صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اندیشه >>
مرجع ما | علما متن ادعیه و زیارات را به عنوان درس های اخلاق و عرفان حوزه شرح و بسط دهند / محسن غرویان
بازدید این صفحه: 4794          تاریخ انتشار: 1393/6/17 ساعت: 08:53:28
علما متن ادعیه و زیارات را به عنوان درس های اخلاق و عرفان حوزه شرح و بسط دهند / محسن غرویان

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه معتقد است: در عرصه اخلاق و عرفان حوزه، حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی شایسته هستند.

موضوع: اندیشه
نویسنده: حجة الاسلام والمسلیمن محسن غرویان

 

 

 

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از شفقنا؛ حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان در گفت وگویی با اشاره به انتقاد اخیر استاد انصاریان از وضعیت اخلاقی طلاب اظهار کرد: حوزه های علمیه دانش های مختلفی را ترویج می دهند و بحث و بررسی مسایل اخلاقی و عرفانی از جمله مواردی بوده که از قدیم در حوزه های علمیه به آن پرداخته می شده است.

او با بیان اینکه ادعیه و زیارات ما پر از نکات قوی و ظریف عرفانی و اخلاقی است که هریک از آنها نیاز به موشکافی دارد، تصریح کرد: چندسال قبل طرح ایجاد موسسه ای با عنوان دعا برای پرداختن به مفاهیم ادعیه بیان شد که متاسفانه به دلیل عدم حمایت و پشتیبانی از آن، به جایی نرسید.

استاد حوزه علمیه قم اظهار کرد: دعاهایی چون ابوحمزه ثمالی، امین الله، عرفه و امثالهم هرکدام دارای مضامین و نکات بلند انسان سازی هستند که برای هرکدام می توان ده ها کتاب و رساله علمی حاوی مفاهیم عمیق عرفانی نگاشت.

او با بیان اینکه مباحث اصولی، فقهی و فلسفی در کنار مباحث عرفانی و اخلاقی، نیاز حوزه های علمیه است، تاکید کرد: نمی توان همه حوزه را روی دعاها و زیارات متمرکز کرد و به عبارت دیگر، یکی نفی دیگری نمی کند. در کنار مباحث اصولی و فقهی به همان نسبت باید به مباحث عرفانی و اخلاقی موجود در زیارات و دعاها پرداخته شود.

غرویان با اشاره به خاطره تاریخی استاد انصاریان از حضرت آیت الله العظمی بروجردی در زمینه پرداختن به نماز شب و عبادات، گفت: در گذشته مرحوم آیت الله بروجردی و شاگردان ایشان عنایت خاصی به تحجد، نماز شب، عبادات و زیارات داشتند، اما امروزه این مساله کمرنگ شده است.

او با بیان این مطلب که عبادت و راز و نیاز امری باطنی است و ممکن است بروز و ظهور خارجی نداشته باشد، عنوان کرد: امروزه مشاهده می شود معنویت سابق در حوزه های علمیه رنگ باخته است و این آفت و آسیب بزرگی است که باید ریشه یابی شود هرچند مسایل سیاسی و قدرت و حکومت در این امر بی تاثیر نبوده است، اما جا دارد تصمیم جدی گرفته شده و بیشتر به مسایل معنوی، اخلاقی و قلبی پرداخته شود.

استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: باید خاطرات و سخنان بزرگان حوزه در درس های اخلاق بیان شود چرا که فطرت ها و قلب ها آمادگی پذیرش سخن حق را دارند.

او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به صرف بودجه های پژوهشی در زمینه انجام پژوهش های تکراری، اظهار کرد: چرا در کنار پژوهش های تکراری، نباید بودجه های پژوهشی صرف کارهای نو و ابتکاری در زمینه ادعیه و زیارات شوند؟!

غرویان در مورد آنچه که استاد انصاریان آن را بسته بودن درب دانشگاه ها و حوزه ها به روی قرآن و ادعیه می خواند، گفت: در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، جلسات مختلف قرائت و حفظ قرآن داریم اما چقدر جلسات پرداختن به مفاهیم عمیق قرآن و موشکافی فرازهای زیارات و دعاها داریم؟

او با تاکید بر تدریس مفاهیم قرآن، زیارات و دعاها در حوزه و پرورش طلاب برای این منظور، گفت: شایسته است اساتید بزرگ اخلاق و عرفان همچون آیت الله جوادی آملی متون دعاها و زیارات را به عنوان درس های اخلاق و عرفان در حوزه گذاشته و سطر به سطر آنها را شرح و بسط دهند و طلاب و مدرسان حوزه از محضر این بزرگان استفاده کنند.

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه تاکید کرد: اگر این امر محقق شده و متن دروس اخلاق ما، ادعیه و زیارات باشد، قدم بزرگی برای ورود حوزه و طلاب به این امر مهم و لازم خواهد بود.

 

کد خبر: 13936174251
1393/6/17

پر بازدید
1392/7/4: حقوق استاد و شاگرد در رساله حقوق امام سجاد(ع)
1392/3/23: اخلاق فردی، شخصیت اجتماعی و مقام عصمت حضرت عباس(س) از زبان آیت‌الله سیدرضی شیرازی
1392/11/13: گفتمان اعتدال و نواندیشی دینی / سید صادق حقیقت
1392/6/5: فرياد مظلوم، فریادی مشروع
1392/9/20: دولت و ابزارهای الزام به شریعت / محمد سروش محلاتی / شش بخش
آخرین مطالب
1401/5/10: عاشورا و برهان فطرت/ آیت الله عرب
1401/5/10: تفسیر علمی و تجلی عینی قرآن در عاشورا/ آیت الله عرب
1400/11/26: روزنامه جمهوری اسلامی/قسمت اول/صفحه حوزه: علی‌اکبر بیگی نوآوری فقهی حضرت آیت ‏الله صانعی در فتوای رفع حرمت نظر در فرزند خواندگی
1400/10/11: نواندیشی در فتاوای آیت الله صانعی / علی اکبر بیگی
1400/9/15: آیت الله یوسف صانعی (ره): رشیده نباشند، ازدواجشان حرام است
بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن