صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | حضرت آیت الله مکارم شیرازی: اگر کسی در لباس روحانیت و طلبگی خلافی انجام دهد اصل دین و مذهب زیر سئوال می رود
بازدید این صفحه: 3979          تاریخ انتشار: 1395/2/15 ساعت: 07:35:16
حضرت آیت الله مکارم شیرازی: اگر کسی در لباس روحانیت و طلبگی خلافی انجام دهد اصل دین و مذهب زیر سئوال می رود

حضرت آیت الله مکارم شیرازی گفت: اگر کسی در لباس روحانیت و طلبگی خلافی انجام دهد اصل دین و مذهب زیر سئوال می رود حتی مداحانی که نزد ما می آیند به آنها می گوئیم که شما با دیگر افراد تفاوت دارید و لذا لباس، مسئولیت آفرین است.

موضوع: اخبار

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی گفت: اگر کسی در لباس روحانیت و طلبگی خلافی انجام دهد اصل دین و مذهب زیر سئوال می رود حتی مداحانی که نزد ما می آیند به آنها می گوئیم که شما با دیگر افراد تفاوت دارید و لذا لباس، مسئولیت آفرین است.

به گزارش مرجع ما به نقل از شفقنا، این مرجع تقلید در ابتدای درس خارج فقه خود در مسجد اعظم ضمن تبریک مبعث پیامبراکرم(ص) با اشاره به روایتی از آن حضرت اظهار داشت: نبی مکرم اسلام می فرماید: «مغضوب ترین بندگان پیشگاه خدا کسی است که لباسش بهتر از عملش باشد یعنی ظاهر و باطن او تفاوت کند».

او با بیان اینکه مقصود این روایت همان چیزی است که ما به عنوان نفاق یاد می کنیم؛ یعنی منافق دو شخصیت دارد؛ گفت: مبادا خدای ناکرده لباس ما لباس پیامبر اکرم (ص) و ائمه هدی(ع) اما عمل ما خلاف آنها باشد که باید به این مساله توجه کرد. وقتی طلاب برای ملبس شدن نزد ما می آیند گوشزد می کنیم که شما مفتخر به شاگردی امام صادق(ع) می شوید اما مسئولیتی هم متوجه شماست و آن اینکه اعمال و رفتار شما باید تغییر کند و دیگر خبری از شیطنتهای گذشته نباید باشد.

آیت الله مکارم شیرازی تاکید کرد: اگر کسی در لباس روحانیت و طلبگی خلافی انجام دهد اصل دین و مذهب زیر سئوال می رود حتی مداحانی که نزد ما می آیند به آنها می گوئیم که شما با دیگر افراد تفاوت دارید و لذا لباس، مسئولیت آفرین است. پاسخگوی ضربه هایی که از ناحیه برخی می خوریم در روز قیامت نمی توان بود.

او در ادامه با ذکر این مطلب که نظام ما جمهوری اسلامی است؛ خاطرنشان کرد: کسانی که به عنوان شیعه امیرالمومنین هستند باید کاری کنند که آبروی اهل بیت(ع) حفظ شود.

این مرجع تقلید به نکته نهفته در حدیث مذکور اشاره کرد و افزود: نکته موجود در این حدیث این است که پیامبراکرم فرموده است «لباس فرد بهتر از عملش باشد» یعنی اگر لباس درجه ۱۰ است اما تظاهرات او ۲۰ است، این بازهم اشکال دارد؛ باید لباس و اعمال و رفتار همسان باشد. امیدوارم خداوند به همه ما توفیق دهد که بتوانیم باطن و ظاهر را یکی کنیم تا جاذبه اسلام در همه جا آشکار شود.

او بخش دوم سخنان خود را به مساله بانکداری اسلامی اختصاص داد و گفت: بانکداری به صورت فعلی از غرب آمده است اما متاسفانه نه محاسن بانکداری های غربی را دارد و نه محاسن بانکداری اسلامی را؛ در غرب سود ۴ تا ۶ درصد می گیرند اما در بانکداری اسلامی تا ۲۸ درصد می گیرند و اخیرا یکی از نمایندگان مجلس می گفت تا ۳۵ درصد هم سراغ دارم. آن هم تحت عقود شرعیه.

آیت الله مکارم شیرازی با تصریح به اینکه مشکلات بانکداری امروز یکی دوتا نیست، ابراز داشت: همه فکر می کنند مشکل جریمه دیرکرد است اما اخیرا گروهی از نمایندگان مجلس نشسته اند و طرح بانکداری جامعی را ضمن دوسال زحمت تهیه کردند. دیروز نزد ما آمدند و من هم چندنکته به ذهنم رسید و بیان کردم.

او ابراز امیدواری کرد: این طرح در باقی مانده عمر مجلس کنونی به مجلس برود و به جایی برسد چون اگر برای مجلس آینده بماند ممکن است مشکلاتی پیش بیاید و روند، طولانی شود.

این استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه نظام هیچ کشور بدون حل مشکلات بانکی سامان نمی یابد، افزود: نظام اقتصادی هر کشوری پیوند محکمی با بانکداری دارد. مطالبات بانکهای ما از سرمایه داران قوی پیکر است یعنی تسهیلات دراختیار آنها می گذارند اما فریاد کارخانه های کوچک و بزرگ تولیدی ما به جایی نمی رسد درحالیکه نظام بانکداری باید در اختیار توده مردم باشد و تولید کار کند. مبارزه با بیکاری بدون اصلاح نظام بانکداری ممکن نمی شود.

او با اشاره به اینکه یکی از درآمد بانکها حساب جاری است؛ افزود: یعنی برای اینکه پولم محفوظ باشد در حساب جاری می گذاریم. بانک این پول را به عنوان وام می دهد و پول مردم را به مردم می دهد و ۳۵ درصد سود می گیرد. حال می گویند چرا این همه شعب بانک ایجاد شده است؟ خوب کی به اینها روز اول اجازه داد؟ خرابی کار یکی دوتا نیست.

آیت الله مکارم شیرازی ضمن ارزیابی مثبت خود از طرح نمایندگان مجلس تاکید کرد: صاحبان بانکها و مجلسیان همکاری کنند تا این طرح تصویب و اجرا شود. این طرح خوبی است و می تواند خیلی از مشکلات را حل کند.

او یادآور شد: خیلی بد است که بانکداری اسلامی بعد از ۳۸ سال اصلاح نشده باشد لذا تصویب این طرح افتخاری برای مجلس کنونی است اگر مجلسیان بدانند این طرح مشکلات را حل خواهد کرد و آن را تصویب کنند.

این مرجع تقلید بیان داشت: ما گفته ایم آنجا که قرض الحسنه است کارمزد حداکثر ۴ درصد، آمده اند می گویند هرسال ۴ درصد اما ما می گوئیم کل بازپرداخت ۴ درصد.

او در پایان یکی از عوامل تورم را بانکداری ناسالم دانست و گفت: اگر بانکداری سالم داشته باشیم تورم به مقدار زیاد افت می کند اما بانکداری سالم همین وضعیت است . بهرحال نظام ما اسلامی است و امیدواریم که هرچه زودتر این مساله حل شود.

کد خبر: 1395215305131
1395/2/15

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن