صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> آخرین استفتائات >>
مرجع ما | سن عقلی دختران و موضوع خروج از کشور  
بازدید این صفحه: 4568          تاریخ انتشار: 1392/2/19 ساعت: 01:35:40
دیدگاه چند تن از مراجع عظام تقلید در پاسخ به پرسش های شفقنا در این زمینه
سن عقلی دختران و موضوع خروج از کشور  

طرح قانونی در مجلس درباره خروج دختران کمتر از 40 سال، مباحثی درباره سن عقلی زنان را در سطح جامعه، مطبوعات و محافل حقوقی و فقهی دامن زده است

موضوع: استفتائی

پرسش شفقنا: اخیراً بحث هایی درخصوص کامل شدن سن عقلی زنان در سطح جامعه مطرح گردیده و برخی افراد با ادعای استناد به شرع مقدس اسلام، کامل شدن عقل زنان و دختران را در سن 40 سالگی می دانند.

طرح قانونی در مجلس درباره خروج دختران کمتر از 40 سال، مباحثی درباره سن عقلی زنان را در سطح جامعه، مطبوعات و محافل حقوقی و فقهی دامن زده است. به همین دلیل شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه) نظرات چند تن از مراجع عظام تقلید را در این زمینه جویا شده است.

متن پرسش شفقنا و پاسخ های آیات عظام فیاض، موسوی اردبیلی، صافی گلپایگانی و شبیری زنجانی به این شرح است:

پرسش شفقنا: اخیراً بحث هایی درخصوص کامل شدن سن عقلی زنان در سطح جامعه مطرح گردیده و برخی افراد با ادعای استناد به شرع مقدس اسلام، کامل شدن عقل زنان و دختران را در سن 40 سالگی می دانند و برخی از امور ایشان نظیر خروج از کشور و مسافرت را مشروط به اذن ولی یا حاکم شرع اعلام کرده اند. از نظر حضرتعالی آیا شرع مقدس اسلام کامل شدن عقل دختران و زنان را در چهل سالگی می داند؟ و برای امور ایشان از قبیل مسافرت و خروج از کشور قبل از این سن اذن ولی را شرط می داند؟

 

 


پاسخ:
گرچه براساس پاره ای از روایات عقل آدمی در چهل سالگی به کمال می رسد ولی این مختص به بانوان نیست، بلکه در مورد همه انسان ها اعم از زن و مرد ساری و جاری است. درخصوص مسافرت، چنانچه رفتن به سفر توسط زن منافات با حقوق واجبه همسر او داشته باشد، باید با اذن شوهر باشد و گرنه فی نفسه احتیاج به اذن ندارد.

 

پاسخ:
سن بلوغ که با فرا رسیدن آن زن باید تکالیف شرعیه مانند واجبات و محرمات را رعایت کند تمام شدن نه سال قمری است و رشد آنها بحسب اشخاص متفاوت است بعضی زودتر و بعضی دیرتر به رشد می رسند و مساله خروج از کشور هم مساله دیگری است که با توجه به اوضاع روز و رواج بی عفتی و اختلاط زن و مرد برای زن در حالی که تنها و مجرد باشد، مشکل است و موارد هم مختلف است.

 
حضرت آیت الله العظمی فیاض

پاسخ:
1- عقل دختران بعد از بلوغ به حد کمال می رسد.

2- مسافرت و خروج شان از کشور متوقف بر اذن ولی امرشان می باشد و ایضاً باید اطمینان داشته باشد که می تواند خودش را حفظ کند.

 


پاسخ:
زنان و دختران برای مسافرت و خروج از کشور نیاز به اجازه ولّی خود ندارند. البته زوجه برای خروج از منزل مطلقاً باید از شوهر خود اجازه بگیرد و در هر صورت در همه صور، اگر خوف وقوع در حرام باشد یا مفسده دیگر بر آن مترتّب شود باید از آن ممانعت گردد

 



 

 

 

 

کد خبر: 1392219415
1392/2/19