بازدید این صفحه: 4881 تاریخ انتشار: 1393/8/22 ساعت: 01:23:15
حضرت آیت الله جوادی آملی:
استقلال مرجعیت به برکت حوزه مستقل است
آیت الله 'عبدالله جوادی آملی' از مراجع تقلید گفت: اگر امروز مراجع مستقل هستند به برکت استقلال حوزه های علمیه است.
موضوع: حوزه
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از ایرنا؛ وی روز چهارشنبه در جمع اعضای هیات رییسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، بر لزوم استقلال حوزه تاکید کرد و افزود: حوزه نباید معطل دولتی خاص بماند، زیرا اگر حوزه مستقل نباشد خروجی های حوزه نیز مستقل نخواهند بود.
آیت الله جوادی آملی خاطرنشان کرد: حوزه مستقل دیگر تحت تاثیر دولتها نیست؛ زیرا دولتها همگی بر اساس منافع و شرایط خود تصمیم می گیرند و به همین دلیل حوزه نباید خود را تابع این تفکرات کند.
وی تصریح کرد: شعار 'نه شرقی و نه غربی' بهترین شعار است، زیرا یک باغ سه نوع درخت دارد؛ گروه اول درخت هایی که در سایه شرق هستند و بخشی که در سایه غرب هستند و گروهی از درختان نیز در وسط باغ هستند؛ شگفت است که تنها درختانی که در وسط باغ هستند درست رشد می کنند؛ زیرا زیر سایه کسی نیستند و نور آفتاب را به طور کامل دریافت می کنند.
* نهال فروشی نکنیم
وی با بیان اینکه نباید اجازه دهیم که استعدادهای ناب حوزه بدون اینکه پرورش یابند جذب دستگاه های دیگر شوند، گفت: وقتی وارد فیضیه می شوم و می بینم اطلاعیه های جذب بخش های مختلف را نصب کرده اند، قلبا ناراحت می شوم، چون این کار نهال فروشی است و ما نباید اجازه دهیم که طلبه ای که استعداد رهبر و مرجع شدن را داراست، به این سطح راضی شود.
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید خروجی این حوزه هستند، خاطرنشان کرد: باید به شکلی کار کنیم که چنین محصولاتی را بتوانیم به بهترین شکل تولید کنیم.
وی با اشاره به اهمیت تولید فکر و محتوا و گسترش کمی و کیفی خروجی های حوزه علمیه قم، اظهارداشت: به هیچ عنوان نباید حوزه علمیه قم با این همه ظرفیت و امکانات، سر سفره دیگری باشد، بلکه باید محصولات و خروجی های بزرگی داشته باشد.
وی بیان کرد: امروز ما در کنار سفره حوزه نجف نشسته ایم، زیرا همه ما اذعان داریم که اگر خروجی حوزه نجف را از ما بگیرند؛ دستمان خالی می ماند؛ کفایه، رسایل، کتب اربعه و شرایع و شروح شرایع همگی از این جمله هستند و ما امروز از همان ها استفاده می کنیم.
آیت الله جوادی آملی خاطرنشان کرد: سووال اینجاست که چرا بعد از گذشت صدها سال هنوز ما نتوانستیم کتابی پرمغزتر از این کتب بنویسیم .
وی گفت: حقیقت امر اینجاست که این بزرگان، معصوم و امامزاده نبودند، بلکه همه آن ها مثل ما طلبه بودند، ولی خوب درس خواندند و از همه مهمتر اینکه اگر حوزه نجف، نجف شد به خاطر نوع و عرضه مدیریت سید مرتضی بود.
وی بیان کرد: ایشان با نوع مدیریت خود توانستند شاگردانی چون شیخ طوسی پرورش دهند که دو کتاب از کتب اربعه را بنویسند؛ ایشان با مکنت ارثی خود توانست به شکلی مدیریت کند که چنین خروجی بزرگی از حوزه نجف تولید شود؛ هنر بزرگ او نیز شاگردپروری بود.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: باید به یاد داشته باشیم که شاگردپروری از رموز اصلی موفقیت در این کار است؛ اگر مثل ایشان شاگرد پروری کنیم، موفق خواهیم شد؛ حوزه را باید حوزویان نگاه دارند و اگر حوزه را رها کنند قطعا این روند به تضعیف حوزه منجر خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عزای حسینی نیز گفت: در بحث ایام عزای امام حسین(ع) دو مطلب را باید مورد توجه قرار دهیم؛ نخست تسلیت برای این ایام و عزای امام و دیگری مسوولیتی که ما در مقابل امام خود داریم.
آیت الله جوادی آملی افزود: وقتی که پیامبر(ص) فرمودند که من و علی(ع) پدران این امت هستیم، در حقیقت آنان ما را دعوت کردند که فرزندانشان باشیم و در این بین ما فرزندان نسبت به پدران خود وظیفه داریم.
کد خبر: 1393822302042
1393/8/22
|