بازدید این صفحه: 3972 تاریخ انتشار: 1393/6/5 ساعت: 08:21:52
در آیین گشایش سال تحصیلی جدید حوزه علمیه اصفهان مطرح شد؛
توصیه های علمی و اخلاقی آیت الله مظاهری به طلاب
حضرت آیت الله مظاهری در آیین گشایش سال تحصیلی جدید حوزه علمیه اصفهان، ضمن بیان توصیه هایی مهم اخلاقی و علمی به طلاب و روحانیان، گفت: هیچکس نمیتواند بدون تقوا به جایی برسد، به طلاب جوان توصیه میکنم که باید با دوبال تقوا و اراده و کوشش به مقصد برسید.
موضوع: حوزه
به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از رسا؛ حضرت آیت الله مظاهری رییس حوزه علمیه اصفهان، در آیین افتتاحیه حوزه علمیه اصفهان در مدرسه علمیه صدر، طلاب و روحانیون را داراری ارزش خاص و ویژه ذکر کرد و افزود: طلاب در جایگاه پیامبران قرار گرفته اند اما قدر این فرصت را نمیدانند و از ارزشهای خود نا آگاه هستند.
حضرت آیت الله مظاهری خاطر نشان کرد: امام زمان قبول کرده است که طلاب سرباز ایشان باشند و خداوند نعمت بزرگی به طلاب عطا کرده است و پس از تلبس به لباس روحانیت طلاب سرباز رسمی امام زمان میشوند و هیچ مقامی در دنیا از سربازی امام زمان بالاتر نیست، کسانی که به این جایگاه مهم آگاهی پیدا کردند این جایگاه ویژه را با هیچ چیز در دنیا عوض نکردند.
رییس حوزه علمیه اصفهان ضمن تأکید بر عنایت خاص امام زمان بر طلاب گفت: تشیع امروزه در مخاطره عجیبی است، روحانیت در مخاطره عجیبی قرار دارد و ماجرای داعش را نباید سبک شمرد، دنیا دست به دست یکدیگر دادهاند و داعش را تشکیل دادهاند برای نابودی تشیع، نجف و قم و در چنین جلسه مقدسی باید از امام زمان درخواست یاری و نصرت برای رفع این مشکل کرد.
وی پیروزی تشیع را همراه با تو دهنی عالی به جهان استکبار برشمرد و تصریح کرد: در نظر طلاب هیچ چیز نباید وجود داشته باشد جز تبلیغ اسلام، اگر طلبه حقیقتا چنین نیتی داشته باشد خداوند وعده داده است که این نیت را عملی کند و به تجربه هم اثبات شده است که این نیت عملی میشود.
حضرت آیت الله مظاهری با اشاره به مشکلاتی که در زمان شهید اول از علمای بزرگ تشیع وجود داشته اظهار کرد: علیرغم اینکه مانند داعش در گذشته نیز جریانهایی بودند که با خشونت تمام با علما مبارزه میکردند شهید اول در خفقانی عجیب و در شرایطی خطیر بیش از دویست جلد در احکام، عقاید و اخلاق به نگارش درآورد و علت این موفقیت این است که خواسته وی خدایی بوده است.
رییس حوزه علمیه اصفهان خواستن و اراده داشتن را موجب پیشرفت و ترقی طلاب و روحانیون و مبلغین دینی دانست و خاطر نشان کرد: در گذشته علما و بزرگان بسیاری داشتهایم که از نظر مسائل مالی و زندگی دارای مشکلاتی بودند و دارای نبوغ خاصی هم نبودند ولی با اراده و با خواستن توانستند به بزرگان جهان تشیع تبدیل شوند و همه این موفقیتهای آنها حاصل تلاش، کوشش، تقوا و داشتن اهداف الهی است.
وی یکی از نواقص حوزه علمیه را توانایی نداشتن برای استفاده کردن از علوم علمای سلف ذکر کرد و گفت: منتقل نشدن علوم از نسلی به نسل بعد از ضعفهای حوزه علمیه است و علت این مسأله نداشتن اراده و عدم تلاش و کوشش است، باید عمر خود را به تلاش برای کسب دانش و فراگیری علوم بپردازیم اما متأسفانه این رویه در بین طلاب وجود ندارد.
حضرت آیت الله مظاهری تقوا را شرط اصلی رسیدن به مقصد دانست و تصریح کرد: هیچکس نمیتواند بدون تقوا به جایی برسد، به طلاب مبتدی توصیه میکنم که باید با دوبال به مقصد برسید، بال کوشش تلاش و اراده و بال تقوا یعنی رسیدن معارف دینی و ترس از خدا به عمق جان انسان، اگر کسی این دو بال را داشته باشد میشود شیخ انصاری و میتواند یکی از بزرگان باشد و خدمات بسیاری به اسلام و تشیع کند.
رییس حوزه علمیه اصفهان ضمن انتقاد از گسترش غیبت و دورغ در جامعه اظهار کرد: حوزهای که در آن غیبت و تهمت و رذائل اخلاقی رواج پیدا کند مورد نظر امام زمان نخواهد بود، معنی ندارد در حوزه اختلاف وجود داشته باشد و هرکس به دنبال اهداف خود باشد.
وی خطر نشان کرد: روح خدا ترسی باید در طلاب وجود داشته باشد، طلبهای که خوب درس نخواند طلبه نیست؛ امام زمان نیازی به افرادی که درس نمیخوانند ندارند، اخلاق از مهمترین مسائلی است که باید طلاب به آن بپردازند، اخلاق، اعتقادات و احکام از مهمترین علومی است که باید طلاب در جهت نشر و گسترش آن تلاش کنند.
کد خبر: 139365301530
1393/6/5
|