صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | برای گسترش عدالت باید عقلانیت جامعه را ارتقاء داد
بازدید این صفحه: 3661          تاریخ انتشار: 1394/3/11 ساعت: 00:33:59
آیت الله جوادی آملی در دومین اجلاسیه اساتید رشته های تخصصی حوزه های علمیه قم:
برای گسترش عدالت باید عقلانیت جامعه را ارتقاء داد

آیت الله جوادی آملی در دومین اجلاسیه اساتید رشته های تخصصی حوزه های علمیه قم، به رسالت حقیقی عالمان دینی اشاره کردند و فرمودند: رسالت اصلی علمای ربانی این است که ابتدا مردم را از عقل و علم خود بهره مند سازنند و سپس عدل و داد را در جامعه برقرار کنند.

موضوع: سخنرانی

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در دومین اجلاسیه اساتید رشته های تخصصی حوزه های علمیه قم که در سالن اجتماعات مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد، به رسالت حقیقی عالمان دینی اشاره کردند و فرمودند: رسالت اصلی علمای ربانی این است که ابتدا مردم را از عقل و علم خود بهره مند سازنند و سپس عدل و داد را در جامعه برقرار کنند. رسالت اصلی ائمه طاهرین(ع) هم همین بود یعنی ابتدا مردم از عقل و علم خود سیراب می کردند و دست ولائی خود را بر سرمردم می کشیدند و آنها را اهل درک و علم بار می آوردند و سپس در میان آنها عدل و داد برقرار می کردند. 


ایشان اظهارداشتند: ملتی حقیقتاً عادل و دادگر است که ابتدا عاقل و عالم باشد؛ زیرا عدل و قسط از علم و عقل نشأت می گیرد و به همین دلیل معصومین(ع) تمام تلاش خود را به کار می بستند که ابتدا عقلانیت مردم را ارتقاء دهند. 


این مفسر بزرگ قرآن کریم ضمن اشاره بر تاکید قرآن به اندیشیدن و عقلانیت، بیان داشتند: 

قرآن کریم آمده تا راه را به مردم نشان بدهد و تاکید دارد که با محوریت «تعقلون» و «یعلمون» امور به سرانجام می رسد و جامعه به حرکت در می آید. 


حضرت آیت الله جوادی آملی ابراز داشتند: در جهان کنونی اصل منبع وحیانی و الهی مورد غفلت واقع شده است، آنها مواد و مبانی حقوقی را از خود می گیرند چون اعتقادی به معاد و روز رستاخیز ندارند و مرگ را تنها یک گودال و پوسیده شدن می دانند . 


ایشان با نقد تفکر اومانیستی رایج در جهان کنونی خاطرنشان کردند: 

ریشه گرفتاری جهان کنونی این است که بین جانشینی خدا و جایگزین شده خدا تفاوتی قایل نشده است؛ در حالی که انسان آمده تا جانشین خدا باشد نه جایگزین او. 


حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی اذعان داشتند: خدای عالم و انبیاء الهی ساختار عالم را در سه ضلع فروعات، مبانی و منبع بیان می کنند که مراد از منبع همان علوم وحیانی و الهی است لذا وظیفه عالمان دین همین است که فروعات فقهی را ابتدا از مبانی و سپس از منبع اصلی بگیرند و استخراج کنند. 


ایشان در فراز دیگری از سخنان خود به تبیین وظیفه عالمان دینی در عصر حاضر به ویژه در جهت حفظ و حراست از انقلاب اسلامی پرداختند و فرمودند: 

امروز به برکت نظام و انقلاب تحولی عظیم درجهان ایجاد شده و جهان منتظر است که ببیند شما عالمان دین چه حرف و سخنی برای گفتن و اساسا چه پیامی برای حفظ ونگهداری انقلاب و اسلام دارید؟ یکی از کارهای شما این است که بتوانید علوم مختلف و مبانی دینی را از منبع وحیانی استخراج کنید و به جهانیان نشان دهید که اسلام دینی جهانی و همگانی است و متعلق به همه زمانها و عصرها است. 


حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی ادامه دادند: یکی از وظائف علمای دین این است که به جهانیان بفهمانند که از طریق دین هم می توان حکومت برپا کرد و آن را اداره نمود. مانند نمونه هایی که قرآن بیان می کند و می فرماید پیامبرانی در میان مردم زندگی می کردند که از قدرتمند ترین و با نفوذ ترین انسانها بودند و همه چیز در اختیار آنها بود ولی هرگز از قدرت خود برای کشتن بشر استفاده نکردند، این پیام دین و مکتب اسلام ناب به همه ظالمان و مستبکران دنیا است. 


حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در فراز پایانی سخنان خود اظهار داشتند: امروز یکی از وظائف مهم حوزه های علمیه شناسایی استعداد های برتر و درخشان است. اگر خدا به کسی نعمت درخشان استعداد را داده باشد و آن را در راه حوزه و مجتهد شدن هزینه نکند، و در مسیر دیگر به کار بگیرد مسئول خواهد بود. 


 

ایشان افزودند: حوزها نهال فروشی نکنند بلکه استعداد درخشان را در راه اعتلاء و زنده نگه داشتن اسلام و دین و تقویت رهبری و مرجعیت بکار بگیرند تا آینده حوزه از هر لحاظ تأمین باشد. طلاب مستعد باید با استعداد خود شرق و غرب عالم را از علم درخشان خود فروزان کنند وجوابگوی احتیاجات علمی و دینی مردم جهان باشند. 


کد خبر: 1394311303478
1394/3/11

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن