بازدید این صفحه: 3073 تاریخ انتشار: 1393/7/30 ساعت: 03:00:15
حضرت آیتالله جوادی آملی :
اگر محصولات حوزه علمیه نجف را بگیریم تمام حوزهها یخ میبندد
حضرت آیتالله العظمی عبدالله جوادی آملی گفت: دین به وسیله عالمان حوزوی محفوظ است، تا از روحانیت صدا بر نخیزد مردم قیام نمیکنند؛ اگر خوب کار نکنید دشمن داعش سازی خواهد کرد.
موضوع: دیدار
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛
این مرجع تقلید شیعیان ، ظهر امروز در دیدار اعضای مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم که در مؤسسه علوم وحیانی اسرا برگزار شد، گفت: این مجمع دارای چندین وظیفه در قبال حوزه است که اولین آن، آینده نگری برای حوزه است.
وی افزود: وظیفه نخست مسوولان حوزه، تربیت افرادی برای آینده حوزه است، زیرا این حوزه باید کسانی را تربیت کند که در آینده بتوانند مرجعیت دین، تألیف و تدریس کتابهای مختلف دینی را بر عهده گیرند؛ البته در کنار آن، باید نیازهای داخلی همانند تربیت امام جمعه، امام جماعت، مبلغ برای مدارس، دانشگاهها و مجامع عمومی را نیز در نظر داشته باشند.
این مرجع تقلیدشیعیان خاطرنشان کرد: حوزه علمیه قم از برجستهترین حوزههای علمیه جهان تشیع است که این موقعیت نعمتی برای همه ماست؛ این حوزه به برکت تلاش امام راحل، علما و شهدا به این عظمت و شکوه رسید که همه ما باید قدردان این نعمت باشیم.
وی افزود: در برابر هر نعمتی مسؤولیتی نیز وجود دارد و حوزه علمیه قم باید جهانی فکر کند، و اگر ملی و منطقه ای هم عمل کرد حتما باید فکر آن جهانی باشد.
وی ادامه تصریح کرد: اگر امروز خروجی حوزه علمیه نجف را از حوزهها بگیریم تمامی آنها ساکت و راکد شده و دستمان خالی میشود؛ کتب اربعه و دیگر کتابهای معتبر حوزههای علمیه جهان تشیع خروجی حوزه علمیه نجف است و اگر محصولات حوزه علمیه نجف را بگیریم تمام حوزهها یخ میبندد، دلیل این خروجی نیز به دلیل مدیریت بالای سید مرتضی بود.
حضرت آیت الله جوادی آملی بیان داشت: ما باید در هر مقطع و هر شکل در فعالیت خود یک سید مرتضای کوچک باشیم زیرا اگر صرفا به دو سال درس خواندن طلاب بسنده کنیم اتلاف وقت صورت گرفته است زیرا حوزه نباید عمر فروشی کند.
وی افزود: چرا حوزه علمیه نباید بتواند پس از صد سال کتابی همانند کفایه یا رسائل بنویسید؟ در حوزههای علمیه باید بتوان افراد مستعد و با استعداد را شناسایی کرد،افراد دارای استعدادهای ضعیف، متوسط و قوی هستند، افرادی که استعداد ضعیف و متوسط دارند باید به کارهایی همانند تبلیغ، امام جماعتی و دیگر مسائل بپردازند.
این استاد حوزه علمیه افزود: افراد قوی نباید در کارهای معمولی خود را محصور کنند بلکه این افراد باید سنگربان و مرزبان حوزه باشد و این استعداد برای او مسوولیت آور است؛ حوزههای علمیه مستعد پرورش مرجع، مؤلف، محقق و پژوهشگر و ائمه جماعات هستند..
وی با ذکر این مطلب که طلاب مستعد، بذر آینده حوزه هستند، خاطرنشان کرد: وظیفه شناسایی این افراد نیز وظیفه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم است، سید مرتضی نیز چنین می کردند و با مدیریت خود اموال وقفی را به قطب فرهنگی مبدل کرد.
این مرجع تقلید یادآورشد: دین به وسیله عالمان حوزوی محفوظ است، زیرا تا از روحانیت صدا بر نخیزد مردم قیام نمیکنند؛ طلاب نباید خوش باورباشند ولی باید در متن جامعه قرار گیرند زیرا اگر خوب کار نکنید دشمن داعش سازی خواهد کرد؛ به همین خاطر باید به مسائل جهان نیز آگاه باشیم و بدانیم صهیونیست و آمریکا چه کار کرده و چه افرادی را تربیت میکند، باید دور دست را دید، البته حوزه از این جهت بصیرت و آشنایی پیدا کرده و کل جهان را رصد میکند؛
حضرت آیت الله جوادی آملی فعالیت حوزه علمیه نجف را الگویی خوب برای کار علمی در حوزه دانست و گفت: باید تلاش کنیم تا سید مرتضی شویم، امامت و رسالت نیست که بگوییم نمیشود، همه که نباید منبر بروند، اگر فردی استعداد بالا ندارد معذور است ولی فرد مستعد وظیفه دارد، خوشبختانه امروز سطح علمی ارتقا یافته است و دروازه های علم باز است که باید از این شرایط به خوبی استفاده کنیم.
کد خبر: 1393730301875
1393/7/30
|