صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | حضرت آیت الله نوری همدانی: بهترین صورت خدمت رسانی بانکها به مردم جمع آوری رباست
بازدید این صفحه: 4237          تاریخ انتشار: 1395/2/23 ساعت: 08:44:41
حضرت آیت الله نوری همدانی: بهترین صورت خدمت رسانی بانکها به مردم جمع آوری رباست

موضوع: اخبار

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی بر حرام بودن ربا تحت هر عناوینی در اسلام تاکید کرد و گفت: ربا در هر مرکزی باشد سبب سقوط و انحطاط و تخریب است.

به گزارش مرجع ما به نقل از شفقنا، این مرجع تقلید در دیدار رئیس شورای هماهنگی بانکهای ایران  و مدیرعامل بانک ملی ایران ضمن تبریک اعیاد شعبانیه اظهار داشت: فلسفه به وجود آمدن بانکها از نظر اسلام باید مورد تامل و بررسی قرار گیرد و بدانیم فلسفه ایجاد بانکها چه بوده است؟

او افزود: خداوند انسانها را متفاوت آفریده است، انسانها در ذوق و سلیقه و امکانات در اختیار متفاوتند همانگونه که اعضای بدن با یکدیگر تفاوت دارند و مجموع آنها پیکر انسان را تشکیل می دهد.

آیت الله نوری همدانی افزود: برخی از نظر ثروت و مال دارای قدرت هستند؛ باید این پول و سرمایه در جامعه در گردش باشد و نباید راکد بماند از طرفی هم افراد مالی ندارند اما توانایی کارکردن دارند اما ثروت ندارند که اسلام می فرماید که اینها با عناوین مختلف مانند مساقات و مضاربه و جعاله می توانند فعالیت کنند.

او ربا را مخرّب جامعه دانست و تاکید کرد: علامه طباطبایی در المیزان می فرماید:« دوگناه از همه بالاتر است، یکی سلطه پذیری و قبول ولایت کفّار، دیگری ربا»؛ ربا در هر مرکزی باشد سبب سقوط و انحطاط و تخریب است.

این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه بانکها باید به شدت از ربا پرهیز کنند، افزود: در اسلام هرکسی قرض دهد حق گرفتن زیادت را ندارد اما در اروپا قرض ربحی است. اسلام می خواهد پول در قبال کار باشد یا کار توام با سرمایه باشد؛ فرد پولدار اگر ربا نخورد می تواند پول خود را در زراعت و تجارت به کار اندازد و به دنبال آن کم کم اشتغال و تولید به وجود می آید.

او با بیان اینکه یک درصد سرمایه داران در اروپا تعیین کننده امور کشورهای خود هستند، گفت: اسلام این بانکداری غربی را قبول ندارد چون شروع انحطاط و سقوط است، یکی از گرفتاری های جامعه، فقر است. اسلام می خواهد در جامعه فقر نباشد  به همین دلیل دسته ای انفال را دارد که شامل زمین های موات، معادن، دریاها، نیزارها و بستر رودخانه ها در اختیار اشخاص نیست و متعلق به خدا و پیامبر و امام معصوم و در غیبت او در اختیار ولی فقیه است.

آیت الله نوری همدانی تاکید کرد: دیرکرد در اسلام مخرّب و حرام است و جایز نیست لذا باید گامی بردارید، بانکها نباید تجارت کنند بلکه پولهای مردم را باید در زراعت و کشاورزی و صنعت به جریان اندازند.

او با بیان اینکه در ایران زمینهای فراوانی داریم گفت: از این زمینها باید در راستای آبادانی و تولید و کشاورزی بهره گرفت این درحالی است که در اروپا یک وجب زمین خالی نیست.

این مرجع تقلید گفت: وقتی می خواهید قرض دهید شرط کنید، شرط در ضمن عقد لازم، الزام آور است و لذا می توان شرط کرد اگر سر دوماه بازپرداخت نکنی این میزان اضافه را باید به عنوان جریمه پرداخت کنی و این فقط برای یک بار مجاز است اما اگر برای پول، نرخی به عنوان ضمان قرار دادید، این رباست و اسلام جدّا با ربا مخالف است .

او افزود: بهترین صورت خدمت رسانی بانکها به مردم این است که ربا از بانکها جمع شود چون ربا عجیب نفوذ می کند و آنقدر گناه بزرگ و مخرّبی است که سبب سقوط می شود.

آیت الله نوری همدانی بانک را واسطه بین کارگر و سرمایه دار دانست که این پولها را گرفته و به کارگر جهت گردش افتادن در امر تولید و صنعت بدهد که در جای خود ثواب فراوانی دارد.

او در خصوص توضیحات مدیرعامل بانک ملی در زمینه تعیین وجه التزام در قراردادهای بانکی، وجه التزام را حرام دانست و گفت: ممکن است اسم آن عوض شود اما ربا، رباست؛ ربا این است که پول بدهید و براساس زمان، سود بگیرید.

این مرجع تقلید تصریح کرد: در رسانه ها باید برنامه ای تهیه شود و برای مردم شفاف سازی شود که پولی که در شکل عقد به مردم داده می شود باید به کار بیفتد.

کد خبر: 1395223305155
1395/2/23

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن