صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | عاشورا می آموزد: تکلیف همگانى، مقابله با ستم‏ / درسی از امام خمینی
بازدید این صفحه: 2717          تاریخ انتشار: 1393/8/7 ساعت: 01:36:13
عاشورا می آموزد: تکلیف همگانى، مقابله با ستم‏ / درسی از امام خمینی

گرچه عطر عاشورا در جان زمان جاری است و در همه دوره ها جانهای مشتاقان را عطرآگین می کند و گرچه در قافله حیات بشریت، نوای زنگ کاروان حسین بن علی(علیهماالسلام) صلای عدالت و سعادت را به گوش جانها می رساند و...

موضوع: اخبار

 

 

 

 

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از جماران؛

 

 

گرچه عطر عاشورا در جان زمان جاری است و در همه دوره ها جانهای مشتاقان را عطرآگین می کند و گرچه در قافله حیات بشریت، نوای زنگ کاروان حسین بن علی(علیهماالسلام) صلای عدالت و سعادت را به گوش جانها می رساند و گرچه در صفحات تاریخ زندگی انسانها درخشانترین و نورانی ترین صفحات مربوط به  واقعه کربلا و هنرنمائی حضرت حسین علیه السلام و یاران و همراهان آن حضرت است و تا آن جا عظمت می یابد که: « کُلُّ یَوْمٍ عَاشُورَا و کُلُّ أَرْضٍ کَرْبَلاء » به عنوان یک خط مشی و یک روش سعادت آفرین و عدالت گستر سرلوحه کار طالبان حقیقت و دادگری قرار می گیرد، اما این راهبرد سترگ به میزان عظمت و اهمیت آن همچون اسلام عزیز از خطر انحراف و کژفهمی مصون نیست. و در چنین مواقعی است که نقش اصلاحگران در القاء فهم درست و احیای ارزشها مطابق حقیقت آن رخ می نماید.
حضرت امام خمینی(س) در جایگاه  یکی از بزرگترین احیاگران ارزشها و مجدد واقعی حقیقت فرهنگ عاشورا، ضمن بهره گیری از این واقعه عظیم، همواره بر سنت بزرگداشت  فداکاری حضرت سیدالشهدا در همه ابعاد آن تأکید ویژه داشتند  و در کنار بیان اهمیت و نقش عزاداری سالار شهیدان در احیای اسلام و مکتب سیدالشهدا، و ابعاد دیگر قضیه، درعین حال نسبت به اصلاح دیدگاهها و سالم سازی دریافتها و جلو گیری از انحرافها و سوء برداشتها هم سفارش می فرمودند:


     «این کلمه «کُلُّ یَوْمٍ عَاشُورَا و کُلُّ أَرْضٍ کَرْبَلاء» یک کلمه بزرگى است که اشتباهى مى ‏فهمند. آنها خیال مى‏ کنند که یعنى هر روز باید گریه کرد! لکن این محتوایش غیر از این است. کربلا چه کرد، ارض کربلا در روز عاشورا چه نقشى را بازى کرد، همه زمینها باید آن طور باشند. نقش کربلا این بود که سید الشهداء- سلام اللَّه علیه- با چند نفر جمعیت و عدد معدود، آمدند کربلا و ایستادند در مقابل ظلم یزید و در مقابل دولت جبار. در مقابل امپراتور زمان ایستادند و فداکارى کردند و کشته شدند، لکن ظلم را قبول نکردند، و شکست دادند یزید را. همه جا باید این طور باشد. همه روز هم باید این طور باشد. همه روز باید ملت ما این معنا را داشته باشد که امروز روز عاشوراست و ما باید مقابل ظلم بایستیم؛ و همین جا هم کربلاست و باید نقش کربلا را ما پیاده کنیم، انحصار به یک زمین نداشته؛ انحصار به یک افراد نداشته. قضیه کربلا منحصر به یک جمعیت هفتاد و چند نفرى و یک زمین کربلا نبوده. همه زمینها باید این نقشه را اجرا کنند، و همه روزها غفلت نکنند. ملتها باید غفلت نکنند از اینکه همیشه باید مقابل ظلم باشند» (صحیفه امام، ج‏10، ص:122و 123)

کد خبر: 139387301925
1393/8/7

Share

آخرین مطالب
1393/6/12: روحانیت و اینترنت؛ از تبلیغات تا واریز وجوهات
1393/5/31: تقدیم جایزه بهترین فیلم جهان اسلام به موزه امام در حضور سید حسن خمینی
1393/5/21: درسی از امام خمینی(س) / درسی که باید از پیامبر اسلام آموخت، مدارا با مخالف و منتقد
بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن