صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | گزارش ازدیدارمسئولان آموزش و پرورش و اوقاف با علما و مراجع تقلید
بازدید این صفحه: 4091          تاریخ انتشار: 1393/9/14 ساعت: 00:53:54
گزارش ازدیدارمسئولان آموزش و پرورش و اوقاف با علما و مراجع تقلید

مراجع عظام تقلید و علما روز پنجشنبه در ملاقاتهایی که با رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه و نیز معاون پژوهش وزارت آموزش و پرورش داشتند بر دو نکته مهم تاکید کردند؛ یکی ضرورت برگزاری دوره های اخلاق در آموزش و پرورش و نظارت بر عملکرد معلمان و دیگری صرف عواید حاصله از موقوفات در مسیر نیت واقفان.

موضوع: اخبار

 

 

 

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از شفقنا، مراجع تقلید و علما در قم پنجشنبه شلوغی را پشت سر گذاشتند و برخی دیدارهای مهمی با مسئولان دولتی داشتند از جمله حضرات آیات نوری همدانی، صافی گلپایگانی، سبحانی، بوشهری، امینی و علوی گرگانی که در نوبت صبح و عصر به ترتیب ملاقاتهایی با معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه داشتند.

 

 


 

حضرت آیت الله سبحانی: آشنایی با قرآن عامل کاهش گناه در جامعه است

به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، این مرجع تقلید پنجشنبه در دیدار معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: کتاب قدم اول است و قدم دوم تربیت معلمی است که بتواند این زحمات را به دانش آموز بیاموزد.

او بیان کرد: اگر معلم روحش قرآنی و اسلامی نباشد نمی تواند این زحمات را مجسم کند. بر فرض، انسان اگر قصه ای که مورد علاقه اش نیست را بگوید، آن را پرورش نمی دهد اما قصه ای که مورد علاقه اش باشد با شعف زیاد پرورش داده و روی تخته سیاه منعکس می کند.

آیت الله سبحانی نظارت بر معلمان و دبیران مدارس را خواستار شد و افزود: گرچه معلمان جامعه ما همگی خوب هستند اما باید نظارتی صورت بگیرد که معلمان علوم دینی در ابتدا خودساخته شده باشند تا در قدم بعد بتوانند جوان آینده را بسازند.

او با بیان اینکه نمی توان دروازه کشور را به روی علوم طبیعی و نظریات غربی ها از جمله نظریه داروین، نظریه تکامل انواع و نظریه لامارک بست،  ابراز داشت: این نظرات به دلیل آنکه در دنیا مطرح است در ایران هم باید مطرح باشد اما معلمان می توانند اینها را به گونه ای بیان کنند که توحید از درون آنها در بیاید.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: اینگونه نیست که خیال کنیم فرضیه داروین یا جهش، نظریه ای ضد اسلام است در حقیقت یک حرکت علمی شروع شده است که خدا می داند در کجا منتهی خواهد شد اما همه اینها تصادفی نیست بلکه باید معلم و دبیر علوم طبیعی به گونه ای بیان کند که یک طرفش خدا و یک طرفش قواعد طبیعی باشد.

او همچنین به تاریخ انبیا به عنوان مثال اشاره کرد و افزود: کسانی که تاریخ انبیا را می گویند نباید انبیا را انسانهای عالی معرفی کنند بلکه باید آنها را به صورت انسانهای فوق العاده معرفی نمایند و اولیا و انبیا را در نظر اینها چنان بزرگ کنند که وحی خطاپذیر نیست.

آیت الله سبحانی ادامه داد:  دبیران و معلمان در مقاطع مختلف، مسائل علمی را به گونه ای بگویند که جوانان از آموزش اینها میل به مسائل طبیعی زیاد پیدا نکنند بلکه آن طرف علاقه به دین هم محفوظ بماند.

او با اشاره به استاد عمربن عبدالعزیر، خلیفه اموی گفت: این استاد به گونه ای این جوان را آموزش داد که وقتی به حکومت رسید سبّ علی را ممنوع کرد و درواقع این مرد توانست این لکّه را پاک کند.

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی: رسالت آموزگار يك رسالت بزرگ الهي و ديني است

این مرجع تقلید علاوه بر تاکید روی تربیت معلمان خواستار توجه جدی به مساله حفظ قرآن در مدارس شد و عنوان کرد: اگر به حفظ قرآن در آموزش و پرورش به صورت جانبی عنایت باشد چه اشکالی دارد که آقایان مراجع جایزه دهند.

او تصریح کرد: دیده ام هرجوانی که با قرآن آشناست کمتر گناه می کند یعنی به همین مقداری که قرآن را می خواند و در جلسات قرآن شرکت می کند، در روح او بسیار اثر می گذارد. لذا عمل نیک شما روزی سربلند خواهد کرد و اثر خود را خواهد گذاشت.

به گزارش شفقنا، حضرت آیت الله صافی گلپایگانی پنجشنبه در دیدار رئیس سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش ضمن تقدير و تشكّر فراوان از ايشان و كساني كه در اين امر مهمّ همكاري علمي دارند اظهار کرد: وظيفه اي كه به عهده شما گذاشته شده از اهمّ وظايف آموزشي و پرورشي مي باشد و لازم است كه مانند شما افرادي باشند كه آگاهي علمي داشته باشند و اهتمام آنها به تدوين و تأليف كتاب هاي درسي پر بار و عميق و مفيد براي جامعه باشد.

او افزود: هر چه شما در اين راه كوشش بيشتري كنيد، به بناي علمي كشور و رشد و شكوفايي دانش كمك نموده و موجب سربلندي كشور اسلامي ما مي شوید.

این مرجع تقلید در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اهميت دوران نوجواني و آمادگي فوق العاده آنان براي علم آموزي گفت: در اين دوره كه «العلم في الصّغر كالنّقش في الحجر» مي باشد هر چه به دانش آموز آموخته شود، آن را فرا مي گيرد. بايد كاملاً مراقب و مواظب باشيد كه روش بهتر زندگي كردن را كه فقط در سايه سار اخلاق و معنويت و مباني دين و توحيد محقّق مي شود، به آنها آموخته شود.

او با اشاره به اهميت نقش كتاب هاي درسي و معلّمان در تربيت جامعه اسلامي افزود: نقش كتاب هاي درسي از نقش معلّمان كمتر نيست بلكه مي توان گفت از جهاتي بالاتر است. نسبت به معلّمان عزيز، رفتار، اخلاق و حتي طريقه صحبت كردن آنها بر دانش آموزان اثر مي گذارد. همه ما به ادب و اخلاق محتاجيم و اين را بايد معلّم به دانش آموز بياموزد. با اينكه نقش تربيت اوليا و والدين هم بسيار زياد است ولي رسالت آموزگار كه يك رسالت بزرگ الهي و ديني است از اهميت بيشتري برخوردار است.

آيت الله صافي گلپايگاني در بخش پاياني سخنان خود بيان داشت: من به همه آموزگاران و دبيران و فرهنگيان احترام گذاشته و به آنها ارادت دارم. كار شما مقدّس است و خودتان در درجه اول بايد شاكر اين نعمت بزرگ باشيد و من هم دوست دارم كه يكي از خادمين فرهنگيان با اخلاص و متديّن باشم.

او توصیه کرد: به رشد و ترقّي كارهايتان هميشه همّت بيشتري مبذول داريد تا جوانان مملكت ما با فراگيري علم و اخلاق موجب افتخار براي اين مملكت باشند.

حضرت آیت الله نوری همدانی: انسان سازی مشکل ترین موضوع دنیاست

به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، مرجع تقلید و استاد حوزه علمیه قم پنجشنبه در دیدار معاون وزیر آموزش و پرورش، تعلیم و تربیت را مشکل ترین، مهمترین و ظریف ترین و در عین حال تاثیرگذارترین و نقش آفرین ترین مشاغل دانست و اظهار داشت: انسان سازی مشکل ترین موضوع دنیاست و لذا ویژگی هایی در شما وجود داشته که توفیق برعهده گرفتن این شغل نصیبتان شده است.

او در ادامه به نکاتی پیرامون این شغل پرداخت و گفت: اولین مساله در بحث آموزش و پرورش، بهره گیری از اصول و موازین تربیتی در برنامه ریزی هاست؛ اصول تعلیم و تربیتی ما از قرآن و فرهنگ اهل بیت(ع) اخذ می شود و این مایه افتخار ماست.

آیت الله نوری همدانی با اشاره به سنن الهی به عنوان یکی از موضوعات قرآن کریم، گفت: کسانی که در تدوین و نگارش کتاب های درسی گام بر می دارند باید این سنن الهی را مورد توجه قرار داده و آنها را در قالب درسی به دانش آموزان منتقل کنند.

او تغییر و تحول را یکی از سنن الهی دانست و افزود: تا زمانی که مردم روحیات خود را عوض نکنند، خداوند هم نظر خود را نسبت به آنها تغییر نمی دهد.

این مرجع تقلید نهادینه کردن اصول مصوب را یکی دیگر از نکات مورد توجه برشمرد و افزود: مسؤولان نباید در اجرای امور دچار کاغذ بازی شوند چرا که عمل کردن به برنامه‌ها و قوانین مصوب بسیار مهم‌تر از طرح‌ها و نوشته‌هایی است که به این منظور تهیه می‌شود.

او عملکرد و رفتار معلمان را در تربیت دانش‌آموزان بسیار مهم خواند و بیان داشت: خداوند انسان ها را با استعدادها و ذوق های متفاوت آفریده است و لذا یک معلم و مدیر باید تک تک شاگردان خود را بشناسد و با توجه به استعداد آنها رفتار خود را تنظیم کند چون شکوفا کردن استعداد‌هایی که در نهاد آدمی وجود دارد، کار بسیار مشکلی است.

آیت الله نوری همدانی یکی از تمایزات انسان و حیوان را برخورداری انسان از نعمت استعداد دانست و گفت: قرآن کریم در سوره عبس به بیان خوراک جسمانی پرداخته است اما امام صادق(ع) در روایتی می فرماید ظاهر قرآن راجع به غذای جسم و باطن ان ناظر به غذای روح است.

او شیوع فساد در دنیا را ناشی از عدم وجود مبانی تربیت دینی دانست و گفت: همه مشکلات آنها ریشه در این امر دارد؛ آموزهای دینی و قرآنی ما در عالم بی‌نظیر است و ما باید از این ظرفیت عظیم نهایت استفاده را داشته باشیم.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: تنها صبغه دینی کتابها کافی نیست بلکه مشکل، شناخت و تربیت افراد است؛ در روایتی از علی(ع) داریم که می فرماید فرزندان خود را با نگاه به آینده تربیت کنید لذا باید به گونه ای نسل جوان ما تربیت شوند که بتوانند برابر مشکلات و فراز و فرودهای آینده ایستادگی کنند.

او با اشاره به اینکه برخی از افراد تربیت پذیر نیستند، ایجاد حس تربیت پذیری را یکی دیگر از نکات مورد توجه عنوان کرد و بیان داشت: اگر چنین روحیه‌ای از همان آغاز دوران تحصیل در افراد ایجاد کنیم، به مرور زمان خودشان به سوی تربیت صحیح سوق پیدا می‌کنند.

آیت الله نوری همدانی قراردادن برنامه ورزش در کنار کارهای آموزشی و پرورشی را بسیار ضروری خواند و گفت: برنامه‌های ورزشی باید به صورت منظم و مداوم انجام شود؛ کسانی که متکفل بحث تربیت هستند باید خودشان نیز اهل ورزش باشند تا با سلامت و نشاط به انجام کارهای روزمره بپردازند.

او در عین حال گفت: بنده از جوانی به ورزش می پرداختم و الآن هم که 89 سال سن دارم هر روز ورزش می کنم و می توانم بگویم هوش من با 50 سال پیش تفاوتی نکرده است.

آیت ‌الله حسینی بوشهری : آموزش وپرورش دوره های اخلاق را مد نظر قراردهد

به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور پنجشنبه شب در دیدار با معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی این وزارت خانه اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب برای تغییر و تحول در حوزه های علمیه دارای نگاهی ژرف هستند که این نگاه ایشان به کتاب های درسی هم مربوط می شود زیرا ایشان معتقدند آنچه طلاب امروزه در طی چند سال می آموزند را در فرصت کمتری هم می توان به آنها آموخت.

او افزود: تغییراتی که در حوزه و بر اساس مطالبات رهبر معظم انقلاب انجام شده بیشتر ناظر به مقاطع پایین تحصیلی است زیرا برای تغییر در مقاطع بالاتر باید کمیته های تخصصی تری را شکل داد.

حسینی بوشهری با اشاره به اقدامات خوب آموزش و پرورش در تغییر کتب درسی خاطرنشان کرد: در زمینه کتاب های تعلیمات دینی باید به نکات جدی تری توجه داشت.

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه لازم است دانش آموزان ما پس از فراغت از تحصیل دوره ای فشرده از معارف اعتقادی را آموخته باشند، خاطرنشان کرد: پیچیده بودن مباحث تعلیمات دینی در مدارس، به دلیل عدم کشش لازم موجب شده بود جاذبه لازم میان دانش‌ آموز و کتاب وجود نداشته و همچنین استفاده از برخی اصطلاحات پیچیده فلسفی هم در این کتاب ها تاثیر خوبی بر جای نمی گذارد بنابراین باید از اینگونه مباحث اجتناب کرد.

او با اشاره به پیام هایی که تصاویر موجود در کتاب ها برای دانش آموزان و مخاطبان دارند عنوان داشت: آنچه موجب ماندگاری مطالب در اذهان کودکان و نوجوانان می شود، استفاده از هنر نگارش خوب و طراحی مناسب کتاب های درسی است.

حسینی بوشهری با تاکید بر دغدغه داشتن برای تدریس آنچه به خوبی تدوین شده است گفت: این بدان معناست که اگر کتاب خوبی هم به رشته تحریر درآمد چه معلمانی می خواهند آنها را تدریس کنند.

معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه چنانچه معلمان دانش لازم را نداشته باشند نمی ‌توانند مطالب کتاب ها را به خوبی به دانش‌ آموزان انتقال دهند تصریح کرد: بر همین اساس نه تنها مطالب موجود بلکه باید شبهات پیرامونی آنها را هم با نگاهی ژرف و ظریف مورد توجه قرار دارد و به بیان دیگر، به جای اینکه تکثیر شبهه شود، پاسخ چندین شبهه را داد.

او ضمن تقدیر از زحمات فراوان افرادی که در تدوین کتب درسی نقش آفرین هستند بیان داشت: یکی دیگر از نکات مهم در این زمینه، ساعت تدریس تعلیمات دینی است و نباید این امر در ساعت هایی صورت بگیرد که دانش آموزان و معلمان از سایر دروس خسته شده اند.

حسینی بوشهری در بخش دیگری از سخنان خود به تاثیر تسلط به قرآن بر فهم سایر دروس اشاره کرد و گفت: امروزه آموزش و پرورش در این زمینه می ‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد که این کار هم از طریق تقویت دارالقرآن ها و آموزش کتاب وحی به دانش آموزان صورت می گیرد.

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با تاکید بر اینکه باید مطمئن باشیم دانش ‌آموزان در پایان مقطع ابتدایی به میزان لازم با قرآن آشنایی داشته باشند خاطرنشان کرد: توجه به اخلاق و رفتار دانش آموزان هم اهمیت بسزایی دارد زیرا در حال حاضر فقط پرداختن به آموزش قرآن با توجه به فضای جامعه کافی نبوده و باید دوره های اخلاق نظری و رفتاری را هم مد نظر داشت.

او با بیان اینکه تعالی نظام اسلامی در گرو تعالی آموزش و پرورش است گفت: لازم است با کمک حوزویان، کمیته هایی تشکیل داد و متناسب با نیازهایی که کشور و جامعه ما دارد، علوم انسانی را مورد توجه قرار داد و کتاب هایی در این زمینه تدوین کرد.

حسینی بوشهری با تاکید بر تلفیق میان مجموعه های حوزوی و آموزش و پرورش به منظور پاسخگویی به نیازهای علوم انسانی کشور بیان داشت: در این بین انجمن های علمی حوزه های علمیه ظرفیت های بسیار خوبی برای کمک به آموزش و پرورش دارند.

 

آیت ‌الله امینی:سبک نگارش تعلیمات دینی مناسب نیست

به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، عضو مجلس خبرگان رهبری پنجشنبه شب در دیدار با معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی این وزارتخانه با اشاره به اینکه برای تغییر در کتاب های درسی و تدوین آنها باید از دانش آموزان و کودکان هم نظرخواهی کرد اظهار داشت: من عقیده دارم این کار درستی نیست که افراد بالادست بنشینند و به طور کلی فکر کنند و تصمیم گیری نمایند.

او با اشاره به جریان نگارش کتاب های درسی در پایه ابتدایی در اوایل انقلاب افزود: آن زمان پیشنهاد کردند من به همراه برخی از فضلا به نگارش کتاب های مدرسه علوی بپردازیم و به همین منظور از شخصی که متخصص امور کودکان بود هم کمک خواستیم که او به ما گفت بهتر است به جای مشورت با من، از کودکان که قرار است این کتاب ها برای آنها نوشته شود مشاوره بگیرید.

آیت الله امینی خاطرنشان کرد: در نهایت تصمیم بر این شد که برای نگارش کتب درسی با کودکان مشورت کنی؛ به همین منظور کار تدوین کتاب سال اول را شروع کردیم و سپس عکس ‌العمل و افکار کودکان را مورد بررسی قرار دادیم و بعد از آن هم بر اساس همان نظرات برخی موضوعات را استخراج کردیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه دروس را بر اساس نظراتی که از دانش آموزان می گرفتیم تهیه می‌ کردیم و برای تدریس به مرکز می ‌فرستادیم افزود: این امر به منظور دریافت بازخوردها بود سپس آن کتاب ها را در اختیار اساتید باتجربه هم قرار می دادیم تا مورد مطالعه قرار گیرد و در این زمینه از علامه طباطبایی هم کمک گرفتیم.

او با تاکید بر اینکه نباید در بالا نشست و برای کودکان تصمیم گرفت عنوان داشت: سبک نگارش تعلیمات دینی به نظر من مناسب نیست یعنی نباید برخی افراد از بالا برای دانش آموزان تصمیم گیری کنند چون وضعیت آنها با گذشته تفاوت کرده و پیش از این شبکه های ماهواره ای یا اینترنت را نداشتیم در حالیکه امروز رسانه ها بر روی دانش آموزان تاثیر می گذارند؛ در نظر داشته باشیم که برای کودکان این روزگار قرار است کتاب تدوین کنیم و در عین حال نمی توان آنها را از اینترنت یا تلفن های همراه جدا ساخت.

 

آیت الله امینی گفت: لازم است از منظر موضوع و فهم کودکان، کتاب ‌های درسی را تغییر بدهیم و در این بین، ابتدا به ریشه یابی اندیشه های کودکان و نوجوانان امروز و مشکلاتی که با آنها روبه رو هستند، بپردازیم.

استاد حوزه علمیه قم همچنین در پاسخ به سوال معاون وزیر آموزش و پرورش مبنی بر اینکه آیا گنجاندن درس آموزش و مدیریت خانواده به صلاح هست یا خیر تصریح کرد: برای کودکان و نوجوانان چنین چیزی را به صلاح نمی دانم ولی برای سال های انتهایی دبیرستان و همچنین در دانشگاه لازم است این کار صورت بگیرد و تفاوتی هم در سن دختران و پسران برای فراگیری این درس نیست.

او در انتها گفت: یکی از عوامل بروز طلاق و افزایش مشکلات خانوادگی این است که جوانان بدون شناخت اصول همسرداری ازدواج می کنند ولی بعد از اینکه زندگی مشترک را شروع کردند به مشکل بر می خورند بنابراین باید آموزش های لازم را در اختیار آنها قرار داد.

محمدیان: کتابهای پایه ششم تا هشتم به طورکلی بازنگری می شود

حجت الاسلام بهرام محمدیان، هم در ابتدای این دیدارها اظهار داشت:بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش برنامه تحول در کتاب‌های درسی و محتوای آموزشی در آموزش و پرورش آغاز شده است و بر این اساس، هر سال دو کتاب از هر پایه تحصیلی عوض شده و مبنای این تغییر رویکرد تعلیم و تربیت اسلامی است.

او ‌با تبیین اهداف تحول در آموزش و پرورش تصریح کرد: دستیابی به مراتب حیات طیبه و شکوفایی فطرت از مهم‌ترین اهداف نظام آموزشی است.

معاون پژوهشی ‏وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: تحول کتاب‌های درسی در پایه های اول، دوم و سوم در چند سال گذشته صورت گرفت و در سال جاری نیز کتابهای پایه چهارم دبستان تغییر کرد.

او تصریح کرد: تغییر کتابهای  پایه‌های ششم، هفتم و هشتم نیز در دستور کار قرار گرفته که به صورت کلی تغییر و یا بازنگری خواهند شد.

محمدیان عنوان کرد: برنامه‌های درسی در آموزش و پرورش در 11 حوزه یادگیری، شامل حوزه تفکر و حکمت، قرآن و معارف اسلامی، زبان و ادبیات فارسی، مطالعات اجتماعی، ریاضیات، علوم تجربی، بهداشت سلامت و تربیت بدنی، فرهنگ و هنر، کار و فناوری، آداب و مهارت زندگی و خانواده و آموزش زبان‌های خارجی تدوین می‌شود.

او با بیان اینکه آموزش و پرورش نسبت به تولید هزار و 150 عنوان کتاب اهتمام دارد، تصریح کرد: کتاب‌های تولیدی در سازمان تالیف کتب درسی پیش از تولید، پس از تولید و حین اجرا مورد ارزشیابی قرار گرفته و پس از پنج سال در صورتی که نیازهای جدیدی پیش آمده باشد کتاب درسی اصلاح شده و تغییر داده می‌شود.

ما فطرت را به پنج عنصر ارتقای تفکر، ایمان، علم، عمل و اخلاق معنی کردیم و در حوزه تفکر و حکمت آموزش و پرورش بیشتر حافظه‌محور بود و ما آموزش‌های فکری و تفکر را در کتاب‌های درسی وارد کردیم.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز دیدارهای جداگانه ای با حضرات آیات سبحانی، نوری همدانی و علوی گرگانی داشت.

به گزارش شفقنا، حضرت آیت الله العظمی سبحانی صبح پنجشنبه در دیدار با رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، اظهار کرد: قرآن کریم می‌ فرماید اگر کسی عمل صالحی را برای خدا انجام دهد، آن عمل احیا می شود و برخی هم گفته اند آن شخص احیا خواهد شد.

او افزود: اگر کسی کار خیری انجام دهد خداوند اولا آن عمل را روزی زنده کرده و به نفع آن شخص تمام می کند و همچنین برای این اشخاص در روز آخرت جزای خیر در نظر می گیرد.

آیت الله سبحانی با بیان اینکه این آیه در سوره مبارکه «نحل» باید برای مردم تبیین شود، گفت: وقف جزو نصوص قرآن است و اگر کسی وقفی انجام دهد که به نفع جامعه و دین باشد، دو بشارت برای آن شخص خواهد بود که ذکر آن رفت.

این مرجع تقلید با بیان اینکه وقف مصداق بارز این آیه محسوب می شود عنوان داشت: امام امیرالمومنین(ع) در طول دوران زندگی خود موقوفات فراوانی شامل درخت کاری، باغ و قنات داشته است.

او با اشاره به اینکه اسلام دینی انسانی است خاطرنشان کرد: در مصرف وقف باید اولویت بندی شود، آنکه وقف خاص است را نمی توان تغییر داد ولی در موقوفات عام می توان اولویت بندی کرد که ازدواج یکی از اولویت ها به شمار می رود زیرا امروزه بسیاری از مفاسد به دلیل بالا رفتن سن ازدواج روی می دهند.

آیت الله سبحانی تلاش برای ازدواج جوانان را موجب احیای نسل امروز دانست و تصریح کرد: احیای جامعه این است که جوانان را از فساد حفظ کنیم.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه برخی بیماران هیچ راه چاره ای جز کمک های دیگران ندارند گفت: این افراد هم در اولویت هستند ضمن اینکه آموزش قرآن و حفظ آن هم در کنار تربیت مبلغ و اعزام آن به مناطق گوناگون در اولویت های بعدی قرار می گیرند.

او بیان داشت: در اطراف مشهد مقدس، شیعیان دارای مساجد مخروبه هستند و روحانی هم ندارند، لازم است سازمان اوقاف و امور خیریه به این مساجد کمک هایی انجام دهد.

 

حضرت آیت الله صافی: سازمان اوقاف و امورخیریه نسبت به انجام نیت واقفان اهتمام جدی داشته باشد

حجة الاسلام والمسلمين محمّدي رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه كشور با حضرت آيت الله العظمي صافي گلپايگاني ديدار كرد.

در ابتداي اين ديدار، رياست سازمان اوقاف و امور خيريه گزارشي از فعاليت ها و برنامه هاي اين نهاد بزرگ اسلامي ارائه داد.

آیت الله صافی گلپایگانی نيز با تشكر از اقدامات ايشان و برنامه هاي مفيدي كه در اين نهاد انجام مي گيرد گفت: از اينكه شما اهتمام داريد كه نيّات واقفين را رعايت نموده و به مقاصد بلند آنان حتي الامكان توجه نماييد، بسيار جاي خوشوقتي است.

او ادامه داد: يكي از امتيازات بزرگ دين مقدّس اسلام همين مسأله وقف است كه از قديم الايام تا به امروز مردم متديّن ما از اين راه توانسته اند با وقف اموال خود، به ترويج دين مقدّس و آثار و بركات آن كمك نمايند.

این مرجع تقلید در قسمتي ديگر از سخنان خود اظهار داشت: وقتي ما واقفين را در طول قرون متمادي نگاه كنيم مي بينيم انسان هاي بسيار با ايماني بوده اند كه از گروه هاي مختلف مانند، دانشمندان و رجال كشوري در ميان آنها وجود داشته اند كه اگر بتوانيم شخصيت آنها را براي مردم بازگو كنيم و نيّات پاك آنها را در اين امور خيريه در سطح وسيعي منتشر نماييم، خود يك تاريخ بزرگ و درخشان براي كشور و مردم با ايمان ما مي باشد.

او ضمن اشاره به مطالب بسيار دقيق و ظريف و زيبايي كه در وقفنامه ها آمده است بيان داشت: وجود اين همه وقفنامه با اين عبارات بليغ، فصيح و زيبا دلالت دارد كه مردم ما هميشه انسان هاي هنردوست، عالم پرور و خيرخواه بوده اند. اين سابقه هاي خوب براي كشور ما از بهترين آثار تاريخي مي باشد.

آيت الله صافي در پايان اين ديدار افزود: انشاء الله با اهتمامي كه شما داريد بتوانيد بيش از پيش به اين مقاصد بلند اسلامي و اهداف عالي وقف توجّه نموده و حقيقت اين سنّت حسنه را به مردم معرّفي نماييد. من هم براي موفقيت شما دعا مي كنم و امّيدوارم كه در ظلّ عنايات حضرت بقية الله الاعظم ارواح العالمين له الفدا در انجام وظايف شرعي موفق باشيد.

 

حضرت آیت الله نوری همدانی تاکید کرد: ضرورت مصرف عواید موقوفات بر اساس نیت واقفان

به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، این مرجع تقلید پنجشنبه در دیدار با رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به آماری که رئیس این سازمان ارائه کرده بود اظهار داشت: این اعداد و ارقام نشان می دهد که روحیه خدمت به مردم و جامعه در میان ایرانیان افزایش یافته است

او افزود: بر اساس برخی روایات، شریف ترین عبادت ها، خدمت به جامعه اسلامی است که وقف جزو مصادیق بارز آن به شمار می رود.

آیت الله نوری همدانی با بیان اینکه انفاق در راه خدا در آیات متعددی از قرآن کریم مورد تاکید قرار گرفته است خاطرنشان کرد: خدمت دارای شکل‌های متفاوتی است که گاهی خدمت مالی مصداق آن است.

این مرجع تقلید ادامه داد: مادیات و اموالی که در این دنیا می اندوزیم اعتباری ندارند و فناپذیرند ولی اگر آنها را وقف کنیم آنگاه جاودانه می شوند و ثواب آنها تا قیامت برای انسان نوشته خواهد شد.

آیت الله نوری همدانی با اشاره به روایتی از حضرت محمد(ص) مبنی بر اینکه هر کس نفع بیشتری به مردم برساند محبوب تر در نزد خداوند است گفت: البته خدمت به جامعه فقط در مادیات نیست بلکه گاهی در قالب خدمات فرهنگی، ارشادی و تبلیغی متجلی می شود.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه احیای یک فرد بر اثر تبلیغ صحیح بسان احیای جامعه ای خواهد بود عنوان داشت: این نوع خدمات فرهنگی و ارشادی هم تاثیر بسزایی در پیشرفت جامعه دارند.

او در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت مصرف عواید موقوفات بر اساس نیت واقفان اشاره کرد و افزود: سازمان اوقاف در این زمینه عملکرد موفق و خوبی داشته است.

آیت الله نوری همدانی با اشاره به فعالیت های قرآنی اوقاف در زمینه حفظ و قرائت خاطرنشان کرد: البته باید به تفسیر قرآن هم بها بدهیم زیرا تفسیر دارای جایگاه و اهمیت والایی بوده و اهتمام برای گسترش آن ضروری است.

این مرجع تقلید بر ضرورت نگارش تفسیر مقارن مانند فقه مقارن و دیگر دانش ها تاکید و ابراز کرد: در این زمینه لازم است سازمان اوقاف وارد عمل شده و برای نگارش تفسیر مقارن و گسترش فعالیت های تفسیری در مورد قرآن تلاش کند.

او گفت: امروز شاهد هستیم دشمنان تشیع به ویژه غربی ها با هدف تبلیغ و هجمه علیه مکتب اهل بیت(ع) به تقویت وهابیت روی آورده اند؛ تهدیدات و هجمه های آنها بسیار زیاد است و به همین دلیل ما نیز باید پایگاهی برای رفع شبهات و دفاع از مکتب حقه تشیع ایجاد کنیم که در این زمینه سازمان اوقاف می تواند نقش مهمی داشته باشد.

آیت الله نوری همدانی با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی و ایستادگی ملت ایران در برابر زورگویی ها و دشمنی ها بیان داشت: این امر سبب کینه و عداوت فراوان دشمنان و مخالفان تشیع با مردم ایران شده و به همین دلیل مبارزه مستقیم و غیر مستقیم با ما را در دستور کار قرار داده اند.

استاد حوزه علمیه قم در ادامه به فعالیت های سازمان اوقاف و امور خیریه پرداخت و اضافه کرد: اقدامات این سازمان مثبت بوده و در زمینه بقاع متبرکه و سامان دهی آنها به ویژه ایجاد مراکز فرهنگی و قرآنی در این امکان مقدس، شاهد فعالیت های خوبی بوده ایم.

او تاکید کرد: باید اینگونه اقدامات و همچنین آثار و برکات وقف از طریق رسانه ها به مردم اطلاع داده شود.

آیت الله نوری همدانی در پایان تصریح کرد: اربعین حسینی فرصتی استثنائی برای شیعیان است زیرا هیچ نیرویی نمی تواند در یک روز میلیون ها انسان را در یک شهر جمع کند؛ سازمان اوقاف و امور خیریه می تواند در این زمینه هم وارد شده و به فعالیت های موثر خود ادامه دهد.

 

تاکید آیت‌الله علوی گرگانی بر نهادینه‌ سازی فرهنگ وقف عام در جامعه

به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، استاد حوزه علمیه قم عصر پنجشنبه در دیدار با رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه در گذشته بسیاری از موقوفات به دلیل بی توجهی و عدم عمل به نیت واقفان هدر می‌رفتند، اظهار کرد: پیش از این برخی افراد از موقوفات سوء استفاده می‌کردند ولی امروز شاهد ساماندهی وضعیت املاک وقفی هستیم.

او افزود: مدیریت سازمان اوقاف در دوره کنونی اقدامات قابل تقدیری داشته و از رهبر معظم انقلاب هم تشکر می‌کنیم که حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی را به این سمت منصوب کرده‌اند.

علوی گرگانی با بیان اینکه در باب موقوفات دو مرحله داریم گفت: نخست اینکه موقوفات چه اثر مثبتی در جامعه می‌توانند داشته باشند و چه باید کنیم که منشأ اثر باشند.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: مرحله دوم جنبه منفیات است؛ اگر چنین جنبه‌هایی وجود دارد باید آنها را حذف کنیم زیرا خاصیت وجودی موقوفات را تحت الشعاع قرار می‌دهند.

او با اشاره به اینکه همه مردم آگاهی لازم در مورد وقف را ندارند، خاطرنشان کرد: برخی محدودیت‌ها در وقف سبب می‌شود که مشکلاتی به وجود بیاید؛ می‌توان رویه‌ای را در نظر گرفت تا مسوولان سازمان اوقاف، واقفان را راهنمایی کنند که املاکشان را در چه راهی وقف کنند.

علوی گرگانی گفت: وقف عام در شرایط کنونی تاثیر به سزایی دارد و می‌توان با استفاده از عواید آن و بر اساس اولویت‌بندی و شرایط موجود، آثار و برکات بیشتری را برداشت کرد.

او با بیان اینکه عواید حاصل از وقف عام می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند خاطرنشان کرد: چنانچه این فرهنگ نهادینه شود، به تدریج افراد وقف‌هایی انجام می‌دهند که بتوان با استفاده از آنها به اولویت‌های جامعه پرداخت.

استاد خارج فقه حوزه علمیه قم با اشاره به لزوم وقف در راستای گسترش حوزه‌های علمیه و تربیت طلاب علوم دینی گفت: در این زمینه نیازمند توجه لازم از سوی مسوولان اوقاف و مردم هستیم.

محمدی: 1300 بقعه در سال جاری بازسازی می شوند

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز در ابتدای این دیدارها گزارشی از عملکرد سازمان متبوع در سال گذشته ارائه کرد و گفت: از عواید موقوفات، بیش از 800 نفر از مساعدت‌های مربوط به ازدواج و تهیه جهیزیه برخوردار شدند.

او مساعدت به 14 هزار دانش آموز بی بضاعت، اعزام 1280 نفر از محرومان به مشهد مقدس، اعزام 200 نفر به عتبات عالیات، کمک به 9700 بیمار نیازمند، کمک رسانی به 24 هزار نفر از ایتام، اعزام 15 هزار مبلغ از استانهای قم، مشهد و اصفهان و همچنین روحانیون بومی و برپایی 14600 مسجد، حسینیه و امامزاده از محل‌های مصرف عواید موقوفات طی سال گذشته ذکر کرد.

محمدی با بیان اینکه حضور روحانیون و مبلغان دینی در مساجد و بقاع متبرکه رشد چشمگیری داشته است، افزود: مردم ایران از ابتدای امسال تاکنون دو هزار وقف جدید انجام داده‌اند که این امر به دلیل مشاوره‌های خوب و اطلاع‌رسانی مناسب بوده است.

او حفظ قرآن کریم را مطالبه رهبر انقلاب و یکی از ماموریتهای اوقاف ذکر کرد و بیان داشت: در طول سه سال گذشته، 860 هزار نفر در زمینه حفظ قرآن فعالیت کرده‌اند و 2400مرکز فرهنگی و قرآنی در بقاع متبرکه فعالیت خوبی در سراسر کشور دارند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز از سرمایه‌گذاری 160 میلیارد تومان برای بازسازی و نوسازی 1300 بقعه متبرکه در سال جاری خبر داد و افزود: در مجموع 3700 بقعه متبرکه در سراسر ‏کشور زیر پوشش فعالیت‌های عمرانی قرار گرفته‌اند و این کار در قالب طرحی جامع صورت ‏می‌گیرد.

کد خبر: 1393914302267
1393/9/14

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن