صفحه اول  اخبار اندیشه آخرین استفتائات آثار فقهی مرجع استخاره تماس با ما درباره ما
مرجع ما پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه http://marjaema.com
مطالب مهم
تبلیغات
اخبار
اوقات شرعی
اخبار حوزه و دانشگاه
» تأکید نماینده مجلس بر اجرای قوانین حوزه زنان
» گزارش تصویری از مراسم عزاداری و سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
» پیکر آیت الله موسوی اردبیلی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد
» بیانیه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی حکم اخیر شیخ الازهر: کشتار غیر مسلمین در هر کجای دنیا شدیداً محکوم است
صفحه اول  >> اخبار >>
مرجع ما | ملاک مسؤولیت دادن به افراد باید شایستگی و لیاقت باشد/ دشمنان از هر گوشه‌ای به دنبال دبه کردن هستند
بازدید این صفحه: 3603          تاریخ انتشار: 1394/5/1 ساعت: 09:48:30
حضرت آیت الله مکارم شیرازی: 
ملاک مسؤولیت دادن به افراد باید شایستگی و لیاقت باشد/ دشمنان از هر گوشه‌ای به دنبال دبه کردن هستند

حضرت آیت الله مکارم شیرازی ضمن حمایت از توافق هسته ای خواستار همدلی مسئولان در شرایط کنونی شد و گفت: این‌گونه نباشد که اگر شخصی مسؤولیتی قبول کرد تمام هم‌حزبی‌های خود را به سرکار بیاورد و افراد کاردان و با لیاقت گذشته را بیکار کند، ملاک مسؤولیت دادن به افراد باید شایستگی و لیاقت باشد.

موضوع: دیدار

به گزارش مرجع ما (پایگاه اطلاع رسانی مراجع شیعه)؛

این مرجع تقلید چهارشنبه شب در دیدار اقشار مختلف مردم و روحانیان در شیراز با اشاره به ضرورت وحدت و هم‌دلی میان مردم و مسؤولان گفت: امروز در شرایطی قرار داریم که باید وحدت میان مردم و مسؤولان بیش از هر زمان دیگری حفظ شود.

او افزود: پس از 22 ماه توافقی ایجاد شده اما دشمنان ما از هر گوشه‌ای به دنبال دبه کردن هستند، کار دشمن، دشمنی کردن است و آنها به هیچ وجه از کار خود دست بر نخواهند داشت، از این رو تنها راه مقابله با آنان ایجاد وحدت و هم‌دلی است.

آیت الله مکارم شیرازی خاطر نشان کرد: من نمی‌گویم که این توافق ضعفی ندارد، ممکن است ضعف‌ها و مشکلاتی نیز داشته باشد، اما درد بی‌درمانی نیست که بر‌طرف نشود و افراد متفکر باید ضعف‌ها را دیده و راه‌ و چاره برون‌رفت از آن را پیدا کنند.

او ادامه داد: مسؤولان نیز باید مراقب باشند که با رفتار خود اتحاد را از بین نبرند و این‌گونه نباشد که اگر شخصی مسؤولیتی قبول کرد تمام هم‌حزبی‌های خود را به سرکار بیاورد و افراد کاردان و با لیاقت گذشته را بیکار کند، ملاک مسؤولیت دادن به افراد باید شایستگی و لیاقت باشد.

این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فریبنده بودن دنیا و زرق و برق‌های آن گفت: طبیعت دنیا این است که فریبنده است و به دلیل مادی بودن و زرق‌ و برق‌های فریبنده آن خداوند واعظانی برای تربیت و موعظه انسان قرار داده است.

او ادامه داد: 124 هزار پیامبر، کتاب‌های آسمانی و بیانات ربانی آنان از سوی خداوند متعال برای موعظه و هدایت انسان‌ها فرستاده شده است و آثار این پیامبران الهی در هر هر نقطه از دنیا قابل مشاهده است.

آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به آثار برجای مانده از پیشینیان بیان کرد: یکی دیگر از این واعظان آثار باقیمانده از پیشینیان همچون فصرهای نیمه‌ویرانه، تخت جمشید و کاخ کسری است که اگر با چشم عبرت بین نگاه کنیم این سؤال برای ما ایجاد می‌شود که پیشینیان کجا رفته‌اند و بر سر آنان چه آمده است.

او با اشاره به سخنان حضرت علی(ع) در نهج‌البلاغه واعظ دیگر را«یاد مرگ» برشمرد و گفت: حضرت علی(ع) در یکی از خطبه‌های نهج‌البلاغه می‌فرماید«آن مردگانی که با چشم خود دیده‌اید برای عبرت و اندرز شما کافی است»، نگاه به بدن‌های بیجان مرد و زن پیر و جوان بزرگ‌ترین اندرزها است که انسان دل به دنیا و زرق و برق آن نبندد.

این مرجع تقلید وجدان را از دیگر واعظان انسان برشمرد و گفت: وجدان واعظ درونی انسان است که او را در هنگام انجام کارهای ناشایست ملامت می‌کند و سبب می‌شود انسان از انجام کارهای ناشایست نادم و پشیمان شود.

او با اشاره به روایتی از حضرت امام کاظم(ع) ادامه داد: هارون‌الرشید از محضر امام کاظم(ع) تقاضای موعظه‌ای کوتاه کرد، حضرت در جواب فرمود«هر چه می‌بینی برای تو عبرت و موعظه است»؛ نگاه به افتادن برگ از درخت و همه تغییر و تحولات موجود در عالم برای انسان عبرت و موعظه است تا به این دنیای فانی دل نبنند.

آیت‌الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: من به شیرازی بودن خود افتخار می‌کنم و با وجود این‌که نام و نام خانوادگی من ناصر مکارم است در امضا‌های خود می‌نویسم«ناصر مکارم شیرازی».

او ادامه داد: افتخار بزرگی است که انسان منتسب به چنین خطه‌ای باشد که عالم‌پرور است، خطه‌ای که دارای سابقه مذهبی طولانی و مهد و جایگاه امامزادگان جلیل‌القدر و مساجد قدیمی است.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به وجود مسجد جامع شهدا با سابقه‌ای بیش از 700 سال در شیراز گفت: مسجد جامع نو یا شهدا در زمان اتابکان فارس ساخته شد و مساحت آن از مسجد جامع کوفه بیشتر است و گنجایش بیش از 40 هزار نفر را دارد، این مسجد در زمانی ساخته شده است که جمعیت شیراز 40 هزار نفر بوده،‌ یعنی شیراز در آن زمان این همه نمازگزار داشته است.

او در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به مردم شیراز گفت: این شهر آبرومند است، آبروی این شهر را حفظ کنیم و مسائل اخلاقی نباید در شیراز تزلزل پیدا کند، همه مسؤولند و باید با زبان نیکو امر به معروف و نهی از منکر کنند تا آبروی شیراز و شیرازی‌ها حفظ شود.

 

آیت‌الله مکارم شیرازی ادامه داد: سری به حاشیه‌ شهر بزنید و از افراد محروم، بی‌خانمان، جوانان جویای کار و ازدواج، افراد بدون منزل و مانند آن و بیمارانی که با اندکی هزینه بهبود پیدا می‌کنند دستگیری و کمک کنید، زیرا یکی از مهم‌ترین راه‌های رسیدن به سیر و سلوک الهی کمک به نیازمندان است.

کد خبر: 139451303804
1394/5/1

Share

بدون نظر

نام
پست الکترونیکی
وب سایت
متن