صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | انتقاد ابزار تصفیه حساب شخصی نشود/ تشریح آداب خنده از دید اسلام
بازدید این صفحه: 4352          تاریخ انتشار: 1393/2/31 ساعت: 04:10:57
حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی:
انتقاد ابزار تصفیه حساب شخصی نشود/ تشریح آداب خنده از دید اسلام

آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید، با تاکید بر لزوم وجود انتقاد مفید و سازنده در اسلام گفت: انتقاد نباید ابزار تصفیه حساب‌های شخصی شود

موضوع: دروس

 

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛

 

ناصر مکارم شیرازی امروز 31 اردیبهشت در آغاز درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، به مسئله مهم انتقاد در جامعه اشاره کرد و گفت: متاسفانه مسئله انتقاد در جامعه مورد افراط و تفریط واقع شده، برخی می‌گویند انتقاد نکنید چرا که شرایط کشور به خاطر تحریم‌ها و مسائل اقتصادی ایجاب نمی‌کند، برخی نیز می‌گویند همه چیز را باید به باد انتقاد گرفت.

این مرجع تقلید با تاکید بر این که انتقاد در شاخه امر به معروف و نهی از منکر قرار می‌گیرد، گفت: انتقاد ابزار انتقام و تصفیه حساب‌های شخصی نیست، بلکه ابزار اصلاح است و اگر نباشد اصلاحات واقعی در جامعه انجام نمی‌شود.

آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان این که همه جایز الخطا هستند در هر مسؤلیتی باشند، گفت: ما در مقابل همه شرایط جامعه مسؤلیت داریم، دین اسلام دین فردی نیست، بنابراین حق انتقاد داریم و حتی گاهی اوقات واجب است که انتقاد شود.

این مرجع تقلید با یادآوری این نکته که انتقاد باید به قصد اصلاح باشد نه تخریب، افزود: انتقاد باید سازنده، مفید و دوستانه باشد، نه مخرب، موزیانه و انتقام جویانه؛ این همان شرایط امر به معروف و نهی از منکر است که در فقه آمده، اگر از این مرز تجاوز نکنیم بسیار خوب است.

وی یادآورشد: اگر در مقابل برخی از امور به بهانه مسائل اقتصادی، تحریم و امثال اینها سکوت کنیم و گفته شود چیزی درباره حجاب، عفاف و مفاسد نگویید این غلط است.

آیت‌الله مکارم شیرازی با تاکید بر این که باید انتقاد در جامعه وجود وجود داشته باشد، ابراز داشت: انتقاد بویژه از سوی افرادی که اطلاعات بیشتری دارند، اهل علم و اساتید دانشگاه برای اصلاح جامعه و شرایط باید وجود داشته باشد.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از فیلم‌ها، رسانه‌ها و کتاب‌ها شرایط اسلامی ندارد و برخی ناسالم است که باید تذکر داد تا اصلاح شود.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با تاکید بر این که اگر حد و مرزها رعایت شود کار درست می‌شود، تصریح کرد: امیدواریم با در نظر گرفتن شرایط اسلام درباره امر به معروف و نهی از منکر مسئله انتقاد مفید و سازنده در جامعه ما وجود داشته باشد و انتقادهای مخرب و تؤام با ایذاء وجود پیدا نکند.

آیت‌الله مکارم شیرازی یادآور شد: گاهی اوقات بیان مشکل و انتقاد به صورت فردی و خصوصی جواب می‌دهد، که در این صورت باید مخفیانه به شخص گفته شود، گاهی اوقات نیز این روش جواب نمی‌دهد و باید به صورت علنی و رسانه‌ای بیان شود که البته شرایط آن باید مورد توجه باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان روایاتی، یکی از نشانه‌های نادانی را خنده بیجا دانست و گفت: اسلام برنامه‌های جامعی برای تمامی عرصه‌های زندگی دارد، این جامعیت دین یکی از نشانه‌های عموم و شمول این آیین پاک است.

این مرجع تقلید با تاکید بر این که روایات بسیاری درباره خنده و آداب آن داریم، افزود: در برخی روایات داریم تبسم در صورت برادر مسلمان در زمره حسنات به حساب می‌آید، معنای این روایت این است که مسلمان نباید عبوس و اخمو باشد؛ بلکه در مقابل باید خوشرو و دارای اخلاق خوش و با جاذبه باشد.

این مرجع تقلید با بیان این که در اسلام حد و مرز خاصی برای خنده بیان شده است، یادآور شد: حضرت رسول(ص) خنده به صورت قهقهه نداشتند؛ چراکه باعث می‌شود ابهت انسان کم شود؛ از این رو انسان باید وقار و ادب را در خنده حفظ کند.

آیت‌الله مکارم شیرازی تصریح کرد: از برخی خنده‌هایی که در اسلام از آن نهی شده، خنده بیجا و بی مورد و همچنین خنده پر سر و صدا است.

منبع: ایسنا

کد خبر: 1393231301187
1393/2/31

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن