صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | موضوع شناسی احکام فقهی، مورد نیاز حوزه است
بازدید این صفحه: 3358          تاریخ انتشار: 1394/2/1 ساعت: 02:04:21
حضرت آیت الله شبیری زنجانی:
موضوع شناسی احکام فقهی، مورد نیاز حوزه است

آیت الله شبیری زنجانی دام ظلّه موضوع شناسی احکام فقهی را یکی از امور مهم و مورد نیاز حوزه علمیه دانستند و از تلاشهای مرکز موضوع شناسی احکام فقهی حوزه علمیه تشکر کردند

موضوع: دیدار

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معظم له؛آیت الله العظمی شبیری زنجانی دام ظلّه موضوع شناسی احکام فقهی را یکی از امور مهم و مورد نیاز حوزه علمیه دانستند و از تلاشهای مرکز موضوع شناسی احکام فقهی حوزه علمیه تشکر کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی، جمعی از مسؤولان مرکز موضوع شناسی احکام فقهی حوزه علمیه عصر روز دوشنبه 24 فروردین با حضور در نشست علمی دفتر مرجع عالی قدر، با ایشان دیدار و گفتگو کردند.


معظمٌ له در این دیدار با تاکید بر ضرورت موضوع شناسی و جایگاه آن در احکام فقهی خاطر نشان کردند: این موضوع شناسی را که دوستان در حال انجام آن هستند کاری بود که در حوزه به آن نیاز داشتیم و در واقع یکی از کارهای به زمین مانده به حساب می آمد. گاهی کسی کتابی را می نویسد اما کار او یک کار نو نیست بلکه مطالبی را از جایی دیگر منتشر می کند و یا کتاب خطی را به چاپی تبدیل می کنند. آن قسمت کار شما را که دیده ایم کار خوبی بود که زحمت فراوانی را می طلبد. این کار کار مهمی است.

آیت الله العظمی شبیری زنجانی مد ظلّه افزودند: این کاری را که مرکز موضوع شناسی در حال پیگیری آن است یک کار صوری نیست بلکه قابل اهتمام است. یکی از  بزرگان در کتابی که برای عمره نوشته آورده است: " اگر شخصی فلان محذوری را مرتکب شد در « حَزوَره »  قربانی کند". این شخص نمی دانسته است که حزوره کجاست.

حزوره قربانگاه اهل مکه بود که الان جزء مسجد الحرام شده است. یا " مشعر" که یک لفظ مشترک است و آیه قرآن می فرماید "عند المشعرالحرام" و مراد او کوه است لذا نگفته است " فی المشعر الحرام".

در ادامه این دیدار معظمٌ له در پاسخ به سؤالی درباره منشأ کتاب " غایه التعدیل فی معرفة الاوزان و المکاییل" فرمودند: از برخی افواه شنیدم که مرحوم صاحب جواهر درباره جمع بین اشبار و اوزان  لغزشی داشته اند. ذهن مرحوم حیدر قلی خان سردار کابلی مشغول می شود و حیران می ماند که هم شبر در نزد معصوم ثابت است و هم وزن و از آن طرف اینها با هم توافق ندارند و با فرض عصمت معصوم اینها با هم سازگاری ندارند. ایشان به شدت ولایتی بودند و این مساله باعث ناراحتی ایشان بوده است تا اینکه توسلی پیدا می کنند و در خواب به او می گویند مشکل شما فردا حل می شود. روز بعد شخصی که کارش حفاری بوده است پیش سردار می آید و تعدادی سکه به او نشان می دهد که در بین این سکه ها سکه ای وجود دارد که از زمان حضرت موسی بن جعفر علیه السلام است. سردار آن سکه را وزن می کند و می بیند که کاملا با فتوای مشهور تطبیق می کند. شاید منشأ پیدایش و نوشتن کتاب « غایة التعدیل» همین مطلب باشد.

کد خبر: 139421303145
1394/2/1

Share

آخرین مطالب
1394/1/24: آیت الله شبیری زنجانی با آیت الله صافی گلپایگانی دیدار و گفت وگو کرد
1394/1/1: بیانیه آیت الله العظمی شبیری زنجانی  / به مناسبت فاطمیه؛ امت وفادار جامه عزا می پوشد
1393/12/24: حضرت آیت الله شبیری زنجانی:  / طبق نظریه کشف و نقل، قبل از مالکیت فضولی، امکان نقل و انتقال بین بایع و مشتری وجود ندارد
1393/12/23: حضرت آیت الله وحید خراسانی: در ایام فاطمیه امسال همه شهروندان مملکت باید غوغا کنند/ دیدار احمد مسجد جامعی با برخی از علما و مراجع عظام تقلید
بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن