حضرت آیت الله مکارم شیرازی: کاش یارانه های بی دلیل و حقوق های نجومی و پولهای مفسدان اقتصادی شجاعانه جمع شود
موضوع: اخبار
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی گفت: کاش یارانه های بی دلیل، حقوق های نجومی و پول هایی که در جیب های مفسدان اقتصادی است را شجاعانه جمع می کردند، فکر آراء انتخاباتی نبودند، اضافات را حذف می کردند و در مسیرهای تولید به کار می گرفتند تا جوانان بیکار مشغول به کار شوند.
به گزارش مرجع ما به نقل از شفقنا، این مرجع تقلید در صحن جامع رضوی و در جمع زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) با تبیین اقتصاد اسلامی اظهار کرد: اصول اقتصادی در قرآن کریم اشارات و کلیات است، قرآن کتاب علم اقتصاد نیست ولی اصولی را ارائه کرده است تا به واسطه آن ها اقتصاد جامعه اسلامی سامان یابد.
او با بیان این که مهم ترین مسأله در اقتصاد، مسأله تولید است که اگر سامان پیدا کند، همه امور اقتصادی اصلاح می شود، خطاب به جوانان گفت: کار فقط پشت میز نشینی و امضای چند برگه و پاسخ به ارباب رجوع نیست بلکه کارِ واقعی آن است که در آن تولید باشد، کار عار نیست به خصوص کارهای تولیدی.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اهمیت تولید در آیات و روایات که دستورالعملی برای ما هستند، عنوان کرد: امام علی(ع) هزار برده را با دسترنج خود آزاد کرد که از بهترین کارهای خیر است هم چنین از اسماعیل بن جابر نقل است روزی خدمت امام صادق(ع) در مزرعه ای که مشغول به کار بودند رسیدم و دیدم یک بیل به دست دارند، لباس کار پوشیده مشغولند، به ایشان گفتم، بگذارید ما یا این کارگران کار کنند شما چرا مشغول شده اید؟ جواب دادند: دوست دارم خداوند من را درحالی ببیند که با دست رنج خودم تولید می کنم و روزی حلال کسب می کنم هرچند برایم زحمت داشته باشد.
او در پاسخ به این شبهه که طلاب علوم دینی، فضلای حوزه علمیه و مراجع که از ائمه اطهار(ع) برتر نیستند، پس چرا کسب و کاری ندارند، به طور شفاف مطرح کرد: دو نوع کار داریم؛ اول کار تولیدی و دوم کاری که فضا را برای تولید آماده می کند مثل پلیس که کار تولیدی نمی کند اما امنیت فضا را برای تولید فراهم می کند، اگر امنیت نباشد تولیدی هم نیست.
این مرجع تقلید افزود: کار استادان دانشگاه تولیدی نیست بلکه افراد را برای دکتر، مهندس و معلم شدن تربیت می کنند همچنین کار طبیبان و بیمارستان ها تولیدی نیست بلکه تعمیراتی است یعنی به سلامت افراد آسیب دیده و بیمار کمک می کنند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: جامعه روحانیت فرهنگ همزیستی سالم را فراهم می کند که دزدی نکنید، رشوه خواری نکنید، به حقوق دیگران تجاوز نکنید و نسبت به نیازمندان محبت داشته باشید که از نوع زمینه سازی برای تولید در جامعه است.
او متذکر شد: جوانان در دانشگاه پس از دیپلم، دو سال، چهار و نهایت تا ۱۰ سال که مشغول فراگیری علم باشند مدرکی متناسب با آن دوره دریافت می کنند؛ فوق دیپلم، لیسانس، فوق لیسانس تا دکترا و فوق تخصص. اما یک فرد دیپلم در حوزه علمیه باید ۱۶ سال درس بخواند تا به اولین مرحله اجتهاد برسد بنابراین چاره ای جز استفاده از بیت المال در این مدت طولانی نیست، پس فراهم کردن فضای تولید، نوعی تولید است.
آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به ارائه آمار از سوی مسؤولان مبنی بر اینکه تورم از ۴۰ درصد به ۹ درصد رسیده است، گفت: با وجود صدق بودن آمار اثری از این کاهش در جامعه دیده نمی شود، چون مسأله تولید هنوز حل و مراکز تولیدی فعال نشده است.
این مرجع تقلید با بیان این که که خوابیدن چرخ تولید در جامعه مشکل ساز است، ابراز کرد: کاش یارانه های بی دلیل، حقوق های نجومی و پول هایی که در جیب های مفسدان اقتصادی است را شجاعانه جمع می کردند، فکر آراء انتخاباتی نبودند، اضافات را حذف می کردند و در مسیرهای تولید به کار می گرفتند تا جوانان بیکار مشغول به کار شوند، اقتصاد سامان پیدا کند و از تولیدات خارجی که ثروت ما را می بلعد پرهیز کنیم.
آیت الله مکارم شیرازی به نمونه آیاتی از قرآن کریم درباره تولید اشاره و عنوان کرد: قرآن کریم در آیه ۲۵ سوره حدید، برای اجرای عدالت اجتماعی مردم را خطاب قرار می دهد نه دولت، مردم ساخته شوند و با بالابردن فرهنگشان خود قیام به قسط و عدالت کنند.
او با اشاره به این که خداوند در آیه ۸۰ سوره انبیاء چنین فرموده که «به خاطر شما به داوود صنعت زره سازی و لباس جنگی آموختیم تا در جنگ ها دچار سختی و آسیب کمتری شوید» گفت: خداوند از حضرت داوود که دارای مقام سلطان بود برای تولید دعوت به عمل آورده است و داوود با بافتن زره زندگی خود را اداره و دیگران را از آن تولید بهره مند می کرد بنابراین معلوم می شود که بعضی صنایع از تعلیمات الهی و انبیاء بوده است.
این مفسّر قرآن کریم با اشاره به آیه ۱۴ سوره نحل مطرح کرد: خداوند دریا را مسخّر شما ساخت که می توانید از آن سه بهره ببرید؛ با صید ماهیان گوشت تازه بخورید، خداوند دریا را آفرید ولی خود باید به صید ماهی بپردازید یعنی تولید از شما و زمینه سازی آن از جانب خداوند فراهم شده است.
او افزود: همچنین از اشیاء قیمتی در و مروارید هم برای خود و هم برای تولید استفاده کنید و از کشتی نیز برای نقل و انتقال تولیدات خود بهره مند شوید.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که سوره یوسف پیام اقتصادی مهمی دارد، متذکر شد: مردم به طور معمول پیام این سوره را عفت و پاک دامنی می دانند در حالی که پیام سوره یوسف تنها سربلندی یک برده پاک دامن و رسیدن به جایگاه عزیز مصر نیست.
او به آیه ۴۷ سوره یوسف اشاره و تصریح کرد: یوسف پس از تعبیر خوابِ سلطان درباره قحطی، مأمور و نخست وزیر شد، یوسف هم با هشدار جدی به مردم اعلام کرد که هفت سال تلاش کنید گندم بکارید، جز مقدار اندکی که می خورید مابقی را با خوشه هایشان ذخیره کنید.
این مرجع تقلید با بیان این که یوسف دستور اقتصاد مقاومتی به مردم داد، عنوان کرد: یوسف پیامبر با بیان این که در این هفت سال به مقدار اندک مصرف و هر چه می توانید ذخیره کنید، ضمن این که آن ها را به تولید، ذخیره سازی و ساختن سیلو دعوت کرد، دستور اقتصاد مقاومتی توأم با صرفه جویی داد.
او خاطرنشان کرد: اگر این برنامه یوسف نبود شاید۵۰ درصد مردم در هفت سال خشکسالی می مردند و از بین می رفتند، وجود یک مدیریت سالم در مسأله اقتصاد و مسأله مصرف باعث نجات هزاران نفر از مرگ حتمی می شود.