بازدید این صفحه: 4018 تاریخ انتشار: 1393/8/18 ساعت: 02:21:14
خطبه ها و افشاگری های امام سجاد(ع) واقعه کربلا را زنده نگه داشت / جواد مقدسی
عالم و پژوهشگر حوزوی ضمن عرض تسلیت سالروز شهادت امام زین العابدین (ع) به عموم شیعیان و مسلمانان، افشاگری های ایشان درباره حادثه عاشورا را باعث زنده نگهداشتن و جلوگیری از تحریفات دستگاه اموی نسبت به این حادثه عظیم عنوان کرد.
موضوع: دیدگاه
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از شفقنا؛
حجت الاسلام والمسلمین جواد مقدسی در گفت وگویی امام چهارم علیه السلام را شخصیتی کم نظیر توصیف کرده و گفت: امام علی بن الحسین(ع) در زهد و تقوا یگانه روزگار خود بوده و اوج بندگی و خلوص ایشان به درگاه حق تعالی آنچنان در دل اهل معرفت جای گرفت که به ایشان زین العابدین یعنی زینت عبادت کنندگان لقب دادند.
مقدسی کمک به بینوایان و ارشاد و هدایت اطرافیان را از فضائل برجسته امام سجاد(ع) ذکر کرده و گفت: امام (ع)، همانند جد بزرگوارش مولای متقیان علی (ع) همواره به فکر فقرا بودند ، شبانه و مخفیانه غذا به در خانه فقرا می بردند؛ همچنین ایشان با صبر و متانت خاصی در پی ارشاد و هدایت اطرافیان و گمراهان زمانه بوده و بارها توانستند اشخاص زیادی را به معارف اصیل اسلامی و آیین پیامبری راهنمایی کنند.
این عالم دینی با اشاره به حضور امام سجاد(ع) در سرزمین کربلا و بیماری ایشان در آن هنگام گفت: در جریان حادثه عاشورا مصلحت خدا بود که امام سجاد (ع) مریض باشد و در بستر بیماری قرار داشته باشد. زیرا خدا می خواست زمین از حجت او خالی نباشد چرا که اگر امام زین العابدین (ع) بیمار نبودند ، جهاد بر ایشان واجب بود و باید به میدان می رفتند و می جنگیدند.
وی تصریح کرد: باری تعالی می خواستند که امام سجاد (ع) در کربلا باشد ، مصائب را ببیند و بعد از کربلا مظلومیت حسین (ع) را به گوش مردم برساند و با خطبه هایی که در کوفه و شام بیان می کند ، همه حقایق روشن گردد و چهره ی رسوای یزید و یزیدیان را رسواتر نماید. در واقع امام سجاد (ع) به همراه عمه بزرگوارش زینب کبری (س) ، پیام خون امام حسین (ع) را به گوش عالمیان رسانیدند.
حجت الاسلام مقدسی، نقش امام سجاد(ع) را در زنده نگهداشتن قیام عاشورا مهم و ارزنده ارزیابی کرده و افزود: امام چهارم(ع)، با وجود بیماری طاقتفرسایشان همراه و همگام با بانوان اهل بیت (ع) با تبلیغات مسموم و دروغین امویان بر ضد آل علی(ع) به مبارزه برخاست و از کیان نهضت حسینی (ع) یه نحو احسن دفاع نمود.
وی ادامه داد: امام سجاد(ع) پس از شهادت پدر بزرگوارش ، در رأس بازماندگان خاندان حسینی ، ابلاغ پیام قیام و شهادت سرخ امام حسین علیهالسلام را به عهده گرفت و با سخنرانیها و مناظرات خود، به افشای چهره ی پلید حکومت اموی و بیدار ساختن افکار عمومی پرداخت.
عالم و پژوهشگر حوزوی، تبیین جایگاه اهل بیت(ع) و شناساندن حقیقت دین به مردم را از جمله عملکردهای امام زین العابدین (ع) پس از واقعه کربلا عنوان کرده و گفت: علی بن الحسین(ع)، لحظهای از تبیین جایگاه حقیقی اهل بیت علیهالسلام و شناساندن حقیقت دین به مردم غفلت نورزید. ایشان در سخنرانیها و گفتگوهای خود در کوفه و شام پیوسته بر این اصل تأکید می ورزید و هر گاه فرصتی دست میداد جایگاه اهل بیت (ع) و انتساب ایشان به رسول خدا(ص) را یادآور می شد.
وی نقش علی بن الحسین(ع) را در مبارزه با تحریف قیام کربلا موثر و حیاتی توصیف کرده و گفت: مبارزه با تحریفات قیام مقدس کربلا و نشان دادن حقیقت قیام سیدالشهداء (ع) به همگان ، از اقدامات مهم امام سجاد (ع) در ایام اسارت به شمار میرود.
مقدسی افزود: دشمن برای رسیدن به هدف شوم خود سعی داشت تا تغییر و تبدیل هایی را جهت تحریف قیام عاشورا و اهداف مقدس آن انجام دهد. آنان از سویی از همان ابتدای آغاز قیام کوشیدند تا با توجیه و تفسیرهای ناروای خود به این قیام مقدس رنگ فساد و اختلاف بزنند. و از سوی دیگر کوشیدند بعد از شهادت امام علیهالسلام به تحریف معنوی قیام عاشورا دست یازند بدین جهت سعی داشتند که از اندیشه جبریگری بهره برده جنایات خود را به اراده خدا نسبت دهند و بدین وسیله افکار عمومی را تخدیر کنند. اما امام سجاد علیهالسلام و زینب کبری(سلاماللهعلیها) که از این شگرد تبلیغی دشمن آگاهی کامل داشتند با سخنان و احتجاجات محکم خود حکومت اموی را در رسیدن به این هدف ناکام گذاشتند.
وی با بیان این مطلب که امام سجاد(ع) با یادآوری مصائب امام حسین(ع) در فرصت های مختلف موفق به حفظ و ماندگاری واقعه عاشورا شد، افزود: امام سجاد علیهالسلام جهت ممانعت از فراموش شدن نام و یاد شهیدان عاشورا، گریه های هدف داری داشتند که از سوی ایشان و در هر مناسبتی برای اباعبدالله الحسین ع انجام میگرفت.
امام سجاد علیهالسلام تا پایان عمر همواره از مصیبتهای پدر بزرگوارش یاد میکرد و بر او و یاران شهیدش میگریست؛ آن قدر گریست که در برخی از روایات از ایشان به عنوان يكی از «بكائون خمسه» یاد شده است. ایشان بيست يا چهل سال بر پدر بزرگوارش حسین (ع)، گريه کرد.
این عالم حوزوی با اشاره به شهادت امام زین العابدین(ع) گفت: وقتی به تاریخ مرامجعه می کنیم در شهادت امام سجاد (ع) ، اختلاف وجود دارد . مشهور این است که در یکی از این سه روز حضرت به شهادت رسیده اند، دوازدهم – هجدهم و یا بیست و پنجم ماه محرم الحرام سال 95 هجری قمری در شهر مدینه منوره و نقل شده که امام (ع) در زمان شهادت 57 سال سن داشتند .
پس از واقعه جانگداز عاشورا امام سجاد (ع) در حدود سی و پنج سال زندگی کردند و سرانجام در اثر مسمومیت به تاریخ فوق الذکر به شهادت رسیده و امام باقر (ع) ، بدن مطهرشان را غسل داده و کفن نموده، در قبرستان بقیع به خاک سپردند.
کد خبر: 1393818301997
1393/8/18
|