صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | حذف عنوان «آیت‌الله‌العظمی» از سایت سیستانی وجه حسنه دارد
بازدید این صفحه: 3382          تاریخ انتشار: 1393/5/15 ساعت: 03:19:57
حجة الاسلام غرویان:
حذف عنوان «آیت‌الله‌العظمی» از سایت سیستانی وجه حسنه دارد

یک استاد حوزه گفت: اقدام آقای سیدعلی سیستانی در حذف عنوان «آیت‌الله‌العظمی» از وب سایتشان درسی است به دیگران که وجه حسنه‌ دارد.

موضوع: دیدگاه

 

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه) به نقل از ایسنا؛

 

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن غرویان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به تغییر عنوان «آیت‌الله‌العظمی سیستانی» به «حضرت آقا سیدعلی حسینی سیستانی» بر روی وب سایت وی، اظهار کرد: این اقدام آیت‌الله سیستانی یک مساله اخلاقی و تواضعی است که برخی بزرگان مانند آیت‌الله بهجت نیز دست به چنین اقدامی زده‌اند.

وی افزود: آیت‌الله بهجت اجازه ندادند که پشت رساله ایشان آیت‌الله بنویسند و ایشان نوشتند «العبد محمدتقی بهجت» و بر سر مزار ایشان در حرم حضرت معصومه (س) نیز همین عنوان نوشته شده است.

این استاد حوزه ادامه داد: این موضوع مساله اخلاقی و عرفانی است که شخصیتی که دست به چنین کاری می‌زند خود را متواضع می‌کند و آیت‌الله سیستانی نیز به همین انگیزه این اقدام را انجام دادند.

غرویان با انتقاد از تلاش برخی برای استفاده القاب و عناوینی در مورد آنها، گفت: واقعیت این است که در جامعه ما عناوین، آثاری دارد هر چند که این القاب و عناوین اعتباری هستند اما آثار حقیقی نیز دارند و تفاوت ایجاد می‌کنند. عناوین دانشگاهی مانند استاد و دکتر نیز از این گزند مصون نیستند. جایی کسی مدارج علمی بسیاری طی کرده و مستحق عنوان دکتری یا آیت‌اللهی است، اما چنین عناوینی را به او اطلاق نکرده و از او دریغ می‌کنند که این نیز جفا و غلط است.

وی اظهار کرد: از سوی دیگر برخی نیز القاب بسیاری برای خود می‌نویسند یا به اطرافیان خود می‌گویند که این القاب را تکرار کنند تا میان دیگران نیز جا بیفتد که از این افرادِ سوء استفاده‌کنندهِ نیز زیاد داریم. در مطبوعات ما نیز متاسفانه این مساله رعایت نمی‌شود و القابی به برخی افراد اطلاق می‌شود که استحقاق آن را ندارند یا برعکس از کسانی که مستحق القابی هستند این القاب و عناوین را دریغ می‌کنند. حجت‌الاسلام را آیت‌الله می‌نویسند و آیت‌الله را حجت‌الاسلام. ما در این موضوع ضابطه و قانون مشخصی نداریم یا اگر باشد نیز رعایت نمی‌شود.

این استاد حوزه ادامه داد: کسانی که به دنبال عناوین هستند نقص، کمبود و خلائی دارند که می‌خواهند با این عناوین این خلاءها را پر کنند، اما واقعیت با این عناوین عوض نمی‌شود. کسی که اطلاعاتش در حد اجتهاد نیست با صدها عنوان نمی‌تواند قوه اجتهاد پیدا کند و کسی که مجتهد است اگر عناوین شایسته او را نگویند نیز از معلومات آن فرد کم نمی‌شود. انسان اگر به نفس خود مراجعه کند واقعیت خودش را می‌بیند.

کد خبر: 1393515301357
1393/5/15

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن