بازدید این صفحه: 3473 تاریخ انتشار: 1393/10/27 ساعت: 02:07:56
گزارش از دیدار وزیر اقتصاد و دارایی با مراجع عظام تقلید و علما؛
چرادرباره ولخرجي هايي كه شده، صحبت نمي شود؟
مراجع عظام تقلید و علما در دیدارهای روز پنجشنبه وزیر اقتصاد و دارایی بر وحدت و همدلی میان نیروهای نظام، مسئولان و مردم در شرایط حساس کنونی تاکید کردند.
موضوع: دیدار
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛
مراجع عظام تقلید و علما در دیدارهای روز پنجشنبه وزیر اقتصاد و دارایی بر وحدت و همدلی میان نیروهای نظام، مسئولان و مردم در شرایط حساس کنونی تاکید کرده و در این بین، حضرت آیت الله صافی گلپایگانی عنوان کرد: همه در برابر ظلم به بیت المال مسئول هستند؛ بيت المال براي مردم، ضعفا و فقراست؛ انسان نمي تواند در مقابل اسراف هايي كه در بيت المال مي شود سكوت كند.
او ادامه داد: وضعيت برخي همايش ها كه پول هاي كلاني بي جهت و گاهي براي ترويج معاصي و ملاهي صرف مي شود جداً ناراحت كننده است. اين طور نمي شود هر كس هر كاري دلش خواست با بيت المال انجام دهد. بيت المال حق مردم ضعيف و نيازمند است و بايد در جهت رفاه مردم مصرف شود.
دیدار وزیر اقتصاد و دارایی با حضرت آیت الله وحید خراسانی
علی طیب نیا در ادامه دیدارهای خود با علما و مراجع تقلید، با حضور در بیت حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی، با این مرجع تقلید شیعیان دیدار و گفتوگو کرد.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی: نمي توان در مقابل اسراف هايي كه در بيت المال مي شود سكوت کرد
حضرت آيت الله العظمي صافي گلپايگاني پنج شنبه در ديدار خصوصي با وزیر اقتصاد و دارایی، پس از استماع گزارش دكتر طيب نيا، سخنان خود را با روايتي درباره اهميت مسائل اقتصادي در تعاليم اسلام آغاز کرد و اظهار داشت: حضرت امام باقر عليه السلام در روايتي مي فرمايند:«الكمال كلّ الكمال التفقّه في الدين و الصّبر علي النائبة و تقدير المعيشة» مسأله اول يعني دين شناسي و معرفت خداوند و دوم صبر بر مشكلات و مسأله سوم كه به كار شما عزيزان مربوط است تقدير معيشت است. تقدير معيشت يعني برنامه ها همه بايد بر حساب و موازين باشد.
او ادامه داد: اگر تقدير معيشت و حساب و كتاب در امر معيشت و اقتصاد مردم نباشد، زندگي مختلّ مي شود و با تقدير معيشت است كه انسان مي تواند بر مشكلات فائق آيد.
این مرجع تقلید دلسوزي مسئولان در امور رفاهي مردم را شرط اصلي رفع مشكلات دانست و افزود: كساني كه متصدّي تدبير معيشت و اقتصاد مردم عزيز ما هستند، بايد دلسوز مردم و در مقام اين باشند كه امور رفاهي مردم را مرتّب كنند یعنی بايد كارشان روي حساب و كتاب دقيق باشد و هدفشان خير مردم باشد.
او با اشاره به لزوم اهتمام قانون گذاران درباره بهبود رفاه مردم بيان کرد: حقير زماني كه در شوراي نگهبان بودم، نامه اي به نمايندگان راجع به بايدها و نبايدهاي بودجه از نظر موازين اسلام نوشتم و محور آن همين تقدير المعيشة بود كه مورد استقبال همگان قرار گرفت و دوره هاي بعد هم كه مي خواستند برنامه بودجه را بنويسند باز نامه را منتشر مي كردند و مي خواندند.
آیت الله صافی گلپایگانی ادامه داد: در همان نامه نوشته بودم كه مي شود برنامه بودجه را طوري نوشت كه اگر هيچ نفتي هم نداشته باشيم مملكت به خوبي اداره شود. غرض اينكه محور برنامه ريزي هاي كلان در جامعه بايد تقدير معيشت و رفاه مردم باشد.
او در بخشي از توصيه هاي خود به وزير اقتصاد عنوان داشت: مسئوليت هاي دنيوي وقتي ارزش دارد كه ما بتوانيم دين خود را در آن مسئوليت حفظ کرده و خدمتي به مردم مسلمان ارائه كنيم و الا نفس مسئوليت اعتباري است و فردا شخص ديگري به جاي ما خواهد آمد. بايد فرصت خدمت رساني به ملّت شريف و مسلمان و صبور ايران را قدر دانست و در بهبود وضعيت رفاهي مردم مجاهدت نمود.
استاد حوزه علمیه قم در ادامه، با ابراز نگراني شديد از مشكلات اقتصادي موجود گفت: چرا درباره مشكلاتي كه پيش آوردند كسي عمل جدّي انجام نمي دهد؟ چرا درباره ولخرجي هايي كه شده و اين همه مشكل را براي مردم درست كردند صحبت نمي شود؟
او ادامه داد: ملاحظه كنيد برخي از كشورهاي دنيا درباره امور اقتصادي خود چگونه عمل مي كنند و سريع و قاطع جلوي اخلال را مي گيرند. عيب بزرگي براي جامعه اسلامي ماست كه اينگونه موارد در اقتصاد پيش بيايد و مقيّد به رفع آن نباشيم.
آیت الله صافی گلپایگانی در قسمت ديگري از توصيه هاي خود گفت: ما بايد طوري عمل كنيم كه بتوانيم بر اين مشكلات اقتصادي فائق شويم. آن چيزي كه الان مهم و وظيفه شماست، اينكه بايد با تلاش و مجاهدت موانع شكوفائي اقتصاد برطرف گردد و نگراني هاي مردم از بين برود.
او در بخش ديگري از سخنان خود با اظهار نارضايتي از انجام برخي همايش ها در كشور بیان داشت: بيت المال براي مردم است؛ براي ضعفا و فقراست؛ انسان نمي تواند در مقابل اسراف هايي كه در بيت المال مي شود سكوت كند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه همه در برابر ظلم به بیت المال مسئول هستند، گفت: وضعيت برخي همايش ها كه پول هاي كلاني بي جهت و گاهي براي ترويج معاصي و ملاهي صرف مي شود جداً ناراحت كننده است. اين طور نمي شود هر كس هر كاري دلش خواست با بيت المال انجام دهد. بيت المال حق مردم ضعيف و نيازمند است و بايد در جهت رفاه مردم مصرف شود.
او درباره توجه مردم به امور اقتصادي و اهتمام آنها به تدبير معيشت بيان كرد: الحمدلله مردم شريف ما در اين امور مراقب هستند. مردم مي گويند ما حاضريم ماليات بدهيم ولي در قبال آن بايد ببينيم كه امور ديني و مذهبي و رفاهي و فرهنگي ما اصلاح مي شود. اگر مردم ببينند ماليات آنها صرف امور بي فايده و گاه گناه مي شود تمايل به ماليات دادن پيدا نمي كنند.
آیت الله صافی گلپایگانی با اشاره به خودخواهي و علاقه بعضي به منافع شخصي گفت: بايد من ها و منيت ها از بين برود. اگر به جاي من، خدا بيايد كارها درست مي شود.
او در پايان اين ديدار كه با توصيه هاي ديگري نيز همراه بود، ضمن آرزوي توفيق براي مسئولان اقتصادي كشور، از خداوند متعال بهبود وضعيت اقتصادي و رفاهي مردم مسلمان ايران را مسألت کرد.
حضرت آیت الله موسوی اردبیلی: اگر دولت شکست بخورد دامنگیر همه خواهد شد
حضرت آيت الله العظمی موسوی اردبيلی پنجشنبه در دیدار خصوصی با وزیر اقتصاد و دارایی اظهار داشت: كاهش قيمت نفت به خاطر فشار بر كشور است. در اين برهه زمانی بر همه لازم است كه اختلافات را كنار گذاشته و دست در دست هم بدهند و دولت را كمك نمايند كه اگر امروز دولت شكست بخورد، فقط ضربه بر دولت و يك گروه خاص وارد نميشود بلكه دامنگير همه خواهد بود.
او در ادامه افزود: مردم نيز بايد در كمك به دولت كوتاهی نكنند اما دولت نيز بايد در شرايط سخت متوجه مردم و افراد ضعيف جامعه باشد.
این مرجع تقلید در پایان سخنان خود اظهار داشت: برای موفقيت شما دعا ميكنم و از خداوند تبارك و تعالی ميخواهم كه خودش امور را به نحو مطلوب به نفع اين كشور مقدر فرمايد.
در ابتدای اين ديدار دكتر طيب نيا ضمن ابراز سلام ويژه رياست محترم جمهور بيان داشت: ما در اين مدت روی كار آمدن دولت تدبير و اميد، با شرايط خاصی كه بر جامعه حكمفرما بود به ياری و مدد الهی و همدلی و همراهی مراجع عظام و مردم خوب كشورمان نتايج قابل قبولی به دست آورديم.
او ادامه داد: رشد تورم در سال گذشته 40 درصد بود كه امسال به 18 درصد رسيده است و رشد توليد در بنگاههای بزرگ مثل خودروسازی و پتروشيمی به 50 درصد رسيده و در بنگاههای كوچك اگرچه رشد كمی داشتهايم ولی انشاءالله با تصميم جديد دولت بر آن هستيم كه در اين مسأله نيز رشد قابل قبولی داشته باشيم.
وزير اقتصاد در ادامه افزود: با كاهش قيمت نفت اگر همه به فكر آبادانی كشور نباشيم و فقط به فكر جناح خود باشيم و يا اينكه ديگری را مقصر بدانيم، به نظام و كشور آسيب وارد كردهايم. برنامه ما برای مقابله با اين امر اين است كه بودجه سال آينده كه بر پايه 70 دلار برآورد شده بود، در حال حاضر با تصحيح آن، برنامه را بر اساس نفت بشكه 40 دلار حساب كردهايم كه انشاءالله بتوانيم با همياری و همكاری تمام نهادهای اجرايی و قانونگذار و مردم عزيز از اين بحران سربلند بيرون بياييم.
حضرت آیت الله شبیری زنجانی: قبول مسئولیت در شرایط کنونی مجاهده است
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی صبح پنجشنبه در دیدار وزیر اقتصاد و دارایی ضمن آرزوی موفقیت برای دولت روحانی گفت: مسئولیت ریاست جمهوری سنگین است. بنده قبلا گفته ام با این مشکلات، کمبودها و فشارهایی که در کشور وجود دارد قبول مسئولیت مجاهده است.
دکتر طیب نیا با تشریح وضعیت اقتصادی کشور گفت: به طوری نسبی دولت موفق شد که آرامش نسبی در کشور برقرار کند و امیدواریم رونق در زندگی مردم حاصل شود
او در ادامه افزود: ما در تحریم هستم . قبلا دو و نیم بشکه نفت صادر می کرده ایم و الان یک میلیون بشکه و پول این یک میلیون بشکه هم به حسابهای خاص در کشور خاص می رود و فقط می توانیم از آن کشور کالا وارد کنیم و مشکلی که الان به این مشکلات اضافه شده کم شدن قیمت است.
وزیر اقتصاد شرایط کشور را شرایط جنگ اقتصادی نامید و گفت: آنچه که به دولت در این شرایط کمک می کند وحدت همدلی و همراهی همه ارکان نظام است و این وحدت با رهنمودهای مراجع و شما بزرگواران محقق می شود. شرایط امروز کشور در حقیقت شرایط جنگی است این جنگی که در اقتصاد به ما تحمیل کردند به مراتب از فشاری که صدام به ما وارد کرد بیشتر است.
دیدار وزیر اقتصاد و دارایی با حضرت آیت الله جوادی آملی
علی طیب نیا در ادامه دیدارهای خود با علما و مراجع تقلید، شامگاه پنجشنبه با حضور در بیت حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، با این مرجع تقلید دیدار و گفتوگو کرد.
حضرت آیت الله سبحانی: مسئولان باید بر اساس اصول اسلامی برای مردم برنامه ریزی کنند
حضرت آیت الله العظمی سبحانی شامگاه پنجشنبه در دیدار وزیر امور اقتصاد و دارایی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم اظهار کرد: قرآن کریم دنیا را آرمان نمی داند بلکه دنیا را وسیله ای برای رسیدن به آرمان که همان آخرت است، معرفی می کند.
او با بیان اینکه کشوری که آب و خاک داشته باشند اما محتاج گندم وارداتی باشد یعنی از رحمت الهی به دور هستند، افزود: ایران سرزمین حاصلخیزی است پس نباید در وسایل اولیه زندگی محتاج کشورهای دیگر باشیم.
آیت الله سبحانی با تفاوت قائل شدن میان اقتصاد و علم اقتصاد گفت: اقتصاد در اسلام داریم اما علم اقتصاد در اسلام نداریم چون علم اقتصاد در هر قرنی و با هر شرایطی تغییر میکند لذا علم اقتصاد به معنای حلال و حرام به دانشمندان اسلامی واگذار شده که در معاملات و غذا نظریاتی دارد.
او ادامه داد: اسلام همه مردم را به حد وسط دعوت میکند و اقتصاد کشور نیز باید به گونهای باشد که درآمدهای سالم در میان مردم بیشتر از گذشته باشد.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه دنیا محل رفت و امد انسانهاست، خاطرنشان کرد: وقتی در دنیا خانه و دانشگاه میسازید باید به این خیال باشید که در این دنیا زندگی ابدی نخواهیم داشت در حالیکه بعد از این انسانهای کنونی، افراد دیگری به جای آنها در دنیا زندگی خواهند کرد.
او با بیان اینکه فعالیتها و کارهای مسئولان برای خانواده ها مهم و با اصالت باشد، گفت: مسئولان باید تلاش کنند تا مردم از امکانات و ظرفیتهای موجود در کشور به بهترین شکل استفاده کنند.
آیت الله سبحانی با تاکید بر اینکه مسئولان باید بر اساس اصول اسلامی برای مردم برنامه ریزی کنند، اظهار داشت: ادیان و پیروان آنها هرکدام شرایطی دارند؛ به عنوان مثال یهودیان به غیر از خود کسی را قبول ندارند و مسیحیان قدیم نیز به کلیساها و غارها پناه میبرند اما تنها دین اسلام است که به دنیا و آخرت توجه ویژه ای می کند.
حضرت آیت الله مکارم: تحریم ها، وابستگی ها و انحصار طلبی ها برای این است که جامعه را به زانو درآورند
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی ظهر پنجشنبه در دیدار وزیر امور اقتصاد و دارایی با اشاره به سخنان خود در اجلاس سراسری جامعه مدرسین و علمای بلاد اظهار داشت: چهار خطر نظامی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در کمین جامعه است؛ خطر نظامی را با تقویت بنیه نظامی می توان از بین برد ضمن آنکه خطر سیاسی هم با تدابیر مسئولان کمرنگ می شود اما خطر اقتصادی و فرهنگی همچنان در کمین است و دشمنان روی این دو مساله متمرکز شده اند.
او ادامه داد: تحریم ها، وابستگی ها و انحصار طلبی ها برای این است که جامعه را به زانو درآورند و لذا تدابیری است که جلوی این خطرها را خواهد گرفت.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به تاثیرات مثبت و منفی حوادث گفت: به عنوان مثال سیلاب در جامعه می تواند ما را به فکر بهبود و نوسازی خرابه ها وادار کند و هم می تواند تنها به ما حس ناراحتی و گریه کردن دهد؛ لذا از مشکلاتی که دشمن به وجود اورده است باید استفاده نخست را ببریم.
او تصریح کرد: شنیدم آلمانی ها بعد از جنگ جهانی دوم گفته اند باید از نیروهای متفقین تشکر کنیم که خانه های فرسوده ما را ویران کرده و ما را به سمت ساختن خانه های نو واداشتند.
این مرجع تقلید با اشاره به عزم دولت و ملت در استفاده از تهدیدات به عنوان فرصت سازندگی گفت: باید نتیجه عکس تحریمها را بگیریم مثلا سابقا ابزارهایی از خارج کشور با هزینه های گزاف وارد می کردیم اما امروز آنها را در داخل تولید می کنیم.
او با تقسیم هزینه ها به سه بخش نیازهای اولیه، امور رفاهی و تجملات عنوان کرد: بیشترین هزینه ها مربوط به بخش سوم و کمترین هزینه ها مربوط به بخش اول است در حالیکه اگر به طور کلی مقداری از تجمل گرایی صرف نظر کرده و روی رفاهیات فشار نیاوریم، می توان ضروریات زندگی را با هزینه های کمتری تامین کرد.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه ممکن است روزی رفاه به سراغ جامعه ما بیاید، تاکید کرد: امروز در برهه ای از زمان قرار داریم که باید مقداری قناعت پیشه کرده و اقتصاد مقاومتی را در پیش بگیریم.
او با اشاره به تفسیر کلمه قرآنی«حیات طیّبه» در نگاه امیرالمومنین(ع) گفت: پیشوای اول شیعیان این کلمه را به قناعت تفسیر کردند و به نظر می رسد اگر این فرمایش علی(ع) را عملی کنیم به حیات طیّبه دست پیدا خواهیم کرد.
استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه علما و دولت قناعت را از خودشان باید آغاز کنند، ابراز داشت: ساده زیستی به عقیده بنده نیازمند یک اطلاع رسانی عمیق است و در این زمینه خودمان باید پیشگام باشیم.
او با تاکید بر اینکه ساده زیستی و پرهیز از تجملات باید از ادارات شروع شود، افزود: با درپیش گرفتن زیست ساده و قناعت می توان این موج و سیلاب را به سلامت پشت سر گذاشت.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به دروغ پردازی های رسانه های غربی عنوان کرد: افرادی که از خارج کشور می آیند عنوان می کنند بیش از این گمان می کردیم تحریمها شما را شکسته است اما می بینیم وضعیت شما خوب و بازارها مرتب است.
او بانکها را از جمله مشکلات کشور دانست و تاکید کرد: بانکها بیش از انکه به منافع مردم بیندیشند به منافع خود فکر می کنند در حالیکه بانک تشکیلاتی است که باید چرخهای اقتصاد کشور را به حرکت درآورد نه اینکه بر ثروت ثروتمندان بیفزاید.
این مرجع تقلید در عین حال مطرح کرد: برخی بانکها هم هستند که وظایف خود را به درستی انجام می دهند اما باید یک عزم و اراده قوی و شجاعت بی مثال در شما و ریاست محترم جمهور باشد تا مقابل این مسائل بایستید.
او به مساله بیکاری هم اشاره کرد و افزود: الآن جوان بیکار در جامعه کم نداریم که یکی از علتهای مهم این مساله، واردات بی رویه است البته حجم بالای قاچاق کالا هم معضل دیگری است اما باید کاری کرد و چاره ای اندیشید.
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: آمار منتشره از رسانه ملی حکایت از حجم بالای قاچاق می کند که خود سبب خوابیدن کارها می شود.
او ادامه داد: باید ساده زیستی فرهنگ شود و این مساله تبیین گردد که ساده زیستی نه تنها نشانه فقر نیست بلکه مایه افتخار و نشانه عزت و آبروی آدمی است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان داشت: اگر قاچاق کالا کم شود، اشتغال برای جوانان ایجاد شود، وابستگی ها کمتر شود مشکلات هم حل خواهد شد.
او در پایان تاکید کرد: حضور فرهیختگان کشور در پستهای مهم در خارج کشور حکایت از استعداد بالای جوانان ایرانی دارد که باید از آنها بهره بگیریم.
حجت الاسلام والمسلمين شهرستاني: فتوای مرجعیت شیعه برای جهاد با داعش امدادی الهی بود
حجت الاسلام والمسلمين شهرستاني صبح روز پنجشنبه در ديدار علي طيّب نيا، وزير امور اقتصادي و دارايي ابراز داشت: دشمنان دست از توطئه بر نمی دارند و همیشه در صدد هستند بین مذاهب اسلامی اختلاف ایجاد کنند ، اختلاف بین شیعه و سنی نتیجه تلاش دشمنان است و دشمنان به آسانی دست از سر شیعیان و اهل تسنن بر نمی دارند.
او تاکید کرد: امروز، روز افراط گرایی نیست و این کار از هیچ گروه و مذهبی پذیرفته نیست. امروز، روزی است که مسلمانان در همه جا به خصوص در عراق بیش از پیش نیازمند به همدلی هستند.
حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی ادامه داد :در این اوضاع که همه دشمنان مشغول اسلام هراسی و ایجاد تفرقه بین امّت اسلام هستند و در این زمینه با هم متحد می باشند، مسلمانان باید اختلافات را نادیده گرفته و با هم در برابر تروریستهایی چون داعش وکسانی که از تروزیستها حمایت می کنند، متحد شوند.
نماینده تام الاختیار حضرت آیت الله سیستانی اظهارداشت:فتوای مرجعیت شیعه برای جهاد با داعش امدادی الهی بود؛ ایشان فرمودند از فتوای ما نباید سوء استفاده شود بلکه همه اقوام و ادیان از شیعه، سنی، مسیحی و ایزدی باید مقابل تروریست ها بایستند.
او با اشاره به حمله های تروریست های داعش به مردم بی گناه گفت: رسانه های جهان نسبت به کشتار مردم توسط تروریست های افراطی به خصوص داعش بی توجه هستند وبسیاری از اعمال وحشیانه این گروه تروریستی را مخابره نمی کنند و حتی پیروزی ها و پیشروی های ملت عراق را روی خروجی رسانه های خود انعکاس نمی دهند ولی درمقابل در برار برخی اعمال تروریستی دیگر که انها نیز مضموم است وتوسط مسلمانان انجام نمی شود، به صورت یکچارچه وارد عمل شده و آن را مخابره می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی عنوان داشت: ضعف رسانه ای شیعیان یکی از مشکلاتی است که در حال حاضر با آن رو به رو هستیم؛ انتظار ما این است که جهان، حرف ها و اخبار واقعی را منشترکند و نه این که مردم جهان اخبار نادرست را از رسانه های معاند و مزدور دریافت کنند.
او در همین رابطه ادامه داد : امروز زمان تحريم و ممنوعيت گذشته است بايد چاره انديشي كنيم و با استفاده از ابزار مورد استفاده دشمنان دیدگاهها و نقطه نظرات مسلمانان واقعی را انعکاس دهیم.
او با اشاره به شبكه ماهواره اي هدهد فارسي گفت: وقتي اين شبكه راه اندازي شد، در روز اول 50 هزار نفر پيامك دادند كه عموما كساني بودند كه ماهواره در منازل خود داشته و از اقشار متديّن و مذهبي جامعه بودند. همان روز آقایان لاریجانی و قالیباف کنار ما بودند و من به آنها گفتم این ۵۰ هزار پیامک دو نکته را به ما میرساند؛ اولین نکته این بود که به ما فهماند چه کار مثبتی انجام دادهایم. نکته دیگر اینکه پیامک دهندگان عموما كساني بودند كه ماهواره در منازل خود داشته و از اقشار متديّن و مذهبي جامعه بودند که وقت گذاشتهاند و به ما پیام ارسال کردهاند.
نماينده تام الاختيار حضرت آيت الله سيستاني تاكيد كرد: من به آقای قالیباف گفتم اینطور که به نظر میرسد نصف مردم تهران در خانههایشان ماهواره دارند که ایشان گفت دو سوم مردم تهران ماهواره دارند و من هم مجدد پاسخ دادم این به ما میرساند نباید به شکل کنونی با مردم مقابله کنیم بلکه باید چاره اندیشی کرد.
حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی با بیان اینکه ۲۰ سال قبل هم ویدیو ممنوع بود اما از آن استفاده می شد، گفت: نبايد زود برچسب ممنوعيت و تحريم بزنيم بلكه بايد فكر كرده و برنامه ريزي صحيح داشته باشيم.
او در بخش ديگري از سخنان خود پول را نماد ملّي و مهم هر كشوري خواند و افزود: عربستان اگر يك ريال آن فرسوده باشد سريع عوض مي كند اما متاسفانه پول نو نزد مردم به سختي پيدا مي شود.
او تصريح كرد: كهنه و فرسودگي پولها به ضرر كشور است و به فرهنگ كشور آسيب مي زند، لذا يكي از مهمترين مسائل كه بايد مديريت كرد همين امر است منتها در مديريت، رفتار شما بايد به گونه اي باشد كه نيروها سازماندهي شوند و هركس در تخصص خود كار كند.
او در بخش ديگري از سخنان خود نرخ سودهاي بانكي را هم مورد توجه قرار داد و ابراز داشت: متاسفانه سياست واحدي در اين زمينه وجود ندارد و با توجه به نوسان و فراز و نشيبهايي كه در اين زمينه است، مردم چگونه مي توانند به اين سيستم اعتماد كرده و پولهاي خود را در بانك بگذارند؟
علي طيّب نيا ضمن ارائه گزارشی از عملکرد وزارتخانه متبوع خود با اشاره به روند نزولي قيمت نفت و مشكلات فروش آن گفت: در شش ماهه اول سال به طور متوسط قيمت هر بشكه نفت 105 دلار بوده كه اين رقم در حال حاضر به 40 دلار رسيده است و لذا در شرايط سخت و خطيري به سر مي بريم.
وزير اقتصاد و دارايي با بيان اينكه شرايط امروز كشور از شرايط زمان جنگ سخت تر است، افزود: امروز بايد همانند دوران دفاع مقدس وحدت را در كشور سرلوحه قرار دهيم ضمن آنكه سياستهاي اقتصاد مقاومتي كه از سوي رهبري ابلاغ شده است را فرصت تلقي كرده و اجرا كنيم.
کد خبر: 13931027302582
1393/10/27
|