بازدید این صفحه: 3298 تاریخ انتشار: 1393/7/7 ساعت: 03:58:42
حضرت آیت الله نوری همدانی:
علم زمانی مفید و تاثیرگذار است که همراه ایمان و اخلاق باشد
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی با تاکید بر تدریس اخلاق در حوزه های علمیه و مدارس وابسته آن گفت: علم زمانی مفید و تاثیرگذار است که همراه ایمان و اخلاق باشد.
موضوع: دیدار
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛ این مرجع تقلید امروز در دیدار جمعی از طلاب خواهر حوزه های علمیه استان آذربایجان غربی یکی از برکات انقلاب اسلامی را گشودن راه تکامل و ترقی بانوان عنوان کرد و اظهار داشت: قبل از انقلاب بانوان دو دسته بودند؛ عده ای غربگرا که مطابق با ارزش های غربی حرکت می کردند و دسته دیگر عده ای که منزوی و خانه نشین بودند اما انقلاب اسلامی راه شکوفایی استعدادها در مسیر علم و تحصیل را برای بانوان باز کرد.
او طلبگی را یکی از مشاغل موثر و بابرکت توصیف کرد و افزود: روایات متعددی در مورد شغل طلبگی وجود دارد از جمله پیامبر اکرم(ص) فرمودند خداوند کسانی را که در راه تحصیل علم گام بر می دارند، دوست دارد.
آیت الله نوری همدانی در ادامه به راه های موفقیت در تحصیل علم اشاره کرد و بیان داشت: نخستین عامل اخلاص است؛ شهید ثانی در کتاب منیه المرید و خواجه نصیرالدین طوسی در کتاب آداب المتعلمین حاصل تجارب خود در زمینه طلبگی را بیان کرده اند که کتاب های مفیدی در زمینه آداب طلبگی برای استفاده طلّاب است.
او نظم و داشتن همت بالا را از دیگر رموز موفقیت در مسیر علم آموزی ذکر و خاطرنشان کرد: از ابتدا که قدم در مسیر تحصیل علوم دینی گذاشتید باید هدف خود را رسیدن به درجه فقاهت و اجتهاد بگذارید. در طول تاریخ زنان مجتهده زیادی داشتیم لذا اگر با جدیت در این مسیر گام بردارید بی شک فقیهی در جامعه خواهید شد.
استاد حوزه علمیه قم اراده قاطع و تصمیم جدی را دیگر رموز موفقیت طلاب عنوان کرد و گفت: هیچ کاری با تنبلی و سستی پیش نمی رود و انسان های بی اراده پیشرفت نمی کنند.
او طلاب را به خواندن ادبیات و صرف و نحو توصیه کرد و افزود: اگر این دو مقوله را به طور کامل فرانگیرید، 50 سال دیگر هم درس بخوانید، پیشرفت نمی کنید و فرد محققی نخواهید شد. قلم و بیان محتاج ادبیات است و لذا طلبه باید آنچه را خوانده بنویسد و با زبان بیان کند.
آیت الله نوری همدانی نویسندگی را یک فنّ دانست و یادآور شد: نکته برداری از سخن استاد و خلاصه برداری خوب است به شرط آنکه منظم و مرتب بنویسید؛ بنده هنوز نوشته های 50 سال پیش خود را دارم و گاهی به آنها رجوع می کنم لذا نوشتن دروس ذخیره بسیار خوبی است.
او تهجّد و نماز شب را را نیز از توصیه های علمای بزرگ به شاگردان و طلاب عنوان کرد و افزود: هر سال در دانشگاه ها هزاران دکتر و مهندس تحویل جامعه داده می شود اما حوزه ها بعد از 50 سال یک مجتهد به جامعه تحویل می دهد و این نشان دهنده سختی و وسعت دروس حوزوی و به ویژه فقه است.
این مرجع تقلید ادامه داد: شما باید به اندازه ای درس خوانده باشید که بتوانید قرآن و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه را تفسیر کنید. وسائل الشیعه در زمینه فقه 35 هزار حدیث و در مستدرک الوسائل 22 هزار حدیث وجود دارد که اگر کسی آنها را از همه جهات بلد باشد، فقیه می شود.
او اخلاق را درس مهمی در حوزه دانست و افزود: علمای بزرگ سعی می کردند علاوه بر صرف و نحو و معانی و بیان و فقه و اصول، اخلاق را هم تدریس کنند لذا لازم است که طلاب از نظر اخلاقی هم ساخته شوند.
آیت الله نوری همدانی با بیان این مطلب که شیخ ابراهیم زنجانی حکم اعدام شیخ فضل الله نوری را نوشت، گفت: امام خمینی(ره) فرمودند که اگر اخلاق بین علما نباشد مانند شیخ ابراهیم زنجانی می شوید.
او تصریح کرد: علم زمانی مفید و تاثیرگذار است که همراه ایمان و اخلاق باشد. لذا درس اخلاق مهم است و باید همچون دروس دیگر در حوزه ها تدریس شود.
استاد حوزه علمیه قم زمان شناسی را مهم دانست و افزود: ما در زمانی زندگی می کنیم که انقلاب اسلامی با رهبری امام خمینی(ره) به وقوع پیوست و ایران را از استبداد و استعمار نجات داد و توانست به عنوان الگوی جهانی نقش آفرینی کند.
او ادامه داد: امروز تمام محرومان با الگوگیری از انقلاب اسلامی علیه کل مستکبران به حرکت افتادند و کشورهایی مانند آلمان، آمریکا، انگلیس و فرانسه با کمک ایادی خود همچون قطر و عربستان به جنب و جوش افتاده اند تا این بیدارگری ها به ثمر ننشیند و حرکت های بیدارگرانه را لوث کنند.
آیت الله نوری همدانی با بیان اینکه امروز دشمنان جنگ نرم را آغاز کرده اند، گفت: شما باید عالمه ای باشید که تمام فرهنگ ها را درک کرده و ببینید در دنیا چه می گذرد و نقشه دشمنان چیست تا با سلاح مناسب با آنها مبارزه کنید.
او در پایان تاکید کرد: اسلام مکتب مبارزه است و اگر کسی درک درستی از این مکتب داشته باشد هرگز نمی تواند خاموش بنشیند. لذا بیداری، هوشیاری و استقامت بسیار لازم است.
کد خبر: 139377301712
1393/7/7
|