صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | 30 روز، 30 نکته در محضر حضرت آیت الله صانعی
بازدید این صفحه: 4368          تاریخ انتشار: 1394/4/7 ساعت: 03:54:00
30 روز، 30 نکته در محضر حضرت آیت الله صانعی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرجع ما به نقل از سایت معظم له، مجموعه «30روزه! 30نکته!» نکاتي کوتاه و متنوع از بيانات و رهنمودهای حضرت آيت الله العظمي صانعي(مدظله العالی) مي باشد که به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان به صورت روزانه بر روي سايت معظم له قرار خواهد گرفت.

موضوع: مناسبت


11- شرک پليد!

شركي پليد است که از روي علم، انکار و لجاجت باشد والا کسي که اهريمن و يزدان را در عالم وجود مؤثر مي‌داند و عقيده‌اش هم اين است و هرچه تحقيق کرده بيش از اين نفهميده، الآن هم براي بنده و جنابعالي كه درس مي‌خوانيم مسجد و بيمارستان هم مي‌سازد آيا پليد است؟ مي توان ادعا كرد كه این شخص پليد است؟ قرآن که مي‌فرمايد: (إِنَّمَا المُشْرِكُونَ نَجَسٌ)،[1] «حقيقت اين است که مشرکان ناپاکند».‌ اشاره به پليدي مشرکيني دارد كه دانسته و از روي عمد که اسلام حق است و از روي لجاجت، اسلام را انكار مي‌كنند و براي دشمني با خدا به شرک رو آورده‌اند.

قرآن که مي‌فرمايد «شرک» ظلم عظيم است: ( إِنَّ الشِّرْكَ لَظُلْمٌ عَظِيمٌ )،[2] كدام شرك است؟ همان شركي است که از روي علم است والاّ شرك از روي جهل و ناداني كه ظلم عظيم نيست؛ و مي‌فرمايد: ( إِنَّ اﷲَ لاَ يَغْفِرُ أَن يُشْرَكَ بِهِ وَيَغْفِرُ مَا دُونَ ذَلِكَ لِمَن يَشَاء)،[3] «مسلماً خدا اين را که به او شرک ورزيده شود نمي‌بخشايد و غير از آن را براي هر که بخواهد مي‌بخشايد». اگر شرك از روي قصور و ناتواني باشد اصلاً غفران نمي‌خواهد چون عذابش قبيح است. پس اينکه‌ آيه مي‌فرمايد: (لاَ يَغْفِرُ أَن يُشْـرَكَ)، مراد شرکي است که از راه تقصير و کوتاهي يا لجاجت باشد و اين شركي است كه مي‌تواند موصوف به پليدي باشد. چنان‌چه اگر يك بچه‌اي در خانواده انسان مشركي متولد شده است نمي‌توان به اوگفت پليد است.

--------------------------------------------------------------------------------
[1] . التوبة (9)، 28.
[2] . لقمان (31)، 13.
[3] . النساء (4)، 48.

کد خبر: 13944730407
1394/4/7

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن