بازدید این صفحه: 2953 تاریخ انتشار: 1393/8/5 ساعت: 03:52:58
حضرت آیت الله روحانی:
شیعیان به همان اندازه که به شعائر حسینی اهمیت میدهند، به تهذیب اخلاق بپردازند
ازشیعیان انتظار میرود که در همه اوقات سال و به خصوص در ایام عاشوراء در تربیت جان و تهذیب اخلاق خود به همان اندازه که به احیاء شعائر حسینی و برپاداشتن آن اهمیت میدهند، بپردازند. این کار از طریق تعامل با همه ارزش ها و موضعگیریها و اهداف عاشورا صورت میگیرد.
موضوع: اخبار
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛
حضرت آیت الله العظمی سید محمد صادق روحانی به مناسبت آغاز ماه محرم و ایام عاشورای حسینی، پیامی را به زبان عربی صادر فرمود که در ادامه ترجمه این پیام را به زبان فارسی می خوانید :
بسم الله الرحمن الرحیم
«اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ.»
ابتدا ایام عاشورای حسینی را به ساحت مقدس رسول الله الاعظم و اوصیای طاهرین او (علیهم السلام) مخصوصا خاتم و قائم اوصیاء (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء) تسلیت عرض مینمایم و از خداوند متعال میخواهم ما را به افتخار ولایت و محبت به اهل بیت (علیهم السلام)، و گرفتن انتقام آنان زیر پرچم حضرت صاحب الزمان (عجّل الله تعالى فرجه) شرافت بخشد.
در اینجا لازم می دانم درباره چند موضوع با فرزندان عزیز و مومنم، صحبت کنم:
سخن اول : ایام عاشوراء، ایام شعائر مبارک حسینی است. فرزندان عزیز ما باید بدانند که برای حفظ این شعائر بهای سنگینی پرداخت شده، خونها در راه آن ریخته شده، بدنها قطعه قطعه گردیده و جانها فدا شده است. بنابراین سستی در اقامه این شعائر روا نیست و باید برای انجام این مسئولیت شرعی که بر عهده همگان می باشد، داراییهای ارزشمند و گرانبها را بذل نمود. فرزندان حسینی ما بدانند که اگر چنین کنند یکی از بزرگترین وظایف الهی خویش را به انجام رساندهاند، و جایگاه آنان، در پیشگاه خداوند متعال، جایگاهی والا خواهد بود.
سخن دوم : شیعه اهل بیت (علیهم السلام) در طول تاریخ نشان داده که این مذهب حق ـ علیرغم توفانهای عظیم هر عصر و زمانهای ـ با منظومه فکری و عقیدتی و تشریعی قوی و مستحکم خود به دلایل بسیاری، همچنان پابرجا باقی مانده است. از مهمترین این دلایل توجه به احیای شعائر مبارک حسینی است، چون این امر، فرزندان شیعه را پیش از آنکه بزرگ شوند با راز مظلومیت امام حسین (علیهالسلام) و اهداف نهضت الهی او آشنا میکند؛ راز و اهدافی که دلالت بر امامت حقهای دارد که ظالمان از صاحبان واقعی آن غصب کردهاند.
این امر باعث میشود یک شیعه، در اعتقاد خود به امامت اهل بیت (علیهم السلام) و ویژگیهای عقیدتی و فکری آنان راسخ گردد و در دفاع از ایشان ذوب شود.
همانا دلیل حملات ویرانگری که سران ضلالت و گمراهان هر ساله تحت عناوین مختلف بر ضد این شعائر راه میاندازند و برپادارندگان این شعائر را استهزاء میکنند، نیز همین است. هدف از تمام این کارها تنها از بین بردن حس ولایتمداری و خاموش کردن شعله فروزان حماسه حسینی، و سست کردن احساسات عمیق به حضرت سید الشهداء (علیه السلام) است تا برائت از دشمنان امامت اهل بیت (علیهم السلام) را کمرنگ کنند.
اما شیعیان همیشه نشان داده اند در مقابل اقدامات غرضورزان آگاهتر و هوشیارتر، و در ناکام گذاشتن نقشههای آنان قدرتمندتر از قبل هستند.
تاریخ نشان داده که نتیجه تمام تلاشها برای از بین بردن شعائر مبارک حسینی، نتیجهای جز آن نداشته است که این شعائر ریشهدارتر و درخشانتر گردیده است. این مهم به خوبی گواه آن است که دست غیب الهی در حفظ این شعائر و تأیید آنها تا زمان ظهور مقدس حضرت مهدی (عج) دخیل است. همانطور که خداوند در قرآن کریم می فرمایند : (يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ جَاءَتْكُمْ جُنُودٌ فَأَرْسَلْنَا عَلَيْهِمْ رِيحًا وَجُنُودًا لَمْ تَرَوْهَا ۚ وَكَانَ اللَّهُ بمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرًا)
این مطلبی است که عالمه و صدیقه آل محمد (علیها و علیهم السلام) نیز به آن تصریح کرده و فرموده اند: (وَلَيَجْتَهِدَنَّ أَئِمَةُالكُفْرِ وَأشْياَعُا لضَلالَةِ فيمَحْو هِوَ تَطْمِيسهِ، فَلايَزْدَادُ أثرُهُ إلا ظُهُورَاً،وأمْرُهُ إلا عُلُوّاً )
سخن سوم : من کاملاً از تحریکاتی که عدهای در آغاز محرم هر سال به راه میاندازند و با عنوان اصلاح شعائر حسینی نزاع و دودستگی در میان صفوف شیعیان ایجاد میکنند، آگاهم.
در تعجبم و نمیدانم چطور از یاد این افراد رفته است که حفظ وحدت در صفوف اسلامی فرع است نسبت به حفظ وحدت میان شیعیان، آنان را چه شده است که سعی میکنند اولی را با نابودی دومی محقق کنند، در حالیکه هر دو به یکدیگر مرتبط هستند. و گویی چناناند که: (كَالّتِي نَقَضَت غَزْلَهَا مِن بَعَدِ قُوَّةٍ أنْكَاثَاً)
من از این افراد میخواهم ـ اگر واقعاً خواهان تحقق وحدت هستند ـ در رفتار خود بازنگری کنند، و از فعالیتها و سخنانی که میان شیعیان درگیری و کشمکش ایجاد میکند، دوری کنند، و هر فردی ـ با آرامش تمام ـ مطابق حجت شرعی خود که از اجتهاد و تقلید به دست میآورد، عمل نماید بدون اینکه نیازی به غوغا افکنی و شعلهور کردن اختلاف در بین شیعیان باشد.
سخن چهارم : از همه شیعیان انتظار میرود که در همه اوقات سال و به خصوص در ایام عاشوراء در تربیت جان و تهذیب اخلاق خود به همان اندازه که به احیاء شعائر حسینی و برپاداشتن آن اهمیت میدهند، بپردازند. این کار از طریق تعامل با همه ارزش ها و موضعگیریها و اهداف عاشورا صورت میگیرد. چرا که عاشورا سرشار از ارزشها و اهدافی چون امر به معروف و نهی از منکر، ایثار در راه خدا، تسلیم در مقابل قضاء و قدر الهی، دفاع تا پای جان در راه دین، توجه به پوشش و عفاف و حجاب شرعی، غرق شدن در اطاعت خدا و عبادت اوست. شایسته است که شیعه در ایام عاشورا تلاش کند تا زمینه همه اینها را در خود فراهم نماید، چنان که عاشورا ترازویی باشد که فرد شخصیت خود را با آن میسنجد، و در پرتو نور آن تکامل پیدا میکند و به بالاترین درجات کمال دست مییابد.
در پایان تنها صحبتی که میماند این است که:
ذوبوا في الحسين، ثمَّ ذوبوا في الحسين، ثمَّ ذوبوا في الحسين، که خیر دنیا و آخرت شما در این است. از خداوند متعال میخواهم دستان کسانی که پرچمهای شعائر مبارک حسینی را در دست دارند، بگیرد، و قدمهای آنان را در راه احیای این شعائر محکم و استوار گرداند. من آنان را از دعای خود فراموش نخواهم کرد و امید دارم که آنان نیز مرا از دعاهای مستجاب خود فراموش نکنند، مخصوصا در مجالس و محافل عزاداری، چرا که این مجالس و محافل، محل اجابت دعا و نزول رحمت الهی است.
والسلام علیهم جمیعا و رحمة الله و برکاته.
محمد صادق حسینی روحانی
اول محرم الحرام 1436 هجری قمری
کد خبر: 139385301903
1393/8/5
|