بازدید این صفحه: 4443 تاریخ انتشار: 1392/5/2 ساعت: 07:37:15
انتقاد آیتالله استادی از استخاره برای کارهای جزئی
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه گفت: گاهی مشاهده می شود که برخی افراد برای هر کاری ولو کارهای جزئی و خرد هم به استخاره روی می آورند که این واقعا کار اشتباهی است، چون خداوند به انسان عقل و امکان مشورت هم داده است.
موضوع: سخنرانی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرجع ما به نقل از خبرگزاری حوزه،آیت الله رضا استادی، ظهر امروز در ادامه سلسله سخنرانی های خود در ماه مبارک رمضان در جمع نمازگزاران مسجد اعظم قم، با اشاره به احکام مربوط به بحث "نذر"، اظهار داشت: طبق نظریه بسیاری از علما و مراجع تقلید، نذر فقط زمانی اعتبار دارد که قبل از نذر، صیغه آن خوانده شود و الا اعتباری به آن نیست.
وی افزود: نذر کردن برای افرادی که به آن عمل نمی کنند، خوب نیست و نباید به این کار اقدام کنند، مگر این که از انجام وظایف خود در قبال نذر مطمئن باشند.
امام جمعه قم تصریح کرد: اگر انسان هنر دارد، محرمات را ترک کرده و واجبات الهی را انجام دهد که در این صورت رضایت خدا را به دست خواهد آورد.
آیت الله استادی با اشاره به بحث استخاره نیز گفت: استخاره نیز مانند نذر است و لازم نیست در همه امور به آن رجوع کرد، بلکه استخاره برای رفع تحیرات است؛ جایی که یک مطلب خیلی مهم وجود دارد و برای تصمیم گیری هنوز تردید وجود داشته باشد.
وی افزود: گاهی مشاهده می شود که برخی افراد برای هر کاری ولو کار جزئی و خرد هم به استخاره روی می آورند که این واقعا کار اشتباهی است چون خداوند به انسان عقل و امکان مشورت هم داده است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه سخنان خود با بیان این که باید از اهل بیت(ع) درس خلوص نیت و بنده خالص خدا بودن را بیاموزیم، گفت: عبادتی که نه برای نرفتن به جهنم و یا نه برای رفتن به بهشت باشد و فقط به نیت قرب الهی انجام گیرد، عبادتی خالص بوده که در پیشگاه الهی اجر و قرب فراوانی دارد.
آیت الله استادی اضافه کرد: عبادت انسان ها هر قدر هم کم، اما خالص و با نیت قرب الهی باشد، با ارزش تر از عباداتی است که زیاد اما خالص نباشد.
امام جمعه قم در ادامه سخنان خود با اشاره به ترویج شبهات از سوی دشمنان اسلام و تشیع، اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که ما شیعه ها داریم، شبهاتی است که دشمنان به آن دامن می زنند.
آیت الله استادی افزود: هر وقت می خواهیم یکی از فضائل اهل بیت(ع) و به ویژه امام علی(ع) را ذکر کنیم، شبهه ای را مطرح می کنند که البته برای هر یک از آن ها پاسخ های محکمی وجود دارد.
کد خبر: 13925230452
1392/5/2
|