نکند این جعفر بر جنازۀ امام نماز بخواند. ناگهان دیدم پارۀ ماه یعنی امام زمان آمدند. امام زمان در آن وقت پنج یا شش سال بیشتر نداشتند، اما به یک جوان رشیدی نمایاندند. از معجزات بزرگ آقا امام زمان نماز خواندن به جنازۀ پدر است. یکی به صورت جوان و دوم اینکه ابهت آقا همه را گرفت. به جعفر گفتند کنار برو، من باید نماز بخوانم. آنگاه نماز را خواندند و به خانه رفتند. همه مبهوت شدند که چه شد.[۸] آقا همان جا غائب شدند. غیبت صغری هفتاد و چهار سال طول کشید و چهار وکیل خاص داشتند که خدمت آقا می‌رسیدند و بعد نائب عام جلو آمد و غیبت کبری جلو آمد و الان موقع غیبت کبری است و این تقصیر ماست. ای شیعیان تقصیر دارید: «وجوده لطفٌ ‌و تصرفه لطفٌ‌ آخر و عدمه منّا»،‌ وجود آقا امام زمان لطف است و واسطۀ فیض این عالم و قطب عالم امکان هستند و تصرف در هستی و اینکه شیعه را نگاه دارند و شیعه را حفظ کنند، ‌از امام زمان است. اگر لطف امام زمان نبود، امریکا الان داعشی‌ها را مسلط بر ایران کرده بود. این لطف امام زمان است و الاّ‌ داعش از طرف صهیونیسم برای نابودی آمده بود. از اهم واجبات در پیش اینها شیعه‌کشی است. حتّی عقیده‌شان اینست که اگر بتوانند یک شیعه را بکشند، به بهشت می‌روند. الان وجود مقدس امام زمان این امنیّت را به ایران داده است.

 

پی نوشت:

[۱]. کتاب المزار (للمفید)‏، ص ۵۳؛ تهذیب الاحکام، ج ۶، ص ۵۲.

[۲]. العنکبوت‏، ۴۵: «و نماز را برپا دار، که نماز از کار زشت و ناپسند بازمى‏دارد.»

[۳]. من لا یحضره الفقیه، ج ۱، ص ۴۷۷.

[۴]. تفسیر القمی، ج ۲، ص ۷۵.

[۵]. مکارم الاخلاق، ص ۸۸؛ ثواب الاعمال، ص ۱۷۴.

[۶]. ارشاد القلوب، ج ۱، ص ۱۵۴.

[۷]. بحار الانوار، ج ۱۰۲، ص ۱۱۳.

[۸]. ر.ک: کمال الدین، ج ۲، ص ۴۷۵.

کد خبر: 139510204618
1395/10/20

پر بازدید
1392/7/4: حقوق استاد و شاگرد در رساله حقوق امام سجاد(ع)
1392/3/23: اخلاق فردی، شخصیت اجتماعی و مقام عصمت حضرت عباس(س) از زبان آیت‌الله سیدرضی شیرازی
1392/11/13: گفتمان اعتدال و نواندیشی دینی / سید صادق حقیقت
1392/6/5: فرياد مظلوم، فریادی مشروع
1392/9/20: دولت و ابزارهای الزام به شریعت / محمد سروش محلاتی / شش بخش
آخرین مطالب
1401/5/10: عاشورا و برهان فطرت/ آیت الله عرب
1401/5/10: تفسیر علمی و تجلی عینی قرآن در عاشورا/ آیت الله عرب
1400/11/26: روزنامه جمهوری اسلامی/قسمت اول/صفحه حوزه: علی‌اکبر بیگی نوآوری فقهی حضرت آیت ‏الله صانعی در فتوای رفع حرمت نظر در فرزند خواندگی
1400/10/11: نواندیشی در فتاوای آیت الله صانعی / علی اکبر بیگی
1400/9/15: آیت الله یوسف صانعی (ره): رشیده نباشند، ازدواجشان حرام است
بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن