صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | نوشتاری از آیت الله صافی گلپایگانی بمناسبت ۲۷ رجب المرجب؛ روز مبعث
بازدید این صفحه: 3740          تاریخ انتشار: 1394/2/26 ساعت: 09:23:27
«بعثت عظمت ها»
نوشتاری از آیت الله صافی گلپایگانی بمناسبت ۲۷ رجب المرجب؛ روز مبعث

شناخت سیره زندگانی رسول اللّه الاعظم حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و مكتب ایشان برای جامعه بزرگ اسلامی و بلكه جوامع انسانی، آموزنده‌ترین و سازنده‌ترین درس بشریت است كه آن را باید به عنوان یك علم و معرفت جهانی، بلكه بالاتر معرّفی نمود كه

موضوع: مناسبت

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معظم له؛

بسم الله الرحمن الرحیم

«لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ یتْلُوا عَلَیهِمْ آیاتِهِ وَ یزَكِّیهِمْ وَ یعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ إِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلاَلٍ مُبِینٍ»

شناخت سیره زندگانی رسول اللّه الاعظم حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و مكتب ایشان برای جامعه بزرگ اسلامی و بلكه جوامع انسانی، آموزنده‌ترین و سازنده‌ترین درس بشریت است كه آن را باید به عنوان یك علم و معرفت جهانی، بلكه بالاتر معرّفی نمود كه جامعه متحیّر و سرگردان بشریت، نیازمند شناخت بیشتر این سیره جامع الجوانب و عمیق المعانی و بحث و كاوش در آن می‌باشند.

وجود مقدّس و مبارك حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله، جامع همه عظمت‌های انسانی و بزرگواری‌های یك فرد بی‌نظیر و بی‌مانند بشری است كه شرح هر یك از آنها در هیچ سخنرانی و نوشتاری امكان ندارد.

حتّی بیگانگان و خاورشناسان هم در مقابل عظمت‌های وجود پیغمبر ناچار به اعتراف شده‌اند. توماس كارلایل در كتاب الابطال كه ترجمه آن به نام قهرمانان منتشر شده است، از هر صنفی، قهرمان و بطل آن صنف، یعنی كسی كه در آن صنف موفّق بوده است را نام می‌برد، مثل البطل فی صورة القائد، البطل فی صوره الشاعر.

در جایی می‌گوید: البطل فی صورة النبی، قهرمان پیغمبران. در آنجا نه حضرت موسی را می‌گوید و نه حضرت عیسی، و نه حضرت ابراهیم را، بلكه می‌گوید: بطل و قهرمان در نبوت و پیغمبری، محمد است.

در این مقال کوتاه قصد داریم اجمالاً به شرح چند عظمت مهم آن شخصیت یگانه عالم بپردازیم:

یکی از مهمترین عظمت های وجودی پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله، عظمت در تشریع قوانین، است كه برای ایشان نظیری دیگر در آن نیست. در بین مشرعین و قانونگذاران بزرگ، توفیقی كه نصیب پیغمبر اسلام شد، نصیب احدی نشده است.

اهمیت این موضوع وقتی بیشتر ظاهر می‌شود كه به قانونگذاری‌ها و همكاری‌ها و همفكری‌ها و مطالعات و مباحثات دامنه‌داری كه پیرامون یك مادّه‌ی قانونی می‌شود و بالاخره به مجالس مقنّنه ارجاع می‌گردد و تحت شورها و بررسی واقع می‌شود توجّه نماییم.

آیا این عظمت نیست كه شخصی بدون مشاور و معاون و بدون سابقه‌ی مطالعات قانونی و دیدن دانشكده‌های حقوق و بدون سابقه‌ی بررسی‌های بهداشتی و اجتماعی و تجارب قضایی و مالی و غیره در تمام جهات و حقوق مردم، قوانینی عرضه بدارد كه هنوز پس از چهارده قرن، زنده و انسانی‌ترین قانون اجتماع و اصول و مواد آن مورد تصدیق و حمایت حقوقدانان جهان و به عقیده‌ی اهل تحقیق و انصاف، یگانه راه حل مشكلات كنونی بشریت باشد؟ واقعاً این عظمت حیرت‌ انگیز است و دلیل بر روحی الهی و رسالتی آسمانی است.

از دیگر عظمت هایی كه پیامبر، قهرمان بی نظیر آن است، عظمت در اصلاحات بنیادی اجتماعی می باشد.

در تاریخ رهبران انقلابات بزرگ، احدی نیست كه مانند رسول گرامی اسلام در مدّتی كوتاه، انقلاب فكری و عملی بی نظیر به وجود آورده باشد.

تولستوی می‌گوید: «شك نیست كه محمّد صلی الله علیه و آله از بزرگترین رجال و مردانی است كه به اجتماع خدمات بزرگی كردند. همین‌ قدر در فخر او بس است كه امّتی را به نور حق هدایت كرد و از خونریزی و زنده به گور كردن دختران و قربانی كردن انسان‌ها بازداشت و مردی مانند او سزاوار احترام و اكرام است.»

شرح عظمت پیغمبر عزیز اسلام در اصلاحات بنیادی اجتماعی و انقلاب بی‌توقف و هر زمان و هر مكانی اسلام، بسیار طولانی است و الحق كه تاریخ، احدی از رجال اصلاح و انقلاب را در این همه رشته‌های گوناگون مادی و معنوی و روحی و جسمی و فردی و اجتماعی - در این مدّت كوتاه - مانند آن حضرت موفّق و پیروز، نشان نمی‌دهد.

از عظمت های دیگر این یگانه قهرمان جهان، عظمت در بی‌اعتنایی به دنیا بود. پیامبر گرامی اسلام در اعتنانداشتن به مظاهر دنیوی، نمونه و سرآمد تمام زهّاد بود.

از نشانه‌های زهد آن حضرت این بود كه در آن وقتی كه در اوج عظمت ظاهری و قدرت مادّی قرار گرفته بود با دست خود نعلین خود را می‌دوخت و لباس خود را وصله می‌كرد و از تجمّلات دنیا پرهیز داشت و اگر زیوری از زیورهای دنیا را در خانه می‌دید می‌فرمود: «آن را از نظر من پنهان كنید؛ مبادا كه به دیدنش مشغول شوم و به یاد دنیا افتم»

آری! او قهرمان یگانه همه عظمت ها بود؛ عظمت استقامت و شجاعت و تقوا و عبادت و صداقت و امانت و عفو و گذشت و خلق عظیم و معجزات آن حضرت و عظمت‌های قرآن مجید كه نوشتن درباره هر كدام از آنها با چند كتاب و مقاله تمام نخواهد شد و باید زبان به تعظیم و اعتراف بگشاییم. چه خوب گفته است آن دانشمند مسیحی كه:

«إنى مسیحى اجلّ محمّداً * و أراه فى سفر العلا عنوانا؛ من مسیـحی هستم و محمّد را تجلیل می‌كنم و او را سرآغاز كتاب علوّ و بلندی مقام می‌دانم»

باید مكتب و دعوت این نمونه قهرمان بشریت را تبلیغ كرد كه خدمت و اصلاحی بالاتر از معرّفی این سیره به بشریت نیست.

در پایان چند بیتی را به محضر رسول مهربانی ها و پیامبر رحمت تقدیم می دارم:

زهی در رفعت از كیهان گذشته * ز مهر و انجم تابان گذشته

ز ابراهیم و عیسی و ز آدم * ز نوح و موسی عمران گذشته

زهی پیغمبری كز غایت جود * یم احسانش از عمان گذشته

زهی پیغمبری كز شأن و رتبت * ز هر ذیشأن و عالیشان گذشته

گرفته ز امر حق ملك بقا را * ز خضر و چشمه حیوان گذشته

چنان با واجب اندر اتصال است * كه آید در گمان ز امكان گذشته

محمد فیض اول سرور كل * كه صیت فضلش از كیوان گذشته

ز یمن بعثت فرخنده او * جهان از دوره خسران گذشته

 

به‎ مدحش منطق(لطفی) كلیل است * و گر از قیس و از سحبان گذشته

کد خبر: 1394226303288
1394/2/26

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن