بازدید این صفحه: 3116 تاریخ انتشار: 1393/12/24 ساعت: 10:46:15
حضرت آیت الله نوری همدانی:
فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه گسترش یابد
آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید، بر فرهنگ سازی موضوع کتاب و کتابخوانی در جامعه تاکید کرد.
موضوع: دیدار
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛
این مرجع تقلید روز یکشنبه در دیدار دبیرکل نهاد کتابخانه عمومی کشور با بیان اینکه در جامعه سلائق متعددی وجود دارد و باید بر اساس سلائق افراد کتاب ها تنظیم و طراحی شود، افزود: موضوع کتاب و کتابخوانی به فرهنگ بازگشت می کند، بنابراین زندگی انسان دارای ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی و نظامی است.
آیت الله نوری همدانی ادامه داد: فرهنگ نسبت سایر ابعاد، تاثیر گذاری بیشتری دارد و حتی انبیاء و معصومین(ع) تاکید فراوانی بر فرهنگ داشتند.
وی اظهار داشت: ما باید در هر موضوعی به دنبال آسیب شناسی آن باشیم و بدانیم چه عواملی باعث شده فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه کم شود.
این مرجع تقلید گفت: یکی از دلایلی که موجب شده علاقه مردم به کتاب کم شود انگیزه است، باید ببینیم ذائقه مردم و انگیزه آنها چه نوع کتاب هایی است، آیا نوع جامعه به کتاب های تاریخی و یا ادبی علاقمند هستند.
آیت الله نوری همدانی افزود: طراحی، کیفیت چاپ، نوع کاغذ، ویراستاری، نوع قلم و عنوان کتاب از جمله موضوعات مهم در کتاب است.
وی خاطرنشان کرد: دشمنان از گذشته به دنبال این بودند که در فرهنگ جامعه نفوذ کنند و افکار سکولار خود را وارد کنند و یکی از راه های نفوذ استفاده از کتاب های مختلف است، در دانشگاه ها کتاب های غربی و سکولار به جوانان اسلامی تدریس می شود.
وی گفت: دشمن حتی به مفاخر ما هم رحم نکرده و اکثر کشفیات مفاخر جامعه اسلامی را به اسم دانشمندان خود ثبت و به جهان اسلام عرضه می کنند و این ضعف جامعه اسلامی است که نتوانسته از مفاخر خود به خوبی بهره ببرد.
وی بیان داشت: باید تحول عظیمی در فرهنگ کتاب و کتاب خوانی در موضوعات مختلف و مورد نیاز در جامعه ایجاد کرد تا مردم به این سمت گرایش پیدا کنند.
* دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی: استقبال مناسبی از کتابخوانی وجود ندارد
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی گفت: در سال های اخیر به دلایل مختلف استقبال مناسبی از کتابخوانی وجود نداشته است.
علیرضا مختار پور در دیدار با آیت الله نوری همدانی از مراجع تقلید اظهار داشت: متاسفانه در سال های اخیر به دلایل مختلف استقبال خوبی به امر کتاب و کتابخوانی نشده است و مردم چندان میل و علاقه به این موضوع در جامعه نشان نمی دهند و این امر در شمارگان کتاب نیز تاثیر ایجاد کرده است.
وی گفت: براساس جمعیت کشور حدود 30 میلیون باید عضو کتابخانه باشند، این در حالی است که در حال حاضر تنها دو و نیم میلیون نفر در این کتابخانه عضو هستند.
وی افزود: تعداد شش هزار و 500 نفر در این کتابخانه ها به امر کتابداری مشغولند.
وی بیان داشت: در حال حاضر دو هزار و 200 کتابخانه عمومی و یک هزار و 200 کتابخانه مشارکتی در کشور وجود دارد و نزدیک به 40 عنوان میلیون کتاب در این کتابخانه های عمومی وجود دارد.
وی اظهار داشت: حضور ما در شهر کریمه اهل بیت(ع) و دیدار با مراجع عظام برای گرفتن رهنمود و استفاده از نظرهای آنها برای ایجاد ترغیب در بین مردم برای کتاب و کتابخوانی است.
کد خبر: 13931224303021
1393/12/24
|