بازدید این صفحه: 3117 تاریخ انتشار: 1393/12/11 ساعت: 02:11:50
حضرت آیت الله مکارم شیرازی:
کشف و بهره برداری از استعدادهای درخشان مهمترین سرمایه جامعه است
حضرت آیت الله مکارم شیرازی گفت: کشف، تربیت و بهره برداری صحیح استعدادهای درخشان امری لازم برای جامعه به شمار می رود.
موضوع: دیدار
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛
این مرجع تقلید عصر امروز در جمع مدیران سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان اظهار کرد: سرمایه اصلی هر جامعه، نیروی انسانی است و اگر ثروت های طبیعی هم فراوان باشند ولی نیروی انسانی خوبی وجود نداشته باشد، همه آن ثروت ها از دست می روند و عکس این قضیه هم صادق است.
او افزود: در جریان جنگ جهانی دوم، ژاپن و آلمان دو کشوری بودند که در هم کوبیده شدند و بسیاری از صنایع آنها از دست رفت اما این دو کشور امروز جزو کشورهای پیشتاز صنعتی در عرصه بین المللی هستند و علت این امر، دارا بودن نیروی انسانی با استعداد است که توانستند برخیزند و بار دیگر فعالیت و پیشرفت را در پیش بگیرند.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه لازم است بر روی استعدادهای درخشان سرمایه گذاری ویژه ای صورت بگیرد گفت: کشف، تربیت و بهره برداری صحیح استعدادهای درخشان امری لازم برای جامعه به شمار می رود.
این مرجع تقلید ادامه داد: گاهی کشف یک استعداد مهم بالاتر از یافتن گنجی پرقیمت است زیرا این گنجی است که تمام نمی شود.
او با اشاره به فعالیت سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان خاطرنشان کرد: کشف و پرورش این استعدادها اقدامی بسیار خوب در ایران محسوب می شود و هرچقدر دولت و ملت در این زمینه سرمایه گذاری کنند بجا و دارای ارزش خواهد بود.
آیت الله مکارم شیرازی عنوان داشت: البته در این زمینه با آسیب هایی هم مواجه خواهیم بود از جمله اینکه ممکن است برخی خانواده های مرفه فرزندان خود را با استعدادهای متوسط، به مدارس استعدادهای درخشان بقبولانند بنابراین نباید تفاوتی میان غنی و فقیر گذاشت و واقعا استعدادهای درخشان را جذب کرد.
استاد حوزه علمیه قم استعدادهای درخشان باید از همه ابعاد تربیت شوند گفت: نمی توان این دانشآموزان را از نظر علمی تقویت کرد ولی در بعد اعتقادی و اخلاقی رها کرد؛ باید در این زمینه مراقبت زیادی به عمل آورد زیرا اگر فردی دارای استعداد درخشان و قوی، در سطوح مختلف دانش ارتقا یابد ولی از اخلاق و اعتقاد عاری باشد، خطراتی به مراتب بیشتر از دیگران خواهد داشت.
او با تاکید بر اینکه برای همین دنیا هم باید استعدادهای درخشان را از نظر اخلاقی به خوبی تربیت کرد بیان داشت: از دیگر آسیب هایی که امکان دارد در این زمینه وجود داشته باشد اینکه افرادی دارای استعداد درخشان به واسطه المپیادهای بین المللی به خارج از کشور می روند و همانجا می مانند بنابراین لازم است چنان آنها را تربیت کرد که امکان گسستن عاطفی آنها کم باشد و کشور، سرمایه های انسانی خود را به راحتی از دست ندهد.
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: باید به گونه ای استعدادهای درخشان را تربیت کرد که تشویق ها و وسوسه های مادی آنها را وادار به خروج از کشور نکند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه هر کس در سطح و رشته ای از دانش می تواند استعداد درخشان باشد گفت: به همین دلیل باید جهت گیری استعدادهای درخشان را نیز کشف و هدایت کرد؛ در اینجا علاقه افراد هم اهمیت زیادی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
او افزود: انتخاب استعدادهای درخشان نباید به گونه ای باشد که دیگران دچار سرخوردگی و یأس شوند بنابراین باید با ظرافت و دقت به این کار اقدام کرد؛ حمایت های دولت از سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان هم امر مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
کد خبر: 13931211302960
1393/12/11
|